Mişcarea, care a adoptat denumirea de „Ocupăm Wall Street”, nu este condusă de un grup de persoane. Cu toate acestea, în fiecare zi are loc o „adunare generală” a protestatarilor, fie că este vorba de persoane care se alătură mişcării pentru câteva ore, fie de cei care şi-au instalat tabăra în Lower Manhattan pentru a-şi exprima o serie de nemulţumiri, de la „lăcomia corporaţiilor” şi preţurile mari ale combustibililor, până la insuficienţa asigurărilor de sănătate. Ei discută şi se îndreaptă către o misiune comună, deşi solicitările curente sunt diverse.
„Ne-am adunat aici, în această piaţă, pentru a da o formă a ceea ce vrem şi a modului în care vom ajunge acolo”, a declarat Robert Segal, unul dintre protestatarii de pe Wall Street, la New York.
Însă lipsa unui mesaj coerent nu constituie o barieră pentru ca eforturi similare să apară şi în alte zone din Statele Unite. „Ocupăm Chicago”, de exemplu, durează de peste zece zile, o mişcare care a început prin apelul pe un site de a participa la „un marş uriaş după-amiaza”. De asemenea, pe un site „Ocupăm Los Angeles”, lansat sâmbătă cu un marş de la Pershing Square la primărie, se poate citi „Revoluţia este în plină desfăşurare. Nu (are loc) doar la ştiri”.
La Boston, 34 de organizaţii, între care sindicate, organizaţii etnice şi grupuri de activişti care au ca misiune de la împiedicarea schimburilor de cote de dioxid de carbon şi până la probleme specifice justiţiei, formează o coaliţie de tipul mişcării de pe Wall Street. Grupul, care a organizat un festival şi un marş vineri şi sâmbătă, iar în ultima perioadă a vizat Bank of America, afirmă pe site-ul său că are ca scop „să le oprească lăcomia”, „să lupte pentru o economie care funcţionează pentru fiecare dintre noi” şi „să construiască oraşe democratice, juste şi sustenabile”.
Site-ul demonstranţilor din Seattle descrie acest efort la nivel naţional ca pe o „mişcare de rezistenţă fără lideri, cu oameni de multe culori, genuri şi convingeri politice”. „Unicul lucru pe care îl avem cu toţii în comun este că noi suntem cei 99 la sută care nu vor mai tolera lăcomia şi corupţia celorlalţi 1 la sută”, continuă declaraţia, referindu-se la „prăpastia” dintre cei mai bogaţi americani şi restul societăţii. Majoritatea demonstraţiilor de până acum au fost paşnice, deşi în unele cazuri s-au efectuat sute de arestări.