- Home
- Externe
- (17.09.2023, 23:00)
- Alexandru Stan
Putin, trădat? Unul dintre aliaţii săi trimite ajutoare umanitare Ucrainei şi se împrieteneşte cu Statele Unite
- 85 de soldaţi americani şi 175 de armeni au început exerciţiul „Eagle Partner” care va dura 10 zile.
- Rusia consideră acest exerciţiu drept o ,,acţiune neprietenoasă", deşi în ultimul timp, premierul Armeniei susţine că nu a mai primit sprijin în faţa Azerbaijanul în războiul din Nagorno-Karabakh.
- Marie Dumoulin: ,,Putin îl preferă mai degrabă pe liderul azer Ilham Aliyev care pare mai autoritar decât pe premierul armean Nikol Paşinian care a venit la putere după o revoluţie şi are un discurs mai democratic şi reformist".
Urmărește
10622 afișări
Sursa Foto - Kremlin.ru/United States Department of State
Soldaţii americani au sosit! Kremlinul este tulburat
La un exerciţiu de antrenament pentru menţinerea păcii din Armenia, 85 de soldaţi americani şi 175 de armeni au început exerciţiul „Eagle Partner” care va dura 10 zile.
Exerciţiul, deşi de mică amploare, este considerată o acţiune neprietenoasă a unui aliat tradiţional şi fost stat sovietic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Între timp, Armenia a trimis recent ajutor umanitar Ucrainei pentru prima dată, iar parlamentul său urmează să ratifice Statutul de la Roma al Curţii Penale Internaţionale.
Ce înseamnă asta?
Că va fi determinată şi obligată să-l aresteze pe preşedintele rus Vladimir Putin dacă va pune piciorul în această ţara.
„Arhitectura de securitate a Armeniei în proporţie de 99,999% a fost legată de Rusia”, a declarat Nikol Paşinian pentru ziarul italian La Repubblica la începutul acestei luni.
„Dar astăzi vedem că Rusia însăşi are nevoie de arme... Chiar dacă doreşte acest lucru, Federaţia Rusă nu poate satisface nevoile Armeniei”.
Putin ar prefera mai degrabă Azerbaijanul decât Armenia
Din 2020, Armenia se află într-un război cu Azerbaijan în regiunea Nagorno-Karabakh. Rusia a sprijinit Armenia în tot aceşti ani, dar în ultima vreme, robinetul s-a cam oprit.
Nikol Paşinian este premierul Armeniei din 2018 după o revoluţie de catifea condusă chiar de el.
Marie Dumoulin, directorul programului ,,Europa Extinsă" la Consiliul European pentru Relaţii Externe, a spus că situaţia a fost cauzată parţial de încercarea Rusiei de a menţine atât Armenia, cât şi Azerbaidjanul sub bocanc.
„De la războiul din 2020, Rusia a fost foarte reticentă în a alege între Armenia şi Azerbaidjan”, a declarat Dumoulin pentru CNN.
Dumoulin a subliniat, de asemenea, legăturile tot mai mari dintre Moscova şi Baku – stimulate de relaţia personală dintre Putin şi preşedintele de multă vreme al Azerbaidjanului, Ilham Aliyev.
„Nu cred că Paşinian este genul de lider pe care îi place lui Putin. El a fost adus la putere de o revoluţie. El are un discurs democratic, reformist, anticorupţie. Aliyev este genul de lider cu care Putin se poate înţelege”, a spus Dumoulin.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Orașul din România în care va ninge 3 zile neîncetat, începând chiar de astăzi. Prognoza meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe