R.Moldova se simte ameninţată de instalarea unor elemente ale scutului antirachetă în România

Instalarea unor elemente ale scutului american antirachetă (ABM) în România pune în pericol securitatea naţională a Republicii Moldova, apreciază participanţii la masa rotundă organizată joi la Chişinău de o fundaţie umanitară rusă, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

Urmărește
62 afișări
Imaginea articolului R.Moldova se simte ameninţată de instalarea unor elemente ale scutului antirachetă în România

R.Moldova se simte ameninţată de instalarea unor elemente ale scutului antirachetă în România (Imagine: milsystemsystem)

"Statele Unite, România şi alte state membre NATO consideră mobilizarea unui scut antirachetă în Europa de Est drept o garanţie a stabilităţii politice în regiune. Dar, având în vedere reacţia negativă a Moscovei, este indispensabilă angajarea unui dialog constructiv în vederea găsirii unei soluţii în această situaţie", a declarat liderul Partidului Democrat Moldovean, Marian Lupu, adăugând că ţara sa "va participa neapărat la această discuţie".

"Statele Unite încearcă să «îmbuneze» nu numai Rusia, ci şi China pentru a-şi putea instala scutul antirachetă acolo unde vor şi a-şi întări poziţiile geostrategice în lume", a precizat Evgheni Kojohin, şef adjunct al Agenţiei federale ruse pentru afaceri din cadrul CSI (Comunitata Statelor Independente).

Liderul Partidului Social-Democrat din Republica Moldova, Dimitrie Braghiş, este la rândul său convins "că înainte de a accepta găzduirea scutului american antirachetă, România ar fi trebuit să îşi anunţe intenţia statelor vecine".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici