LIVE UPDATE   Video Războiul din Ucraina, ziua 34. Zi crucială. Ce s-a decis la negocierile pentru pace şi când ar putea avea loc marea întâlnire, Putin-Zelenski. Ucraina refuză intrarea în NATO, dar vrea în UE. Moscova a promis că reduce activitatea militară în zona Kiev, dar realitatea o contrazice. Probleme cu Wikipedia

  • Discuţiile de pace faţă în faţă între delegaţii din Ucraina şi Rusia au loc în Turcia.
  • Sirenele de raid aerian au răsunat marţi, înainte de zorii zilei, în Ucraina, în timp ce negociatorii ucraineni şi ruşi se pregăteau să se întâlnească în Turcia pentru discuţii faţă în faţă, Kievul încercând să obţină o încetare a focului fără a face compromisuri în privinţa teritoriului sau a suveranităţii.
  • Negocierile sunt primele discuţii directe între cele două părţi în mai mult de două săptămâni.
  • Ministrul ucrainean al economiei, Iulia Şvyrydenko, a declarat că războiul a costat până acum Ucraina 564,9 miliarde de dolari în ceea ce priveşte daunele aduse infrastructurii, pierderea creşterii economice şi alţi factori.
  • Aproape 5.000 de persoane, inclusiv aproximativ 210 copii, au fost ucise în oraşul devastat Mariupol de când Rusia a invadat Ucraina luna trecută, a declarat un purtător de cuvânt al primăriei.
  • Joe Biden nu îşi va cere "scuze" şi că nu va "da înapoi" după comentariul său legat de Putin
  • FT: Rusia nu mai cere ca Ucraina să fie "denazificată" şi este pregătită să lase Kievul să adere la UE, dacă îşi asumă statutul de neutralitate militară
Urmărește
38800 afișări

UPDATE 22:50 CNN: atacurile la Kiev n-au încetat

În ciuda anunţului Moscovei privind reducerea „drastică” a manevrelor în jurul Kievului, luptele au continuat după-amiaza în nord-vestul şi nord-estul capitalei ucrainene, potrivit jurnaliştilor CNN care au mers la doar 5 kilometri de Irpin, suburbia nordică a Kievului. „Ieri au fost bombardamente toată ziua şi a fost la fel în timpul nopţii, precum şi în această dimineaţă şi în această după-amiază”, a declarat un soldat ucrainean la un punct de control, pentru canalul american All News.

UPDATE 22:10 Ucrainenii: Ruşii n-au respectat înţelegerea privind coridoarele umanitare

„Nici un coridor verde către Zaporijie nu a funcţionat astăzi”, a anunţat pe Telegram de Oleksandr Staruk, guvernatorul regiunii. „Cel puţin 70 de autobuze au fost blocate, maşinile nu au ajuns de la Energodar la Zaporojie şi coloanele de la Berdiansk la Zaporojie nu au ajuns. Ruşii n-au lăsat pe niciunul dintre ei să treacă”.

UPDATE 20:40 Aliaţii sunt de acord să mărească costurile pentru Rusia şi „este nevoie de acces umanitar la Mariupol”

În convorbirea telefonică dintre Joe Biden şi liderii europeni, liderii „şi-au reafirmat hotărârea de a continua creşterea costurilor împotriva Rusiei pentru atacul său brutal asupra Ucrainei, precum şi de a continua să ofere Ucrainei asistenţă militară pentru a se apăra împotriva unui atac nejustificat şi nejustificat. asalt neprovocat”, a anunţat Casa Albă.

Putin vrea ca „luptătorii naţionalişti ucraineni să depună armele”

„Pentru a găsi o soluţie la situaţia umanitară dificilă” din Mariupol, potrivit preşedintelui rus Vladimir Putin, „luptătorii naţionalişti ucraineni trebuie să înceteze să reziste şi să depună armele”. Solicitarea liderului de la Moscova de capitulare, potrivit unui comunicat al Kremlinului referitor la cuvintele lui Putin în conversaţia cu preşedintele francez Emmanuel Macron despre Mariupol, portul de la Marea Azov asediat de săptămâni.

UPDATE 20:10 Autoritatea rusă cere Wikipedia să elimine informaţiile false despre „operaţiunea specială” din Ucraina ”

Roskomnadzor, autoritatea rusă de reglementare a comunicaţiilor, solicită enciclopediei online Wikipedia să elimine informaţiile false legate de operaţiunea specială din Ucraina, şi anume invazia rusă a Ucrainei, scrie agenţia rusă „Ria Novosti”.

UPDATE 20:00 Administraţia Biden are în vedere să ofere Ucrainei un ajutor suplimentar de 500 de milioane de dolari şi îi obligă pe aliaţii europeni să contribuie, susţine Bloomberg că ucrainenii ar putea folosi fondurile pentru „ajutor umanitar sau în scopuri militare”.

UPDATE 19:40 Brigada Azov: Geremeiev, grav rănit la Mariupol

Comandantul trupelor cecene de la Mariupol, Ruslan Geremeiev, apropiat al liderului cecen Kadîrov şi presupus organizator al asasinarii politicianului rus Boris Nemţov, a fost grav rănit în oraşul asediat de ruşi, relatează brigada Azov pe Telegram, potrivit Ukrinform. „În Mariupol, după un atac nereuşit asupra unei case goale în flăcări, Ruslan Geremeiev a fost grav rănit”, se arată în postare.

UPDATE 19:20 Convorbirea telefonică Macron-Putin s-a încheiat şi a durat o oră

Convorbirea telefonică dintre preşedinţii Franţei şi Rusiei, Emmanuel Macron şi Vladimir Putin, s-a încheiat la ora 18.30, în România, potrivit celor anunţate de Palatul Elysée.

UPDATE 19:00 Corespondentul ziarului rus „Izvestia” ar fi fost rănit lângă Mariupol. Un glonţ l-ar fi lovit în picior, a anunţat  acelaşi ziar pe canalul său Telegram, conform agenţiei ruse „Tass”. „Lângă Mariupol a fost rănit corespondentul Izvestiei Rodion Severianov. Glonţul lunetistului l-a lovit în picior”, explică ziarul fondat la Sankt Petersburg.

UPDATE 18:50 Zelenski, conversaţie cu premierul olandez Rutte

Preşedintele ucrainean Zelenski este în contact permanent cu toate marile cancelarii europene. Şeful Ucrainei a avut o conversaţie telefonică cu premierul olandez Rutte. „I-am mulţumit pentru sprijinul său puternic pentru poporul ucrainean în lupta împotriva agresiunii ruse”, a spus Zelenski, scriind pe Twitter despre discuţia cu Rutte. „L-am informat despre crimele în desfăşurare ale Federaţiei Ruse împotriva populaţiei civile. S-a discutat o cooperare ulterioară”, a spus preşedintele ucrainean. 

UPDATE 17:55 Ucraina, apelul telefonic Biden-liderii europeni a durat aproape o oră

Apelul telefonic dintre preşedintele american Joe Biden şi liderii europeni cu privire la Ucraina a durat aproape o oră, a anunţat de Casa Albă. 

UPDATE 17:15 După ţările baltice, şi Olanda îi trimite acasă pe diplomaţii ruşi

Ţările de Jos a expulzat 17 cetăţeni ruşi sub acuzaţia de spionaj, informează guvernul.

UPDATE 16:50 Kiev: un colonel rus şi 1.500 de oameni au fost ucişi în apropiere de Harkov

Forţele ucrainene l-au ucis pe colonelul rus Denis Kurilo, comandantul Brigăzii 200 de puşcaşi motorizaţi, lângă Harkov, susţine Ukrainska Pravda, citând Statul Major al forţelor armate de la Kiev. Pierderile în rândul brigăzii ruse ar fi de aproximativ 1.500 de oameni.

UPDATE 16:30 Discuţiile dintre Moscova şi Kiev nu vor continua mâine, adeclarat o sursă din Ministerul turc de Externe  pentru Ria Novosti. „Plecăm”, a confirmat şeful delegaţiei de la Moscova, Vladimir Medinski. 

Ucraina: Nu în NATO, dar în da în UE

UPDATE 16:00 Ucraina nu va adera la NATO, dar candidatura sa de aderare la Uniunea Europeană nu poate fi blocată, acest lucru a anunţat de delegaţia ucraineană angajată astăzi la discuţiile de la Istanbul cu reprezentanţii Rusiei, conform cotidianului turc Sabah. 

UPDATE 15:50 Negociatorul-şef rus a spus că propunerile Ucrainei îi vor fi prezentate lui Putin „Am primit propuneri scrise din partea Ucrainei, pentru a fi luate în considerare. Vor fi prezentaţi preşedintelui Putin şi vom da răspunsul nostru”, a declarat şeful negociatorilor-şef al ruşilor, Vladimir Medinski, după discuţiile de la Istanbul cu omologul său de la Kiev, potrivit agenţiilor ruse de presă. 

UPDATE 15:30 O întâlnire între preşedinţii Rusiei şi Ucrainei, Vladimir Putin şi Volodimir Zelensky, va fi posibilă doar după semnarea unui acord de pace de către miniştrii de externe respectivi, a declarat negociatorul-şef rus, Vladimir Medinski, la finalul discuţiilor de la Istanbul. Pentru Moscova, însă, negocierile au fost aduse la un nivel practic.

Discuţiile de la Istanbul dintre Rusia şi Ucraina au dat rezultate suficiente pentru organizarea unei întâlniri faţă în faţă între preşedinţii celor două ţări, Putin şi Zelenski, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean, Mihailo Podoliak, la finalul rundei de negocieri.

UPDATE 14:50 Rezultatele discuţiilor ucraineno-ruse pentru pace de la Istanbul. Principalele declaraţii

Reprezentantul delegaţiei ruse la discuţiile cu Ucraina Vladimir Medinsky a spus că discuţiile cu Ucraina au fost constructive, Rusia va lua în considerare propunerile ucrainene, acestea vor fi raportate lui Putin. El a mai spus că „Rusia face doi paşi pentru a detensiona conflictul faţă de Ucraina”.

David Arahamiya: Prima noastră victorie este mutarea negocierilor din Belarus în Turcia. Vedem Turcia drept una dintre garanţiile securităţii pentru Ucraina. Ştim că sistemul de securitate al lumii s-a spart. Propunerea noastră, am lucrat la format, dar nu semnăm nimic, despre un nou sistem de garanţii de securitate pentru Ucraina. Acesta este un nou tratat internaţional care este în curs de ratificare. 
▪️Pentru garanţiile pentru ţară, similare articolului 5 din NATO, vor fi consultări timp de 3 zile. Ţările garante vor fi obligate să ofere asistenţă. Printre garanţi vedem ţările Consiliului de Securitate al ONU, Statele Unite ale Americii, Franţa, Turcia, Germania, Canada, Polonia, Israel. 
▪️Avem probleme nerezolvate cu ORDLO şi Crimeea, aşa că garanţii nu vor lucra încă în aceste zone. Unele ţări şi-au dat deja acordul prealabil. Acesta este sistemul pe care dorim să construim un nou viitor pentru Ucraina. Aceşti garanţi trebuie, de asemenea, să ajute la aderarea la UE.
 
Chaly despre sistemul de garanţii de securitate pentru Ucraina: 
 
▪️Acordul de securitate este o posibilă opţiune diplomatică pentru a pune capătul războiului. 
▪️Cerinţa cheie a acordului o reprezintă garanţiile clare de securitate pentru Ucraina, care ar trebui să fie similare cu cele 5 articole NATO. Adică, dacă Ucraina este obiectul agresiunii, avem dreptul să cerem consultări în termen de trei zile, dacă nu duc la nimic, ţările garantează să ajute cu armele şi chiar să închidă cerul. 
▪️Dacă vom reuşi să consolidăm aceste prevederi cheie, Ucraina va fi în măsură să-şi fixeze statutul sub formă de neutralitate permanentă, nealiniere şi nonnucleară. 
▪️În cadrul unor garanţii precum cele din articolul 5 al NATO, nu vom desfăşura baze militare străine pe teritoriul nostru şi nu vom intra în alianţe militaro-politice. 
 
 S-a decis reducerea drastică a activităţii militare în direcţiile Kiev şi Cernihiv, spune şeful adjunct al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse. 
 
UPDATE 14:30 Numărul victimelor din Nikolaev a crescut la şapte persoane . Salvatorii continuă să cureţe molozul.
 
UPDATE 14:25 Presă turcă anunţă că discuţiile ruso-ucrainene de la Istanbul s-au încheiat. Acestea au durat aproximativ 3 ore.
 
UPDATE 14.10 La ora transmiterii update-ului, este un raid aerian în Harkov şi împrejurul oraşului. 
 
UPDATE 14.00 „Operaţiunea militară specială va continua până la atingerea obiectivelor de stabilitate”, declară ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.
 
Federaţia Rusă retrage o parte din trupele din regiunile Kiev şi Cernihiv, pentru că nu au reuşit să atingă scopul, anunţă. Statutul Major.
 
UPDATE 13:50 Palatul Elysee a raportat că conversaţia dintre Macron şi Putin este programată pentru ora 17:30, ora Moscovei. Kremlinul va distribui un mesaj presei în urma conversaţiei mai aproape de ora 19:00, ora Moscovei. 

Putin trimite mercenari în Ucraina pentru a compensa pierderile armatei

UPDATE 13:30 Mercenari ai companiei militare private Wagner îşi desfăşoară forţele în estul Ucrainei. Aşadar, Kremlinul se aşteaptă să compenseze eşecurile suferite de trupele ruseşti, potrivit informaţiilor britanice.
 
Pierderile Ucrainei din războiul cu Rusia depăşesc un trilion de dolari. Această sumă include pierderile deja cauzate infrastructurii şi economiei, precum şi pierderile viitoare în următorii ani, a declarat premierul Denis Shmygal. 
 
UPDATE 13:00 Invadatorii continuă să folosească aviaţia şi artileria împotriva aşezărilor Harkov şi Barvenkovo, ei caută să captureze oraşul Izyum anunţă Statutul Major. 
 
UPDATE 12:00 De la începutul războiului, circa 510.000 de ucraineni s-au întors în ţară, anunţă un reprezentant al Serviciului de Grăniceri de Stat. 80% din ei sunt bărbaţi. 

Continuă bombardamentele

UPDATE 11:00 În ultimele 24 de ore, forţele de ocupaţie au tras de 46 de ori în regiunea Harkov. Şi în Irpin, situaţia este una grea. Oleksandr Markushin, primarul oraşului, spune că 50% din case au fost distruse în bombardamente. 
 
UPDATE 10:30 Oraşul Nikolaev a fost bombardat masiv. Salvatorii au scos 17 persoane din dărâmături.
 
UPDATE 10:00 Delegaţia ucrainiană şi cea rusă vor începe în scurt timp negocierile pentru pace.
 
„Dumneavoastră, ca o delegaţie, aveţi responsabilitatea istorică pentru deciziile luate astăzi”, a declarat preşedintele Turciei la deschiderea rundei de negocieri de la Istanbul dintre Ucraina şi Rusia. 
 
UPDATE 9:45 Viceprim-ministrul Irina Vereşciuk a declarat că de astăzi, 29 martie, au fost convenite trei coridoare umanitare: de la Mariupol la Zaporizhzhya cu vehiculul propriu, din oraşul Melitopol până în Zaporojie şi de la Energodar la Zaporojie, însoţiţi de un autoturism al Serviciului de Stat de Urgenţă la ora 10.00, o coloană de oameni pleacă în transport privat. 
 
UPDATE 9:30 Şeful OVA din Lugansk, Serghei Gaidai, a declarat că, în urma bombardamentelor, alţi 7.000 de locuitori din Lisichansk au rămas fără electricitate.
 
În total, potrivit acestuia, în dimineaţa zilei de 29 martie, 94.907 de cetateni din regiunea Lugansk sunt fără curent electric.
 
UPDATE 9:00 Pierderi inamice în dimineaţa zilei de 29 martie: aproximativ 17.200 de invadatori ruşi au fost ucişi
 
De asemenea, au fost distruse 597 de tancuri, 1710 vehicule blindate, 54 de sisteme de apărare antiaeriană, 127 de avioane, 129 de elicoptere, 7 nave şi bărci. 
 
UPDATE 8:43 În cele 34 zile de război, ruşii au ucis 144 de copii şi au rănit alţi 220.
 
Cele mai multe victime au fost in Kiev - 68, regiunea Harkov - 49, regiunea Doneţk - 54, regiunea Cernihiv - 38, regiunea Nikolaev - 30, regiunea Lugansk - 28, regiunea Zaporizhia - 22, regiunea Jytomyr - 15, regiunea Sumy - 15, Regiunea Herson - 25 de regiuni şi oraşul Kiev - 16. 
 
UPDATE 8:30 De la începutul invaziei ruse a Ucrainei, peste 200.000 de ucraineni au folosit chatbot-ul e-Voroh (e-Enemy), lansat de guvernul ucrainean, pentru a ajuta armata să localizeze forţele de ocupaţie. 
 
UPDATE 8:15 Delegaţiile rusă şi ucraineană au ajuns în Turcia pentru negocierile de pace.
 
UPDATE 8.00 Un atac cu rachetă a avut loc la o instalaţie de lângă Nikopol , a declarat şeful Administraţiei Militare a Districtului Nikopol, Yevhen Yevtushenko. Nu sunt victime.
 
UPDATE 7:30 Pentagonul a spus că Rusia a tras deja 1.370 de rachete în Ucraina, conform ABC News.

UPDATE Începe o zi ce s-ar putea să fie decisivă pentru conflict

Sirenele de raid aerian au răsunat marţi, înainte de zorii zilei, în Ucraina, în timp ce negociatorii ucraineni şi ruşi se pregăteau să se întâlnească în Turcia pentru discuţii faţă în faţă, Kievul încercând să obţină o încetare a focului fără a face compromisuri în privinţa teritoriului sau a suveranităţii.

Negocierile sunt primele discuţii directe între cele două părţi în mai mult de două săptămâni.

UPDATE Moscova a vorbit din nou de arme nucleare

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni, într-un interviu pentru PBS, că Rusia ar recurge la arme nucleare doar în cazul unei "ameninţări la adresa existenţei" ţării sale - şi nu ca urmare a actualului conflict cu Ucraina.

"Orice rezultat al operaţiunii (din Ucraina), bineînţeles că nu este un motiv pentru utilizarea unei arme nucleare", a declarat Peskov.

"Avem un concept de securitate care prevede foarte clar că numai atunci când există o ameninţare pentru existenţa statului putem folosi şi vom folosi efectiv armele nucleare pentru a elimina ameninţarea", a mai precizat acesta.

UPDATE Volodimir Zelenski cere Occidentului să intensifice sancţiunile împotriva Rusiei

Volodimir Zelenski a anunţat luni seară că a purtat discuţii cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, cu premierul Canadei, Justin Trudeau, cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, cu Mario Draghi, premierul Italiei, şi cu Ilham Aliyev, preşedintele Azerbaidjanului.

"Am stabilit cu Marea Britanie să fie susţinută suplimentar apărarea noastră şi să fie intensificate sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse. Şi Canada susţine o reacţie mai dură din partea comunităţii mondiale faţă de catastrofa creată de trupele ruse în oraşe ucrainene", a declarat Volodimir Zelenski, citat de CNN.

"În conversaţia cu Olaf Scholz, am insistat asupra necesităţii intensificării presiunilor asupra Rusiei prin sancţiuni. Italia a acceptat să devină unul dintre garanţii securităţii Ucrainei în cadrul noului sistem relevant de sancţiuni pe care îl elaborăm", a continuat Volodimir Zelenski, precizând că i-a mulţumit preşedintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, pentru susţinerea umanitară acordată Ucrainei.

Joe Biden nu îşi va cere "scuze" şi că nu va "da înapoi" după comentariul său legat de Putin

Preşedintele Joe Biden a declarat luni că nu îşi va cere "scuze" şi că nu va "da înapoi" după comentariul său din weekend potrivit căruia preşedintele rus Vladimir Putin "nu poate rămâne la putere". Preşedintele a insistat, de asemenea, că nu cere schimbarea regimului de la Moscova.

"Mi-am exprimat indignarea morală pe care am simţit-o faţă de acest om", a spus Biden. "Nu am articulat o schimbare de politică".

Comentariul strident al preşedintelui despre Putin, care a avut loc la sfârşitul unui discurs ţinut sâmbătă la Varşovia, menit să mobilizeze democraţiile pentru o lungă luptă globală împotriva autocraţiei, a stârnit controverse.

Negocieri la Istanbul. FT: Rusia nu mai cere ca Ucraina să fie "denazificată" şi este pregătită să lase Kievul să adere la UE, dacă îşi asumă statutul de neutralitate militară

Rusia nu mai cere ca Ucraina să fie "denazificată" şi este pregătită să lase Kievul să adere la UE dacă îşi asumă statutul de neutralitate militară, ca parte a negocierilor în curs de încetare a focului, potrivit FT care citează patru persoane ce sunt la curent cu discuţiile.

Moscova şi Kievul discută despre o încetare a ostilităţilor ca parte a unui posibil acord care ar presupune ca Ucraina să renunţe la demersul său de aderare la NATO în schimbul unor garanţii de securitate şi a perspectivei de a adera la UE.

Proiectul de document de încetare a focului nu conţine nicio discuţie despre trei dintre cererile iniţiale de bază ale Rusiei - "denazificarea", "demilitarizarea" şi protecţia juridică a limbii ruse în Ucraina - au adăugat persoanele respective.

Trimişii ambelor părţi urmează să se întâlnească marţi, la Istanbul, într-o a patra rundă de negocieri de pace menite să pună capăt invaziei la scară largă a preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina. Concesiile din partea Rusiei au loc în condiţiile în care ofensiva sa terestră de o lună s-a blocat în mare parte ca urmare a unei rezistenţe ucrainene mai puternice decât se aştepta şi a deficienţelor operaţionale ruseşti.

UPDATE Zelenski lasă să se înţeleagă că este deschis la un compromis privind estul Ucrainei

Ucraina este pregătită să ia în considerare un compromis privind zonele contestate din estul ţării, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, înaintea unei noi runde de discuţii programate pentru marţi la Istanbul.

"Îmi dau seama că este imposibil să forţăm Rusia să părăsească complet teritoriul. Ar putea duce la al Treilea Război Mondial. Înţeleg pe deplin. Sunt pe deplin conştient de acest lucru", a declarat el. "De aceea spun, da, acesta este un compromis: Întoarceţi-vă de unde a început totul şi apoi vom încerca să rezolvăm problema Donbasului, problema complexă a Donbasului."

Volodimir Zelenski a adăugat că singura modalitate de a pune capăt războiului este o întâlnire faţă în faţă cu liderul rus, o posibilitate pe care ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a respins-o anterior.

Situaţia la acest moment

  • Discuţiile de pace faţă în faţă între Ucraina şi Rusia vor începe probabil marţi în Turcia. În timp ce negociatorii au sosit la Istanbul pentru primele lor discuţii de pace faţă în faţă în mai mult de două săptămâni, ambele părţi au minimizat şansele unui progres major, iar un oficial american de rang înalt a declarat că Vladimir Putin nu pare pregătit să facă un compromis.
  • Forţele ucrainene au preluat din nou controlul total asupra oraşului Irpin, la câţiva kilometri de Kiev, a declarat primarul.
  • Miliardarul Roman Abramovici şi un negociator de pace ucrainean au suferit simptome compatibile cu otrăvirea la începutul acestei luni, potrivit unei surse care cunoaşte direct incidentul. Abramovici participa la negocieri de pace informale la începutul lunii martie, când a început să se simtă rău, a declarat sursa pentru The Guardian. La negocieri a participat şi deputatul ucrainean Rustem Umerov.
  • Aproape 5.000 de persoane, inclusiv aproximativ 210 copii, au fost ucise în oraşul devastat Mariupol de când Rusia a invadat Ucraina luna trecută, a declarat un purtător de cuvânt al primăriei. Primarul Vadym Boichenko a declarat că Mariupol se află în pragul unei catastrofe umanitare şi trebuie evacuat complet, în condiţiile în care aproximativ 160.000 de civili sunt blocaţi în oraş fără energie electrică.
  • Kievul nu vede niciun semn pe teren că Rusia a renunţat la planul de a înconjura capitala ucraineană, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksander Motuzyanyk.
  • Ministrul ucrainean al economiei, Iulia Şvyrydenko, a declarat că războiul a costat până acum Ucraina 564,9 miliarde de dolari în ceea ce priveşte daunele aduse infrastructurii, pierderea creşterii economice şi alţi factori. Opt mii de kilometri de drumuri şi 10 milioane de metri pătraţi de locuinţe au fost avariate sau distruse ca urmare a luptelor, a precizat ea într-o postare online.

Reprezentantul delegaţiei ruse la discuţiile cu Ucraina Vladimir Medinsky a spus că discuţiile cu Ucraina au fost constructive, Rusia va lua în considerare propunerile ucrainene, acestea vor fi raportate lui Putin. El a mai spus că „Rusia face doi paşi pentru a detensiona conflictul faţă de Ucraina”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici