PROTESTE în Turcia: Manifestaţie împotriva lui Erdogan la locul accidentului minier. Poliţia a folosit gaze lacrimogene la Ankara împotriva a sute de studenţi

Poliţia turcă a folosit gaze lacrimogene, miercuri, la Ankara, împotriva a sute de studenţi care manifestau împotriva regimului islamo-conservator pe care-l consideră vinovat de accidentul în care au murit 205 mineri în vestul ţării, a constatat un fotograf AFP. Şeful Guvernului turc a anunţat un nou bilanţ provizoriu de 238 de mineri morţi în urma catastrofei industriale.

Urmărește
362 afișări
Imaginea articolului PROTESTE în Turcia: Manifestaţie împotriva lui Erdogan la locul accidentului minier. Poliţia a folosit gaze lacrimogene la Ankara împotriva a sute de studenţi

Poliţia turcă utilizează gaze lacrimogene împotriva unor manifestanţi antiguvernamentali

UPDATE 18:12 Manifestaţie împotriva lui Erdogan la locul accidentului din Turcia - presă

Câteva zeci de locuitori furioşi din oraşul Soma, în vestul Turciei, scena unei catastrofe în domeniul minier, au manifestat miercuri împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, care a efectuat o vizită la locul accidentului, cerându-i să demisioneze, scrie agenţia de presă Dogan, citată de AFP.

Manifestanţi au atacat vehiculul oficial al premierului, în pofida dispozitivului poliţiei, lovindu-l cu piciorul, potrivit agenţiei.

Erdogan, care a ieşit din maşină în huiduielile protestatarilor, a intrat într-un magazin, de unde a ieşit peste câteva minute, potrivit unor imagini difuzate de agenţie.

Anterior, şeful Guvernului turc s-a adresat presei, în acest oraş, anunţând un nou bilanţ provizoriu de 238 de mineri morţi în urma acestei catastrofe industriale, una dintre cele mai mari care au avut loc în Turcia.

El a respins criticile cu privire la o eventuală neglijenţă din partea Guvernului său islamo-conservator, afirmând că accidente în mine "se produc peste în lume", citând accidente din secolele al XIX-lea şi al XX-lea în Marea Britanie şi Franţa.

Potrivit presei locale, în urmă cu trei săptămâni, Parlamentul a refuzat să creeze o comisie care să examineze situaţia în domeniul securităţii minelor din Turcia. Cele trei partide aflate în opoziţie au prezentat propuneri, care au fost refuzate, toate, de către AKP, partidul majoritar condus de Erdogan.

Grupul de 700-800 de manifestanţi voia să mărşăluiască de la un campus universitar de la Ankara la sediul Ministerului Energiei, situat în acelaşi cartier, pentru a-şi exprima protestul faţă de premierul Recep Tayyip Erdogan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici