„Război civil” în Franţa dacă extremismul câştigă. Emmanuel Macron avertizează asupra pericolului victoriei partidelor extremiste la alegeri

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a avertizat luni că o victorie a extremei stângi sau a extremei drepte în alegerile anticipate din această lună ar putea declanşa un „război civil" în rândul francezilor, scriu The Guardian şi POLITICO.

948 afișări
Imaginea articolului „Război civil” în Franţa dacă extremismul câştigă. Emmanuel Macron avertizează asupra pericolului victoriei partidelor extremiste la alegeri

„Război civil” în Franţa dacă extremismul câştigă. Emmanuel Macron avertizează asupra pericolului victoriei partidelor extremiste la alegeri

Macron a declarat că partidul de extremă-stânga La France Insoumise (LFI) şi formaţiunea de extremă-dreapta Rassemblement National (RN) a lui Marine Le Pen - ambele aflate pe primul loc în alegerile parlamentare - riscă să aducă „războiul civil" în Franţa, potrivit The Guardian.

În cadrul unui interviu pentru podcastul „Generation Do It Yourself", Macron a vorbit despre răspunsul extremei drepte la insecuritate care „reduce oamenii la religia sau originea lor" şi, prin urmare, „împinge oamenii spre războiul civil", scrie publicaţia franceză Le Parisien.

Extrema stângă, condusă de incendiarul Jean-Luc Mélenchon, încurajează o formă de divizare în scopuri electorale „care, de asemenea, [promovează] războiul civil, deoarece reduce oamenii la grupul lor religios sau etnic", a continuat Macron în cadrul podcastului, potrivit POLITICO.

Comentariile lui Macron au fost difuzate la câteva ore după ce RN şi-a lansat manifestul electoral, care promite să limiteze imigraţia şi să elimine drepturile de naţionalitate pentru copiii născuţi şi crescuţi în Franţa de părinţi străini.

Preşedintele Emmanuel Macron a decis dizolvarea Parlamentului francez în data de 9 iunie, după după ce primele rezultate ale alegerilor europarlamentare poziţionau formaţiunea de dreapta radicală a lui Marine Le Pen pe primul loc, cu 32% din voturi. Alegerile anticipate sunt programate în 30 iunie şi 7 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici