Punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, blocat de fermierii bulgari

Fermierii bulgari vor bloca miercuri, timp de şase ore, punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, dintre România şi Bulgaria, în semn de protest faţă de importurile de produse din lapte şi carne din Uniunea Europeană şi ţări terţe, relatează site-ul novinite.com.

Urmărește
48 afișări
Imaginea articolului Punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, blocat de fermierii bulgari

Punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, blocat de fermierii bulgari

Podul de peste Dunăre va fi închis în intervalul orar 12.00 (12.00 ora României) şi 18.00 (18.00 ora României), potrivit unui comunicat oficial al Agenţiei bulgare pentru infrastructura drumurilor. Protestatarii vor permite însă trecerea automobilelor şi autocarelor.

Fermierii bulgari, care protestează în special faţă de importurile de produse din lapte şi carne din Uniunea Europeană şi state terţe, vor bloca de asemenea şi terminalurile feriboturilor din porturile Vidin şi Oriahovo.

Fermierii au redactat o declaraţie conţinând 16 revendicări privind sprijinul statului pentru sectorul crescătorilor de animale.

Blocarea acestui punct de trecere a frontierei este organizată de Asociaţia naţională a producătorilor de lapte, condusă de Andrian Ţakonski, şi a fost autorizată de autorităţile locale.

Citeşte şi:

Coloană de 300 de camioane la frontiera dintre Bulgaria şi Grecia

Bulgaria: Autorităţile nu vor permite fermierilor să blocheze frontiera cu România

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici