- Home
- Externe
- STOCKHOLM, SUEDIA, (18.06.2014, 13:25)
- Irina Tacu , Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
RAPORT: În toată lumea există 16.300 de focoase nucleare. Care sunt ţările care deţin ARME NUCLEARE - FOTO
Rusia şi Statele Unite deţin în continuare, împreună, "peste 93% din întregul arsenal nuclear al lumii", informează Institutul Internaţional de Cercetare pentru Pace (Sipri) de la Stockholm, care a publicat un raport privind ţările deţinătoare de armament nuclear (nouă la număr) şi ritmul de scădere a numărului de focoase din 2010 în 2014.
Urmărește
8144 afișări
RAPORT: În toată lumea există 16.300 de focoase nucleare. Care sunt ţările care deţin ARME NUCLEARE - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Potrivit Sipri, numărul armelor nucleare din lume continuă să scadă, dar într-un ritm mai lent faţă de anii anteriori. Numărul focoaselor nucleare din lume se ridică la 16.300 în 2014, faţă de 17.270 în 2013, în timp ce în 2011 existau 20.530, faţă de 22.600 cu un an înainte.
"Reducerea este legată mai ales de Rusia şi Statele Unite, care deţin împreună, în continuare, peste 93% din întregul arsenal nuclear", afirmă grupul, care avertizează că scăderea nu este sinonimă cu un angajament real al puterilor nucleare de a-şi reduce arsenalele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Statele Unite şi Rusia deţineau 7.300 şi, respectiv, 8.000 de focoase nucleare la începutul anului, potrivit Institutului.
În contextul în care principalele puteri nucleare continuă să-şi reducă arsenalul, alte ţări, ca Marea Britanie şi Franţa, au rămas la acelaşi nivel, cu 225 şi, respectiv, 300 de focoase nucleare.
Raportul este completat de China, cu 250 de focoase nucleare în 2014, India (90-110 focoase nucleare), Pakistan (100-120), Israel (80) şi Coreea de Nord (6-8).
"China, India şi Pakistanul sunt singurele puteri nucleare care şi-au sporit arsenalele, în timp ce Israelul pare să aştepte să vadă evoluţiile din Iran", a apreciat Institutul de cercetare.
Coreea de Nord figurează pe listă cu 6 până la 8 focoase nucleare.
"Există un consens care apare în cadrul comunităţii experţilor şi care sugerează că Phenianul a produs un număr mic de arme nucleare, ca de exemplu dispozitive explozive nucleare rudimentare", precizează Sipri.
Datele au la bază cantitatea de plutoniu pe care Coreea de Nord ar fi putut să o producă şi nu capacitatea de a o utiliza ca pe o armă, în practică.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe