"Nu va avea loc o confruntare politică", a apreciat cotidianul oficial Rosiiskaia Gazeta.
Rusia se aşteaptă de la summitul NATO la "un dialog serios (…) şi speră că îi vor fi oferite argumente, într-un mod franc şi sincer, pentru a explica de ce Alianţa continuă politica de extindere către Est", a declarat ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin.
Rosiiskaia Gazeta adaugă că, în pofida divergenţelor dintre Moscova şi Washington în privinţa posibilei aderări la NATO a Georgiei şi Ucrainei, "există o speranţă" că preşedinţii rus şi american vor putea "evita un conflict la Bucureşti".
Ideea este susţinută şi de cotidianul Vremia Novostei, care consideră "evident faptul că discursul lui Putin la Bucureşti nu va fi de natură conflictuală", aşa cum a fost cel de la conferinţa pentru securitate de la Munchen, din februarie 2007.
La Consiliul NATO-Rusia, Putin "va încerca să se concentreze asupra punctelor pozitive ale cooperării dintre Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică", în principal cele referitoare la Afganistan, adaugă ziarul, citând surse de la Kremlin.
Faptul că Vladimir Putin îl va primi pe preşedintele american, George W. Bush, la Soci imediat după summitul NATO va contribui la atitudinea sa de "reţinere", afirmă, la rândul său, Izvestia.