R. Moldova cere ajutor internaţional pentru buna desfăşurare a alegerilor în Corjova

Comisia Electorală Centrală a cerut ajutor Guvernului de la Chişinău şi mai multor instituţii internaţionale pentru desfăşurarea în condiţii legale a procesului electoral în satul Corjova, în cadrul alegerilor parlamentare din 5 aprilie, relatează BASA-press.

Urmărește
6 afișări

Comisia Electorală Centrală a trimis un apel către Guvernul şi preşedinţia Republicii Moldova, OSCE, ambasada Rusiei şi cea a Ucrainei, precum şi către delegaţia Comisiei Europene la Chişinău pentru a asigura buna desfăşurare a alegerilor din Corjova.

Membrii comisiei au afirmat că forţele separatiste au început deja represaliile împotriva membrilor biroului electoral din Corjova, o parte dintre aceştia fiind ameninţaţi sau citaţi de justiţia transnistreană.

Potrivit Pro Tv Chişinău, care citează membrii comisiei, intimidările au început odată cu demararea campaniei electorale. Primarul localităţii, preşedintele secţiei de votare, şeful dispensarului medical şi directorul liceului susţin că sunt chemaţi zilnic la miliţia şi procuratura transnistreană din Dubăsari, raion din care face parte satul Corjova, unde sunt ameninţaţi să nu permită desfăşurarea alegerilor în localitate.

La alegerile locale din vara lui 2007, reprezentanţii miliţiei transnistrene au blocat secţia de votare din acest sat, unde sunt circa două mii de cetăţeni moldoveni cu drept de vot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici