Provincia Quebec recrutează personal specializat din România şi Bulgaria

România şi Bulgaria reprezintă principalele surse de recrutare a specialiştilor pentru industria aerospaţială canadiană, care se află în plină expansiune dar se confruntă cu un deficit serios de personal specializat, relatează publicaţia Montreal Gazette în ediţia electronică de miercuri.

Urmărește
1 afișare

Oraşul Montreal este centrul industriei aerospaţiale canadiene, aici desfăşurându-şi activitatea companii renumite precum Bombardier, CAE Inc., Heroux Devtek, Pratt &Whtiney Canada, Bell Helicopter şi alte zeci de firme care operează în acest sector.

Dezvoltarea economiei locale este însă afectată de lipsa de personal specializat în cadrul acestor companii, precizează sursa citată. În consecinţă, Guvernul provinciei Quebec a demarat, împreună cu reprezentanţii industriei aerospaţiale, un program de recrutare de specialişti pentru acest sector.

Un document redactat de Ministerul Imigraţiei şi Comunităţilor Culturale menţionează România şi Bulgaria drept principalele surse de recrutare temporară a specialiştilor străini necesari industriei în expansiune.

Potrivit unui studiu efectuat la începutul anului de CAMAQ, o firmă care evaluează necesarul de personal pentru industria aerospaţială, companiile din domeniu dispuneau de 250 de posturi vacante de maşinişti şi alte 50 de operatori pentru echipamentul electronic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici