Răspunsul Kremlinului la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump

  • Kremlinul respinge implicarea în tentativa de asasinat a lui Donald Trump ca fiind provocată de atmosfera politică din SUA.
  • Maria Zaharova solicită SUA să reevalueze politica de incitare la ură şi terorism.
  • Analistul John Foreman evidenţiază strategia Rusiei de a exploata diviziunile politice în scopuri strategice.
Urmărește
2809 afișări
Imaginea articolului Răspunsul Kremlinului la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump

Răspunsul Kremlinului la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump

Încercarea de asasinat a fostului preşedinte Donald Trump, candidatul republican pentru viitoarele alegeri prezidenţiale din SUA, a stârnit reacţii internaţionale variate, relatează The Kyiv Independent.
 
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat dorinţa pentru o recuperare rapidă a lui Trump, în timp ce răspunsul Kremlinului a avut o poziţie distinctă.
 
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a început prin a respinge orice idee de implicare directă a Rusiei în tentativa de asasinat. În schimb, a indicat spre atmosfera politică tensionată şi polarizată din Statele Unite, insinuând că aceasta ar fi contribuit la incident. 
 
Reprezentanta Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a escaladat retorica, cerând SUA să reconsidere unele politici, pe care le-a acuzat că incită ură şi terorism.
 
Vladimir Soloviov, un cunoscut prezentator TV rus, a mers mai departe prin a implica direct Ucraina în atac. A prezentat incidentul într-o narativă în care sprijinul SUA pentru Ucraina a fost portretizat ca un factor care a permis astfel de acţiuni.
 
John Foreman, fost ataşat de apărare al Marii Britanii la Moscova, a contextualizat aceste declaraţii ca parte a strategiei mai largi a Rusiei de a exploata diviziunile politice în ţările vestice. A subliniat preferinţa Rusiei pentru realegerea lui Trump, anticipând posibile schimbări în politica SUA faţă de Ucraina sub o administraţie Trump.
 
Foreman a evidenţiat modelul Kremlinului de a utiliza tensiunea politică pentru a obţine avantaje strategice, atât la nivel intern, cât şi internaţional. A menţionat tactici similare care ar fi utilizate în Europa, indicând un efort persistent al Rusiei în influenţarea opiniei publice şi a rezultatelor politice.
 
În timp ce Foreman a exprimat scepticism cu privire la succesul imediat al narativei Rusiei, a recunoscut potenţialul acesteia de a semăna diviziuni şi de a influenţa percepţiile pe termen lung. Acesta a subliniat că, în ciuda transparenţei sale, Kremlinul continuă să valorifice astfel de incidente pentru a-şi avansa obiectivele geopolitice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici