Putin a sosit în Mongolia, fiind prima vizită într-un stat membru al CPI. Acesta va discuta despre construirea unui gazoduct care să conecteze Rusia şi China

Kremlinul a declarat luni că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a sosit pentru o vizită de stat în Mongolia, această ţară fiind esenţială pentru construirea unui gazoduct planificat să conecteze Rusia şi China.

Urmărește
15242 afișări
Imaginea articolului Putin a sosit în Mongolia, fiind prima vizită într-un stat membru al CPI. Acesta va discuta despre construirea unui gazoduct care să conecteze Rusia şi China

Rusia poartă discuţii de ani de zile cu privire la construirea gazoductului care ar urma să transporte 50 de miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an din regiunea Yamal către China prin Mongolia, notează Reuters.

Proiectul „Power of Siberia 2” face parte din strategia Rusiei de a compensa pierderea majorităţii vânzărilor sale de gaze în Europa de la începutul războiului din Ucraina.

„Power of Siberia 2” este succesorul planificat al unei conducte existente care furnizează deja gaz rusesc Chinei şi care urmează să îşi atingă capacitatea planificată de 38 de miliarde de metri cubi pe an în 2025.

Noul proiect a fost mult timp blocat din cauza unor probleme-cheie, cum ar fi preţul gazului. Cu toate acestea, Putin a declarat în ajunul vizitei sale că lucrările pregătitoare, inclusiv studiile de fezabilitate şi de inginerie, se desfăşoară conform programului.

Putin urmează să discute marţi cu preşedintele Mongoliei, Ukhnaagiin Khurelsukh.

Ucraina a îndemnat Mongolia săptămâna trecută să îl aresteze pe Putin în baza unui mandat emis anul trecut de Curtea Penală Internaţională, care l-a acuzat de crima de război de deportare ilegală a sute de copii din Ucraina.

Mandatul obligă cele 124 de state membre ale Curţii, inclusiv Mongolia, să îl aresteze pe Putin şi să îl transfere la Haga pentru a fi judecat dacă pune piciorul pe teritoriul lor.

Întrebat dacă au existat discuţii cu autorităţile mongole despre mandatul CPI, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat săptămâna trecută că „toate aspectele vizitei au fost discutate în detaliu”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici