Putin ordonă armatei ruse să se extindă cu 180.000 de soldaţi pentru a ajunge la 1,5 milioane

  • Vladimir Putin a ordonat luni ca efectivele obişnuite ale armatei ruse să crească cu 180.000 de militari, ajungând la 1,5 milioane de soldaţi.
  • Este pentru a treia oară când îşi măreşte rândurile de la trimiterea militarilor în Ucraina în februarie 2022, relatează Reuters.
Urmărește
2452 afișări
Imaginea articolului Putin ordonă armatei ruse să se extindă cu 180.000 de soldaţi pentru a ajunge la 1,5 milioane

Putin ordonă armatei ruse să se extindă cu 180.000 de soldaţi pentru a ajunge la 1,5 milioane

Într-un decret publicat pe site-ul Kremlinului, Putin a ordonat ca dimensiunea generală a forţelor armate să fie mărită la 2,38 milioane de persoane, dintre care a spus că 1,5 milioane ar trebui să fie militari activi.

Din 2022, Putin ordonase anterior două creşteri oficiale ale numărului de trupe de luptă - cu 137.000 şi, respectiv, 170.000.

În plus, Rusia a mobilizat peste 300 000 de soldaţi în septembrie şi octombrie 2022, într-un exerciţiu care a determinat zeci de mii de bărbaţi cu vârstă de încorporare să fugă din ţară.

Cu toate acestea, Kremlinul a declarat că deocamdată nu este planificată nicio nouă mobilizare şi că ideea este de a continua să se bazeze pe voluntarii care se înscriu să lupte în Ucraina în baza unor contracte lucrative.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici