- Home
- Externe
- HAGA, (28.09.2016, 14:54)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Racheta utilizată pentru doborârea avionului de pasageri malaysian în Ucraina, în anul 2014, provenea din Rusia/ MAE rus: Ancheta occidentală este "tendenţioasă"
Racheta utilizată pentru doborârea avionului de pasageri malaysian în Ucraina, în anul 2014, provenea de pe teritoriul Rusiei, anunţă o comisie internaţională de anchetă.
Urmărește
3791 afișări
Racheta utilizată pentru doborârea avionului de pasageri malaysian în Ucraina, în anul 2014, provenea din Rusia (Imagine AFP / Mediafax Foto)
Compania Almaz-Antey, producătorul sistemelor de rachete Buk, afirmă că proiectilul care a doborât avionul malaysian în Ucraina, în 2014, a fost lansat dintr-o zonă aflată sub controlul armatei ucrainene, respingând concluziile comisiei internaţionale de anchetă.
oncluziile comisiei internaţionale în cazul prăbuşirii avionului malaysian în estul Ucrainei confirmă că investigaţia este "tendenţiosă" şi dirijată "politic", anunţă Ministerul rus de Externe, exprimând "dezamăgire".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
Robby Oehler, a cărui nepoată a murit în atac, a declarat pentru BBC că procurorii vor investiga circa 100 de suspecţi în cazul incidentului.
"Rusia exprimă dezamăgire că situaţia referitoare la prăbuşirea avionului Boeing nu se schimbă. Concluzia procurorilor olandezi confirmă că ancheta este tendenţioasă şi motivată politic", a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, potrivit site-ului agenţiei Sputnik.
Compania Almaz-Antey, producătorul sistemelor de rachete Buk, afirmă că proiectilul care a doborât avionul malaysian în Ucraina, în 2014, a fost lansat dintr-o zonă aflată sub controlul armatei ucrainene, respingând concluziile comisiei internaţionale de anchetă. "Racheta Buk care a doborât Cursa MH17 în anul 2014 a fost lansată dintr-o zonă aflată sub controlul armatei ucrainene; concluziile procurorilor nu sunt susţinute de dovezi", a transmis producătorul de armament rus Almaz-Antey, citat de site-ul agenţiei Sputnik.
"Ne-au spus cum a fost transportată racheta Buk, prezentând ca dovezi conversaţii telefonice, fotografii şi înregistrări video", a precizat el.
Potrivit procurorilor, racheta a fost lansată din estul Ucrainei, dintr-o zonă aflată sub controlul rebelilor proruşi, dar fusese adusă acolo din Rusia.
Comisia internaţională de anchetă este formată din procurori din Olanda, Australia, Belgia, Malaysia şi Ucraina.
Rusia a respins orice implicare în doborârea avionului.
Avionul de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines (MH-17), care zbura pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur, s-a prăbuşit pe 17 iulie 2014 în estul Ucrainei. Cele 298 de persoane aflate la bord au murit. "Anchetatorii au exclus posibilitatea unui atac aer-aer. Avionul care efectua cursa MH17 (Amsterdam - Kuala Lumpur) s-a dezintegrat în aer după ce a fost lovit de o rachetă sol-aer de tip Buk, lansată din regiunile separatiste din estul Ucrainei", preciza raportul comisiei de anchetă, prezentat în urmă cu un an.
Citeşte şi: Un solicitant de azil, împuşcat mortal de Poliţie, într-un cămin pentru refugiaţi din Berlin
Citeşte şi: Discuţie între România şi SUA despre consolidarea prezenţei NATO în regiunea Mării Negre
Citeşte şi: Sute de turişti, majoritatea străini, evacuaţi în urma erupţiei unui vulcan, în Indonezia
Citeşte şi: Shimon Peres, fostul preşedinte al Israelului, a încetat din viaţă la vârsta de 93 de ani/ BIOGRAFIE: Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, ultimul dintre fondatorii statului Israel
Citeşte şi: Mii de saudiţi au semnat o petiţie prin care solicită eliminarea sistemului de tutelă a femeilor
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Hamas a aprobat lista de 34 de ostatici propusă de Israel pentru un posibil schimb. Progresul în negocieri este legat de obținerea unui acord
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Europei Centrale și de Est îi lipsește infrastructura de încărcare pentru EV-uri. Bogdan Alecu: „Soluția pentru cei cu mașini electrice este să stea acasă și să aibă panouri fotovoltaice”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe