- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Răscumpărarea cerută de piraţi pentru petrolierul saudit ar putea depăşi zece milioane de dolari
Piraţii care au capturat petrolierul sudit Sirius Star în largul coastelor Somaliei ar putea cere o răscumpărare-record de peste zece milioane de dolari, potrivit unor oficiali, citaţi de Daily Mail, în ediţia electronică.
Răscumpărarea cerută de piraţi pentru petrolierul saudit ar putea depăşi zece milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto)
Oficiali implicaţi şi în alte negocieri pentru eliberarea navelor capturate până în prezent susţin că "monitorizarea electronică" indică faptul că piraţii somalezi "vorbesc despre" cel puţin zece milioane de dolari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Petrolierul este acostat în prezent într-un port somalez, controlat de piraţi. "Toţi membrii echipajului sunt în siguranţă", a dat asigurări operatorul navei, Vela International.
Piraţii somalezi au capturat peste 90 de nave în cursul acestui an şi au obţinut răscumpărări în valoare de peste 70 de milioane de euro.
Petrolierul Sirius Star este cea mai semnificativă captură, cântărind 318.000 de tone şi fiind de trei ori mai mare decât un portavion.
În plus, există temeri legate de o posibilă scumpire a preţului petrolului, întrucât navele ar trebui să parcurgă o rută mai lungă, dar mai sigură, în jurul Capului Bunei Speranţe, operaţiune care ar dura cu două săptămâni mai mult şi care ar presupune cheltuirea altor milioane de euro în plus, zilnic.
Aproximativ 13 la sută din petrolul şi gazul din Orientul Mijlociu tranzitează largul coastele somaleze, preţul asigurărilor crescând de zece ori ca rezultat al pirateriei practicate în Oceanul Indian şi Golful Aden.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO