Putin, nemulţumit de rezultatele scrutinului legislativ

Preşedintele rus Vladimir Putin este dezamăgit de rezultatul obţinut de Rusia Unită în cadrul alegerilor legislative, care reprezintă un scor inferior celui întrunit de el însuşi la alegerile prezidenţiale din 2004, relatează presa independentă rusă.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Putin, nemulţumit de rezultatele scrutinului legislativ

Putin, nemulţumit de rezultatele scrutinului legislativ

Potrivit cotidianului Kommersant, liderul de la Kremlin este "nemulţumit de rezultatul alegerilor", pe care apropiaţii lui l-au transformat în referendum privind politica sa, dar în care "partidul său a primit mai puţine voturi decât a primit el însuşi în momentul realegerii sale în 2004". Atunci Putin şi-a adjudecat victoria cu 71 la sută din voturi din primul tur de scrutin.

Această nemulţumire ar explica, potrivit publicaţiei, "absenţa şefului statului la sediul de campanie al partidului în noaptea care a urmat alegerilor".

Potrivit publicaţiei, "administraţia prezidenţială şi-a exprimat de mai multe ori nemulţumirea faţă de lipsa de fermitate a membrilor partidului Rusia Unită după decizia preşedintelui de a deschide lista acetui partid".

Kommersant menţionează în aceeaşi măsură "o eventuală schimbare a relaţiilor dintre preşedinte şi Rusia Unită".

"Un colaborator al administraţiei prezidenţiale nu a spus decât un singur cuvânt, «eşec»", relatează publicaţia Nezavissimaia, care menţine de asemena un ton neutru.

"Şeful de stat şi-a depus cota de popularitate pe altarul victoriei (partidului) Rusia Unită", arată aceeaşi publicaţie. El a fost aşteptat în zadar la sediul partidului în noaptea de duminică spre luni.

Preşedintele nu a mulţumit alegătorilor decât a doua zi, rostindu-şi discursul în faţa câtorva ingineri purtând bluze albe într-un centru de construcţii aerospaţiale din apropierea Moscovei.

Preşedintele a "lăsat să se înţeleagă că se alătură mai degrabă poporului său decât unui partid", conchide publicaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici