- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Război în război. Sute de transgenderi blocaţi în Ucraina, pentru că nu au acte „de femei”
Sute de transgenderi sunt blocaţi în Ucraina, pentru că în paşaport apar încă bărbaţi. Unii sunt sfătuiţi să mintă că şi-au pierdut actele, pentru a putea fi recunoscuţi ca femei. „Gardienii te dezbracă şi te ating peste tot. Poţi vedea pe feţele lor că se întreabă
Război în război. Sute de transgenderi blocaţi în Ucraina, pentru că nu au acte „de femei”
Odată ajunşi la graniţă, sunt întorşi din drum, deoarece, cu documentele oficiale în mână, nu au voie să părăsească Ucraina.
„Am primit sute de informaţii despre astfel de cazuri. Singura soluţie este să meargă la medic şi apoi, cu certificatul, la biroul militar pentru a fi eliminaţi de pe listele de înrolare. Este greu de explicat acest lucru celor care, cu bagajele în mână, au reuşit să ajungă la graniţă, poate după zile întregi de călătorie, ferindu-se de bombardamente şi explozii”, spun asociaţiile LGBT din Kiev, conform La Stampa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
În Chelm, la câţiva kilometri de graniţa dintre Polonia şi Ucraina, puţini oameni recunosc că au prieteni transgenderi. Problema genului şi a homosexualităţii este încă tabu pentru multe persoane din Ucraina. Drepturile homosexualilor din această ţară nu sunt protejate de nicio lege şi nici nu există prea multă sensibilitate în această privinţă.
Dar există şi cei de la graniţă care vorbesc liber despre această problemă.
„Unii dintre prietenii mei sunt încă în Ucraina şi încearcă să afle cum să treacă graniţa cu paşapoartele pe care le au", spune Renata, în vârstă de 44 de ani, care a fugit din Kiev.
Povestiri similare abundă pe reţelele de socializare şi pe blogurile asociaţiilor care ajută comunitatea. Unii îi sfătuiesc pe oameni să mintă la frontieră că şi-au pierdut documentele, pentru a putea fi recunoscuţi ca femei.
„Gardienii te dezbracă şi te ating peste tot. Poţi vedea pe feţele lor că se întreabă <ce eşti?>”, relatează Judis în The Guardian.
Potrivit estimărilor organizaţiilor ucrainene, sute de transsexuali au încercat să treacă graniţa de la începutul războiului, dar aproximativ 90% dintre ei au fost respinşi.
Zi Famelu, o femeie transgender care a devenit celebră după ce a participat la un show TV, şi-a povestit şi ea odiseea.
„Sunt în pericol. Nu ştiu ce să fac. Am nevoie urgentă de ajutor, pentru că toată lumea de aici este homofobă şi transfobă", a scris ea pe reţelele de socializare. Apoi, în urmă cu câteva zile, pe Instagram, a anunţat că a reuşit să treacă în „altă ţară".
„Sunt încă în viaţă. Nu vă pot împărtăşi detaliile, dar în curând am de gând să vă spun ce mi s-a întâmplat", a scris ea.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO