- Home
- Externe
- MOSCOVA, (21.05.2012, 19:27)
- Anca Dumitrescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Putin anunţă un guvern care îi asigură un control strict asupra economiei şi securităţii naţionale
Preşedintele rus Vladimir Putin a prezentat luni un guvern care îi conferă un control strict asupra economiei şi securităţii naţionale şi care limitează capacitatea premierului Dmitri Medvedev să aplice reforme de piaţă.
Urmărește
498 afișări
Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Putin a optat pentru continuitate prin menţinerea aliatului său Igor Şuvalov ca prim adjunct al primului ministru, însărcinat cu politica economică, în timp ce Igor Secin va deţine un post cheie în domeniul energiei, dar în afara guvernului, transmite Reuters.
Preşedintele şi-a consolidat controlul asupra ministerelor cheie, prin numirea şefului poliţiei din Moscova, Vladimir Kolokolţev, ca ministru de Interne, ca semn de încredere în cel care nu a ezitat să folosească forţa împotriva manifestanţilor anti-Putin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
-
11 oferte depuse pentru construirea unui drum de mare viteză pe litoral
-
O nouă prelevare de organe la Spitalul Nicolae Oblu Iaşi. Inima şi plămânii, în Elveţia şi Grecia
-
Ciolacu: Sărbătoarea Crăciunului ne reaminteşte valoarea comuniunii şi a dorinţei de a face bine
Citeşte şi:
Două mii de persoane au participat la o "plimbare" împotriva lui Vladimir Putin la Sankt Petersburg
Liderul de la Kremlin a optat pentru continuitate în domeniul politicii externe şi apărare, prin menţirea ministrului de Externe Serghei Lavrov şi a ministrului Apărării, Anatoli Serdiukov.
"Munca va fi dificilă, având în vedere situaţia concretă din economia mondială", a declarat Putin în timpul unei întâlniri la Kremlin, cu Medvedev în dreapta sa.
Un test important pentru guvern va fi rapiditatea cu care va aplica programul de privatizări şi strategia de reducere a dependenţei economiei de exporturile de petrol şi gaze.
Medvedev, numit premier după ce Putin a revenit la Kremlin pe 7 mai, a declarat că va promova politici pro-creştere şi programul de privatizări.
Cei doi lideri au anunţat încă din septembrie că vor face schimb de posturi, dar procesul lung şi secretos de formare a guvernului a provocat îngrijorare privind existenţa unor diviziuni.
Noul guvern include câţiva membri din echipa de tineri de orientare liberală care au făcut parte din staff-ul lui Medvedev în timpul mandatului său de patru ani la preşedinţie, timp în care a promis reforme ample, puţine din ele concretizate.
Unul dintre aceştia, Arkadi Dvorkovici, va fi unul dintre cei şase vicepremieri şi va răspunde de strategie în energie şi industrie.
Postul de ministru al Energiei i-a revenit lui Alexandr Novak, fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, ceea ce sugerează că Secin va păstra controlul asupra sectorului strategic al petrolului şi gazelor, chiar dacă nu mai face parte din guvern.
Putin şi-a mărit influenţa în politica economică, rezervată în mod tradiţional premierului, prin numirea unor persoane fidele la portofoliile economiei şi finanţelor.
Analiştii consideră că guvernul nu va fi independent şi analizează echipa formată de Putin la Kremlin pentru indicii referitoare la direcţia strategică a mandatului de şase ani al preşedintelui.
"Acest cabinet nu va fi complet independent de Kremlin. Piaţa de capital ar putea fi uşor dezamăgită că guvernul nu include mai mulţi pro-liberali", a declarat Tom Mundy, analist şef la firma de brokeraj Otkritie din Moscova.
Economia Rusiei a înregistrat în primul trimestru o creştere eocnomică de 4,9%, dar a fost susţinută de cheltuielile pre-electorale şi preţul mare al petrolului.
"Preţul petrolului ne va afecta în cele din urmă. Guvernul nu are altă soluţie decât să creeze un climat favorabil pentru investiţii şi creştere", a arătat German Gref, directorul Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia.
Sberbank este în fruntea listei activelor de stat care urmează să fie privatizate, dar vânzarea unei participaţii de 7,6%, planificată iniţial pentru septembrie 2011, a fost amânată în mai multe rânduri.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: O explozie la o fabrică de muniții din Turcia a dus la moartea a cel puțin 12 persoane și la rănirea altor patru. Autoritățile investighează incidentul
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Joe Biden comută pedepsele a 37 de condamnați la moarte. Acestea au fost transformate în închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe