- Home
- Externe
- NEW YORK, (12.03.2015, 12:08)
- Ioana Bojan
Războiul din Siria a redus speranţa de viaţă cu 20 de ani. 80% din populaţie trăieşte în sărăcie - FOTO
Războiul din Siria a împins 80% din populaţia ţării în sărăcie, a redus speranţa de viaţă cu 20 de ani şi a determinat pierderi economice estimate la peste 200 de miliarde de dolari, de la începutul conflictului în martie 2011, arată un raport întocmit de un centru sirian şi susţinut de ONU.
Urmărește
3543 afișări
Războiul din Siria a redus speranţa de viaţă cu 20 de ani. 80% din populaţie trăieşte în sărăcie (Imagine: AP/Mediafax Foto)
Raportul Centrului Sirian pentru Cercetări Politice prezintă o imagine devastatoare a "prăbuşirii sistematice şi distrugerii" fundaţiei economice a Siriei, afirmând că bogăţia, infrastructura, instituţiile şi mare parte din forţa de muncă au fost "distruse", relatează Associated Press.
Aproape trei milioane de sirieni şi-au pierdut locurile de muncă în timpul conflictului, ceea ce înseamnă că peste 12 milioane de persoane au rămas fără principala sursă de venit, adaugă raportul, precizând că rata şomajului a crescut de la 14,9 la sută în 2011, la 57,7 la sută la sfârşitul lui 2014.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
"În condiţiile în care o mare parte a comunităţii a pierdut şansa de a lucra şi a obţine un venit, peste 4 din 5 sirieni trăiesc acum în sărăcie", subliniază raportul. "Întrucât a devenit o ţară de săraci, 30 la sută din populaţie a coborât într-o sărăcie abjectă, în care familiile se luptă să obţină alimentele de bază necesare supravieţuirii".
Potrivit raportului, conflictul de patru ani, alături de dezintegrarea economică şi fragmentarea socială au condus la o scădere de 15 procente a populaţiei Siriei, de la 20,87 de milioane în 2010, până la 17,65 milioane la sfârşitul anului trecut.
Sirienii reprezintă acum cea mai mare populaţie de refugiaţi din lume după palestinieni, după ce 3,33 milioane de persoane au fugit în alte ţări, continuă textul. În plus, 1,55 milioane de sirieni au plecat din ţară pentru a-şi găsi de lucru şi o viaţă în siguranţă, în timp ce alţi 6,8 milioane şi-au părăsit locuinţele dar rămân în Siria.
Raportul, susţinut de Programul de Dezvoltare al ONU şi de agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni, mai afirmă că economia Siriei continuă să se deterioreze.
În contextul intensificării violenţelor, numărul deceselor a crescut dramatic la 210.000, iar cel al răniţilor la 840.000, reprezentând în total 6 la sută din populaţia Siriei, conform textului.
"La fel de teribil este dezastrul tăcut care a redus speranţa de viaţă la naştere de la 75,9 ani în 2010, la 55,7 ani la sfârşitul lui 2014", o scădere de 27 de procente, precizează raportul.
Educaţia este de asemenea "în stare de colaps", în condiţiile în care 50,8 la sută dintre copiii de vârstă şcolară nu mai merg la cursuri în anul şcolar 2014-2015, iar aproximativ o jumătate dintre ei au pierdut trei ani de şcoală.
Citeşte şi:
Consiliul de Securitate al ONU, criticat de 21 de organizaţii umanitare pentru un eşec în Siria
Citeşte şi:
Peste 20 de adolescente britanice au plecat în Siria pentru a se alătura Statului Islamic
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1064. Zelensky: Ucraina se va alătura NATO dacă Trump doreşte / Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
-
astăzi, 14:20