Putin retrage trupe din Ucraina pentru a opri avansul Kiveului pe teritoriul Rusiei

Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene a declarat că Moscova a retras un număr de trupe pentru a consolida Kursk împotriva incursiunilor.

Urmărește
4852 afișări
Imaginea articolului Putin retrage trupe din Ucraina pentru a opri avansul Kiveului pe teritoriul Rusiei

Putin retrage trupe din Ucraina pentru a opri avansul Kiveului pe teritoriul Rusiei

Rusia a retras unele trupe din sudul Ucrainei pentru a încerca să respingă o incursiune în creştere a forţelor Kievului pe teritoriul Rusiei, a declarat marţi un oficial ucrainean.
 
Atacul surpriză în desfăşurare al Ucrainei a declanşat agitaţie la Moscova, unde preşedintele Vladimir Putin şi-a exprimat furia după ce Kievul a ocupat zeci de aşezări şi din regiunile Kursk şi Belgorod din sudul Rusiei.
 
"Rusia a relocat unele dintre unităţile sale din regiunile Zaporojie şi Kherson din sudul Ucrainei", a declarat Dmytro Lykhoviy, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, pentru POLITICO.
 
Pentru a încerca să contracareze câştigurile ucrainene, trupele ruse şi-au continuat totuşi ofensiva la Pokrovsk şi în alte locuri din regiunea Doneţk din Ucraina, potrivit Statului Major al armatei ucrainene, într-unul dintre cele mai fierbinţi puncte de pe front, unde Rusia câştigă teren.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici