- Home
- Externe
- (30.01.2024, 13:56)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Provincia Catalonia din Spania investeşte 2,4 miliarde de euro pentru a supravieţui fără ploaie
Catalonia, care este a doua cea mai mare economie regională din Spania şi unde se află populara destinaţie turistică Barcelona, are un plan pentru a trăi fără ploaie până la sfârşitul acestui deceniu.
Urmărește
2622 afișări
Sursă foto: AP / Mediafax Foto
Strategia de câteva miliarde de euro, care include investiţii în instalaţii de desalinizare, este vitală, deoarece este posibil ca regiunea să declare în curând starea de urgenţă în ceea ce priveşte apa, iar încălzirea globală face ca secetele să devină tot mai frecvente în viitor, informează Bloomberg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Oficialii guvernamentali au declarat că nivelul din mai multe rezervoare din întreaga regiune a scăzut sub 16%, un punct critic, după 39 de luni consecutive de ploi sub medie şi doi ani în care s-au înregistrat recorduri în ceea ce priveşte temperatura. Anunţul a stârnit îngrijorarea că Barcelona se apropie de Ziua Zero, momentul în care va trebui să aducă apă cu nave-cisternă.
"Navele nu vor rezolva problema secetei noastre, ele sunt doar o soluţie pentru a furniza apă pentru infrastructura critică într-un caz extrem", a declarat David Mascort, responsabilul pentru acţiuni climatice al guvernului catalan. "Dar ştim că, dacă facem investiţiile necesare până în 2030, vom avea suficientă apă pentru a face faţă secetei structurale şi nu vom mai depinde de ploaie".
Regiunea mediteraneană se încălzeşte cu 20% mai repede decât media globală. Catalonia şi regiunea sudică a Spaniei, Andaluzia, sunt printre cele mai afectate. Deşi ploile de toamnă din unele părţi ale ţării au atenuat o secetă record, precipitaţiile din aceste două regiuni au rămas sub medie, iar previziunile pentru lunile următoare nu sunt nici ele încurajatoare.
Acest lucru a determinat guvernele regionale din Catalonia şi Andaluzia să caute toate soluţiile posibile, inclusiv campanii de sensibilizare a cetăţenilor, amendarea companiilor care risipesc prea multă apă şi investiţii de miliarde de euro în instalaţii de desalinizare şi lucrări majore de infrastructură.
Un plan de investiţii de 2,4 miliarde de euro care se va derula până în 2027 va permite Cataloniei şi economiei sale, a doua ca mărime din Spania după Madrid, să nu mai depindă de ploi pentru a funcţiona, spun autorităţile. După 2030, rezervele subterane, apa reciclată şi apa desalinizată ar trebui să fie suficiente pentru a satisface nevoile celor 3,3 milioane de persoane care locuiesc în zona extinsă a Barcelonei, împreună cu alte milioane de persoane din jurul acesteia, a declarat Mascort.
Spania se mândreşte deja cu cele mai mari două uzine de desalinizare din Europa. Instalaţia din Barcelona produce 200.000 de metri cubi de apă potabilă în fiecare zi, echivalentul a 53 de piscine olimpice şi suficient pentru a acoperi mai mult de jumătate din cererea zilnică de apă a oraşului. Guvernul catalan intenţionează să extindă capacitatea unei a doua uzine de desalinizare şi să construiască o a treia.
Din noiembrie, regiunea Catalonia a impus restricţii pentru consumul de apă care includ interdicţia de a umple din nou piscinele, de a uda gazonul şi grădinile publice şi de a folosi duşurile din sălile de sport şi din instalaţiile sportive. Copacii sunt udaţi cu apă de canalizare reciclată sau cu apă subterană, în timp ce fântânile decorative sunt uscate de luni de zile.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe