Raport: SUA şi-ar putea epuiza muniţia în „doar 3-4 săptămâni” într-un război împotriva Chinei

  • O nouă revizuire oficială a avertizat că muniţiile SUA ar putea dura doar câteva săptămâni într-un război cu regimul de la Beijing, arată un raport publicat de o comisie desemnată de Congresul american.
  • Unele arme importante, cum ar fi rachetele anti-navă, ar putea fi epuizate în doar câteva zile, se arată în raport.
Urmărește
1233 afișări
Imaginea articolului Raport: SUA şi-ar putea epuiza muniţia în „doar 3-4 săptămâni” într-un război împotriva Chinei

Raport: SUA şi-ar putea epuiza muniţia în „doar 3-4 săptămâni” într-un război împotriva Chinei

Un nou raport important privind apărarea naţională a SUA relevă faptul că Pentagonul şi-ar putea epuiza muniţiile în termen de „trei până la patru săptămâni” într-un război prelungit cu China, scrie Business Insider.

Raportul de 114 pagini, publicat luni de o comisie bipartizană numită de Congres, a avertizat urgent că SUA nu sunt pregătite pentru un conflict susţinut cu Rusia sau China, cu atât mai puţin cu ambele în acelaşi timp.

Revizuirea concentrează o serie de constatări şi zeci de mărturii ale oficialilor, recomandând Washingtonului să crească cheltuielile de apărare şi să îşi eficientizeze forţele, relevă sursa citată.

„Jocurile de război sugerează că, într-un conflict cu China, Statele Unite şi-ar epuiza în mare parte stocurile de muniţii în doar trei-patru săptămâni”, se arată în raportul lor.

Comisia americană a avertizat, în raport, că producţia de apărare în ansamblu se află într-o stare proastă, afirmând că industria în general nu are capacitatea de a satisface nevoile naţionale nici măcar pe timp de pace.

Ce modificări a propus Comisia

Una dintre modificările propuse de Comisia desemnată de Congresul american este o strategie bazată pe „toate elementele puterii naţionale”, care implică atât sectorul privat, cât şi cel civil. Aceasta reflectă, în mare parte, ceea ce a făcut China cu propria sa industrie de apărare - valorificarea companiilor civile şi a conglomeratelor de stat care pot colabora cu armata sa şi se pot pregăti pentru timp de război.

O altă strategie este „construcţia forţei în mai multe teatre”, care vizează abordarea simultană a conflictelor la scară largă împotriva mai multor puteri mondiale.

„Este nevoie urgentă de o „chemare la arme” bipartizană, astfel încât Statele Unite să poată face schimbări majore şi investiţii semnificative acum, în loc să aştepte următorul Pearl Harbor sau 11 septembrie”, se arată în raport.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici