Putin urmează să se concentreze, în cadrul acestei vizite, asupra unor „probleme în relaţiile bilaterale, inclusiv energia atomică, petrol, gaze şi cooperării militaro-tehnice”, a anunţat vineri Iuri Uşakov, un consilier în domeniul politicii externe al şefului statului rus.
Preşedintele rus urmează să se întâlnească, de asemenea, cu omologul său, preşedintele Hassan Rohani.
Pe de altă parte, Kremlinul consideră vizita preşedintelui francez Francois Hollande la Washington şi Moscova reprezintă un pas către crearea unei coaliţii antiteroriste, a declarat Uşakov pentru presă, relatează Reuters în pagina electronică.
Putin urmează să se întâlnească cu Hollande la Moscova pe 26 noiembrie, pentru a discuta despre lupta împotriva terorismului şi criza siriană, a precizat consilierul rus.
„Înainte de Moscova, preşedintele francez va vizita Washingtonul, iar noi considerăm acest lucru drept crearea celei mai largi coaliţii antiteroriste”, a spus Uşakov, adăugând că Putin şi Hollande se vor întâlni din nou la Conferinţa de la Paris (COP21), pe 30 noiembrie.
În cadrul vizitei în Iran, luni, Putin va discuta cu Khamenei şi Rohani despre războiul din Siria, programul nuclear iranian şi lupta împotriva terorismului – inclusiv împotriva grupării Statul Islamic (SI), a mai precizat Uşakov.
Liderul de la Kremlin urmează ca în cadrul vizitei în Iran să ia parte, de asemenea, la o reuniune a Forumului ţărilor exportatoare de gaze naturale (GECF), o organizaţie interguvernamentală din care fac parte 11 dintre liderii lumii în producţia de gaze naturale (Algeria, Bolivia, Egipt, Guineea Ecuatorială, Iran, Libia, Nigeria, Qatar, Rusia, Trinidad şi Tobago şi Venezuela).
Potrivit lui Uşakov, preşedinţii Boliviei şi Venezuelei au solicitat întâlniri cu Putin, iar Kremlinul „încearcă să găsească loc” în programul încărcat al acestuia la această reuniune.