Putin ameninţă cu „măsuri în oglindă” dacă SUA amplasează rachete în Germania

  • Rusia a ameninţat că va răspunde cu „măsuri în oglindă” dacă SUA va amplasa rachete cu rază lungă de acţiune în Germania.
  • Ambele părţi iau în considerare desfăşurarea de arme cu capacitate nucleară.
Urmărește
677 afișări
Imaginea articolului Putin ameninţă cu „măsuri în oglindă” dacă SUA amplasează rachete în Germania

Putin ameninţă cu un răspuns dacă SUA amplasează rachete în Germania

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat duminică că Moscova va pune în aplicare „măsuri în oglindă” dacă Statele Unite îşi vor continua planul declarat de a desfăşura rachete avansate în Germania, notează Deutsche Welle.

Washingtonul a declarat la începutul lunii iulie faptul că va începe să staţioneze rachete cu rază de acţiune mai lungă şi hipersonice în Germania până în 2026, ca parte a angajamentului său faţă de NATO.

„Dacă SUA pune în aplicare astfel de planuri, ne vom considera liberi de moratoriul unilateral impus anterior privind desfăşurarea armelor de atac cu rază intermediară şi mai scurtă, inclusiv creşterea capacităţii forţelor de coastă ale marinei noastre”, a declarat Putin la o paradă navală din Sankt Petersburg.

Liderul rus a declarat că pregătirea pentru o astfel de mişcare se află „în stadiul final”, adăugând că, odată pregătite, ţintele de stat, militare şi industriale ar putea fi lovite în 10 minute.

Un tratat americano-sovietic din 1987 a interzis desfăşurarea de rachete cu rază intermediară de acţiune nucleară lansate de la sol. Cu toate acestea, SUA, sub administraţia fostului preşedinte Donald Trump, s-au retras din tratat în 2019, acuzând Rusia de încălcări.

Săptămâna trecută, ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Ryabkov, a declarat că Moscova nu ar exclude desfăşurarea de rachete nucleare ca răspuns la decizia SUA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici