- Home
- Externe
- (08.10.2020, 09:41)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Raport ONU: Două milioane de bebeluşi se nasc morţi în fiecare an la nivel global
- Aproape două milioane de copii se nasc morţi la nivel global în fiecare an.
- Acest bilanţ reprezintă aproape 1,4% din naşteri în 2019 şi mai mult de 2% din naşteri în douăzeci şi şapte de ţări.
- Doar Africa Subsahariană şi Asia de Sud reprezintă trei sferturi din cazuri.
Urmărește
376 afișări
Aproape două milioane de copii se nasc morţi la nivel global în fiecare an sau unul la şaisprezece secunde, se arată într-un raport publicat joi, o „tragedie neglijată” care ar putea fi agravată şi de pandemia Covid-19. Acest bilanţ reprezintă aproape 1,4% din naşteri în 2019 şi mai mult de 2% din naşteri în douăzeci şi şapte de ţări, estimează Naţiunile Unite, Unicef, Banca Mondială şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Copil născut mort se referă la moartea unui făt viabil, fie în timpul sarcinii (în uter), fie în timpul travaliului. Raportul ONU contabilizează decesele care au avut loc după cel puţin douăzeci şi opt de săptămâni de gestaţie (adică în al treilea trimestru de sarcină), pentru a permite o comparaţie între datele din diferite ţări, relatează Le Figaro.
Printre „principalele cauze,” raportul indică „lipsa investiţiilor în servicii medicale” care se ocupă de sarcină şi naştere, precum şi „în specializarea asistentelor şi moaşelor”.
”Dincolo de aceste vieţi pierdute, consecinţele psihologice şi financiare sunt grave şi durabile pentru femei, familii şi societate”, explică Henrietta Fore, directorul executiv al Unicef.
Ţările sărace sunt cele mai afectate. 84% din cazurile de bebeluşi născuţi morţi se întâmplă aici, în timp ce statele cu venituri mici sau medii reprezintă 62% din totalul naşterilor. Doar Africa Subsahariană şi Asia de Sud reprezintă trei sferturi din cazuri.
În medie, 40% din aceste decese apar în timpul serviciului, proporţie care creşte la aproape 50% în Africa subsahariană şi Asia Centrală şi de Sud. În Europa şi America de Nord, proporţia este de 6%. Cauzele sunt diverse: pot fi de la mamă (hipertensiune arterială, diabet, boli infecţioase, traume, hemoragii) sau legate de depăşirea termenului sau chiar o malformaţie fetală gravă.
”Majoritatea acestor tragedii pot fi evitate datorită unei supravegheri de calitate, asistenţei prenatale adaptate şi personalului calificat,” a subliniat Henrietta Fore. Posibilitatea efectuării unei cezariene de urgenţă poate decide astfel soarta unui făt aflat în dificultate, în timp ce gestionarea hipertensiunii în timpul sarcinii, prevenirea malariei şi screeningul sifilisului pot evita, de asemenea, tragedii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat