Rănile victimelor avionului prăbuşit în Atlantic oferă indicii despre cauzele accidentului

Victimele accidentului avionului Air France, prăbuşit în Oceanul Atlantic la 1 iunie, prezintă răni care sugerează că aeronava s-a dezintegrat în aer, potrivit unor experţi, relatează Sky News.

Urmărește
113 afișări
Imaginea articolului Rănile victimelor avionului prăbuşit în Atlantic oferă indicii despre cauzele accidentului

Rănile victimelor avionului prăbuşit în Atlantic oferă indicii despre cauzele accidentului (Imagine: mediafax Foto/AFP)

Examinările postmortem asupra celor aproximativ 50 de trupuri găsite până în prezent arată fracturi la picioare, coapse şi braţe, a declarat un purtător de cuvânt al experţilor brazilieni. Potrivit cotidianului O Estado de S Paulo, unele dintre victime au fost găsite îmbrăcate sumar sau complet fără haine şi fără semne de arsuri.

"În mod tipic, dacă vezi corpuri intacte şi fracturi multiple - la braţe, picioare, coapse - este un indiciu clar asupra unei dezintegrări în timpul zborului", a declarat Frank Ciacco, un fost expert legist din cadrul Comisiei pentru Siguranţa Transportului din Statele Unite. "Mai ales atunci când vezi şi bucăţi mari din avion", a subliniat el.

Consultantul pentru siguranţă aeriană Jack Casey este de acord că fracturile ar indica o dezintegrare a avionului în aer şi că lipsa hainelor ar putea fi, de asemenea, semnificativă. "Într-o dezintegrare în aer, cum bănuim că este vorba în acest caz, hainele sunt pur şi simplu smulse", a declarat el. "Să fii propulsat într-un asemenea curent de aer este ca şi cum te-ai lovi de un perete de cărămidă. Chiar dacă stăteau pe scaune, acesta este efectul. Majoritatea muriseră cu mult timp înainte să ajungă în apă, aş crede eu", a estimat Cassey.

Peste 400 de fragmente ale avionului au fost recuperate din ocean după căutări extrem de atente şi dificile, potrivit anchetatorilor francezi. Aceştia au exprimat, de asemenea, "un pic mai mult optimism" în legătură cu găsirea de indicii referitoare la cauza prăbuşirii zborului AF447 pe ruta dintre Rio de Janeiro şi Paris.

Procedura de identificare a victimelor demarează duminică

Procedura de identificare formală a trupurilor victimelor care au fost găsite în urma catastrofei zborului AF 447 urmează să fie demarată duminică la Recife (Brazilia), potrivit unei surse apropiate cazului.

Aproape jumătate dintre cele 50 de trupuri recuperate au fost deja supuse autopsiei la Institutul medico-legal din Recife, precizează aceeaşi sursă.

În cadrul fiecărei autopsii s-a făcut examinarea (prezenţa unor cicatrice, operaţii chirurgicale sau dentare, tatuaje, bijuterii) şi prelevarea (amprentelor digitale şi unor probe de ADN) de date care au permis întocmirea pentru fiecare corp a unui dosar "post mortem".

Specialiştii în medicină legală brazilieni şi francezi vor compara aceste dosare "post mortem" cu dosarele "ante mortem" constituite pe baza unor elemente furnizate de către familiile fiecărei victime.

Aceste dosare "post mortem" şi "ante mortem", întocmite riguros potrivit criteriilor stabilite de Interpol, vor fi comparate de un computer. Atunci când două dosare "post mortem şi ante mortem" vor corespunde, o comisie de "recunoaştere", alcătuită din specialişti, va atribui, în mod formal, un nume fiecărui corp.

Joi, continuau operaţiunile de căutare a aeronavei Airbus aparţinând companiei Air France, care a dispărut deasupra Atlanticului în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, cu 228 de persoane la bord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici