Proteste violente în mai multe oraşe britanice după uciderea celor trei fete în Southport

Mai mulţi ofiţeri de poliţie au fost răniţi în timpul protestelor înregistrate sâmbătă în mai multe oraşe din Marea Britanie, după uciderea a trei tinere în nord-vestul Angliei la începutul săptămânii, scrie Reuters.

Urmărește
2536 afișări
Imaginea articolului Proteste violente în mai multe oraşe britanice după uciderea celor trei fete în Southport

Revolte la care au participat sute de manifestanţi anti-imigraţie au izbucnit în mai multe oraşe în ultimele zile, după ce informaţii false s-au răspândit rapid pe reţelele de socializare, potrivit cărora suspectul atacului cu cuţitul de luni de la un curs de dans din Southport ar fi fost un imigrant musulman radical.

Poliţia a declarat că suspectul, Axel Rudakubana, în vârstă de 17 ani, s-a născut în Cardiff, Ţara Galilor, însă protestele au continuat, degenerând în violenţe.

Poliţia din Liverpool a declarat sâmbătă că mai mulţi ofiţeri au fost răniţi în timp ce se confruntau cu „tulburări grave” în centrul oraşului.

Autorităţile din oraşul estic Hull au anunţat că patru persoane au fost arestate şi trei ofiţeri au fost răniţi în timpul protestelor.

Moscheile din întreaga ţară au fost sfătuite să îşi consolideze securitatea, în timp ce poliţia a desfăşurat ofiţeri suplimentari.

Prim-ministrul Keir Starmer a condamnat „extrema dreaptă” pentru violenţe şi a sprijinit poliţia să ia măsuri ferme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici