Raport SUA: Zeci de milioane de oameni, victime ale traficului de persoane în întreaga lume

Zeci de milioane de oameni din întreaga lume au fost victime ale traficului de persoane în vederea exploatării prin muncă sau în scop sexual, potrivit unui raport al Departamentului de Stat american publicat luni.

Urmărește
234 afișări
Imaginea articolului Raport SUA: Zeci de milioane de oameni, victime ale traficului de persoane în întreaga lume

Raport SUA: Zeci de milioane de oameni, victime ale traficului de persoane în întreaga lume (Foto: Hepta)

Departamentul de Stat american a publicat luni raportul anual privind traficul de persoane, analizând gradul în care 188 de ţări s-au confruntat cu această problemă pe parcursul anului 2014. Potrivit organizaţiei Human Rights First, există 21 de milioane de victime ale sclaviei, la nivel global, aducând traficanţilor profituri anuale de 150 de miliarde de dolari.

Potrivit indicilor utilizaţi în raport, există trei categorii în care fiecare ţară poate fi inclusă, în funcţie de eforturile guvernelor de a combate traficul de persoane. Din prima categorie (Tier 1), fac parte 31 de ţări care au cel mai mare control asupra traficului de persoane, înregistrând cele mai bune rezultate în micşorarea numărului de victime. Printre acestea se află Australia, Statele Unite, Marea Britanie, Suedia, Canada, Coreea de Sud, Armenia, Marea Britanie, Taiwan, Nicaragua şi Chile.

În cea de-a doua categorie (Tier 2), au fost încadrate 89 de ţări, printre aceastea fiind şi România. În plus, alte 44 de ţări sunt pe lista de avertisment, urmând a fi incluse în cea de-a treia categorie (Tier 3), dacă nu-şi vor intensifica eforturile de combatere a cazurilor traficului de persoane. A fost cazul unor state precum Thailanda, Malaysia, Venezuela şi Gambia, care s-au alăturat celor 20 de ţări incluse în cea de-a treia categorie, potrivit raportului întocmit de Departamentul de Stat american.

Foto: Captură YouTube

Potrivit organizaţiei Global Slavery Index, ar exista 35,8 milioane de persoane care sunt supuse unor forme de sclavie modernă, 14 milioane dintre aceştia - aproximativ o treime din numărul total al victimelor - sunt supuse sclaviei în India, fiind obligate să muncească sau fiind traficate.

Cu toate că milioane de oameni sunt victime ale sclaviei, cifrele cu privire la condamnările acestor cazuri de către domeniul justiţiei sunt foarte mici. Potrivit raportului, în 2014, 44.758 de victime au fost identificate, dar au fost efectuate doar 9.460 procese şi 5.776 de condamnări.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici