Putin lansează noi ameninţări nucleare la adresa Occidentului: „Lista ameninţărilor militare a fost extinsă”. Ce schimbări propune în doctrina nucleară revizuită

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că doctrina nucleară revizuită a Rusiei prevede o extindere o condiţiilor în care Moscova poate folosi arme nucleare.

Urmărește
742 afișări
Imaginea articolului Putin lansează noi ameninţări nucleare la adresa Occidentului: „Lista ameninţărilor militare a fost extinsă”. Ce schimbări propune în doctrina nucleară revizuită

Putin anunţă schimbarea doctrinei nucleare a Rusiei: „Lista ameninţărilor militare a fost extinsă”

Vladimir Putin anunţă că o nouă versiune a doctrinei nucleare prevede că o putere nucleară care sprijină un atac lansat de o altă ţară asupra Rusiei va fi considerată un participant la agresiune, scrie Associated Press (AP).

„Lista ameninţărilor militare a fost extinsă”, a spus Putin în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Rusiei.

Modificarea doctrinei nucleare a Rusiei are loc după avertismentele repetate Moscovei la adresa Occidentului privind sprijinul acordat Ucrainei şi riscul de escaladare a războiului.

Noua versiune a doctrinei extinde condiţiile de utilizare a armelor nucleare, menţionând că acestea ar putea fi folosite în cazul unui atac aerian masiv care implică avioane, rachete de croazieră sau drone, a afimat liderul rus.

În ultima perioadă, Kremlinul a avertizat că acordarea permisiunii Ucrainei de a utiliza arme cu rază lungă de acţiune furnizate de Occident pentru atacuri asupra teritoriului rus ar însemna că Rusia şi NATO sunt în război, potrivit Reuters.

Doctrina nucleară actuală spune că Moscova ar poate utiliza arsenalul său nuclear „ca răspuns la utilizarea armelor nucleare şi a altor tipuri de arme de distrugere în masă împotriva sa şi/sau a aliaţilor săi, precum şi în caz de agresiune împotriva Federaţiei Ruse cu utilizarea armelor convenţionale atunci când însăşi existenţa statului este în pericol”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici