- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (14.01.2025, 18:15)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia / Biden: Putin nu şi-a îndeplinit niciunul dintre obiectivele strategice din Ucraina
- NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică.
- Un nou atac cu dronă în noaptea de luni spre marţi a provocat pagube unei instalaţii industriale din oraşul Engels, situat în regiunea Saratov din Rusia.
- Finlanda susţine că echipajul petrolierului a plănuit sabotarea mai multor cabluri înainte de capturare.
- „Suntem gata să discutăm despre garanţii de securitate pentru Ucraina”, afirmă Lavrov.
- Aliaţii europeni devin optimişti că Trump nu va abandona Ucraina.
Urmărește
3891 afișări
Sursa foto: X
Zelenski: Echiparea trupelor este prioritatea principală a Ucrainei, nu reducerea vârstei de recrutare
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a subliniat, pe 14 ianuarie, că prioritatea principală a Ucrainei este să se asigure că armata este echipată corespunzător, şi nu reducerea suplimentară a vârstei de recrutare, conform Interfax-Ucraina.
NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică
NATO a iniţiat misiunea „Baltic Sentry” în urma sabotajelor la infrastructura subacvatică. Până la 10 nave NATO vor patrula în Marea Baltică până în aprilie, având ca scop monitorizarea, descurajarea ameninţărilor şi protejarea infrastructurii critice subacvatice, potrivit anunţului summitului.
Germania va amplasa sisteme Patriot în Polonia pentru protejarea hub-ului de ajutor către Ucraina
Până la sfârşitul lunii ianuarie, Germania va amplasa două unităţi de foc MIM-104 Patriot şi 200 de soldaţi din Bundeswehr în Polonia pentru aproximativ şase luni, cu scopul de a proteja spaţiul aerian polonez, conform grupului de monitorizare German Aid to Ukraine.
Ucraina lansează un atac „masiv” asupra instalaţiilor industriale şi depozitelor de muniţie din Rusia
Peste noapte, Ucraina a reuşit să lovească cu succes fabrici chimice, rafinării, baza aeriană Engels şi alte facilităţi din Rusia, potrivit unei surse din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei, citată de Kyiv Independent.
ULTIMELE ȘTIRI
-
În 2024, România a cheltuit doar 2% din PIB pe Apărare. Majoritatea banilor au fost cheltuiți pe achiziții militare, soldele militarilor și pensii
-
AUR cere sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a începe suspendarea lui Klaus Iohannis
-
Anchetă a poliţiei după ce AfD a împărţit pliante în forma unor bilete de avion pentru deportare
-
Preşedintele Xi laudă relaţiile economice dintre China şi UE înainte de revenirea lui Trump
Ofiţer FSB găsit mort în clădirea Ministerului Apărării din Moscova
Vladimir Feshchenko, ofiţer de contrainformaţii al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), a fost găsit mort într-o clădire aparţinând Ministerului Apărării din Moscova, conform unui raport al publicaţiei de stat RIA Novosti, din 14 ianuarie.
Şeful NATO: Cheltuim mai mult pentru apărare sau vom fi nevoiţi să începem învăţarea limbii ruse
Aliaţii europeni devin optimişti că Trump nu va abandona Ucraina
Cel mai masiv atac al Ucrainei asupra Rusiei din 2025
Premierul slovac Fico spune că nu poate veni în Ucraina pentru a-l vedea pe Zelenski
Premierul slovac Robert Fico a declinat invitaţia preşedintelui Volodimir Zelenski de a vizita Kievul pentru discuţii privind tranzitul de gaze, relatează agenţia de presă rusă de stat TASS, citată de Ukrainska Pravda.
Tibor Gašpar, vicepreşedinte al Parlamentului slovac, aflat în prezent într-o călătorie de mai multe zile în Rusia împreună cu liderul Partidului Naţional Slovac, Andrej Danko, a declarat că premierul Robert Fico nu va vizita Kievul.
„Ieri, prim-ministrul Fico a publicat o scrisoare deschisă către Zelenskyy, invitându-l la negocieri. Zelenskyy a răspuns, propunând o întâlnire la Kiev vineri. Acest lucru nu este posibil. Nu cred că se va întâmpla”, a declarat Gašpar.
„Suntem gata să discutăm despre garanţii de securitate pentru Ucraina”, afirmă Lavrov
Serghei Lavrov întrerupe un lung discurs despre ideea unor legături eurasiatice mai strânse cu Rusia pentru a reveni la perspectiva păcii în Ucraina.
„Suntem gata să discutăm garanţii de securitate pentru o ţară care se numeşte Ucraina”, spune el, potrivit Sky News.
„În primul rând, trebuie eliminate ameninţările de la frontierele noastre occidentale”, a afirmat Lavrov, fără a oferi detalii.
Noua provocare pentru Ucraina în războiul cu Rusia: Soldaţii sinucigaşi din Coreea de Nord
Donald Trump anunţă că se va întâlni „foarte repede” cu Putin după preluarea mandatului la Casa Albă
Ministrul Apărării al Germaniei discută la Kiev sprijinul militar pentru Ucraina
Biden: Putin nu şi-a îndeplinit niciunul dintre obiectivele strategice din Ucraina
Preşedintele rus Vladimir Putin nu a reuşit să îşi îndeplinească niciunul dintre obiectivele strategice în Ucraina, a declarat, luni, preşedintele american Joe Biden. în cadrul unui discurs de politică externă, scrie Kyiv Independent.
Remarcile lui Biden vin în contextul în care mandatul său de preşedinte se apropie de sfârşit, iar invazia la scară largă a Rusiei în Ucraina se apropie de al treilea an.
„Când Putin a invadat Ucraina, a crezut că va cuceri Kievul în câteva zile”, a spus Biden.
„Adevărul este că, de când a început acel război, eu sunt singurul care a stat în centrul Kievului, nu el, Putin nu a stat niciodată”.
„Putin nu a reuşit să îşi atingă niciunul dintre obiectivele strategice”, a spus Biden.
Finlanda susţine că echipajul petrolierului a plănuit sabotarea mai multor cabluri înainte de capturare
Anchetatorii finlandezi susţin că echipajul unui petrolier acuzat de avarierea unor cabluri subacvatice de energie şi comunicaţii în Marea Baltică se pregătea să taie şi alte infrastructuri înainte de intervenţia autorităţilor, potrivit Reuters.
Luna trecută, autorităţile finlandeze au urcat la bordul petrolierului Eagle S, care ar fi făcut parte din aşa-numita „flotă fantomă” a Moscovei.
De la invazia Rusiei în Ucraina în 2022, regiunea Mării Baltice s-a confruntat cu numeroase întreruperi ale cablurilor electrice, legăturilor de telecomunicaţii şi conductelor de gaze.
Atac cu dronă în regiunea Saratov din Rusia
Un nou atac cu dronă în noaptea de luni spre marţi a provocat pagube unei instalaţii industriale din oraşul Engels, situat în regiunea Saratov din Rusia. Autorităţile locale nu au dezvăluit detalii suplimentare cu privire la locul vizat, potrivit Kyiv Independent.
Engels se află la aproximativ 600 de kilometri de linia frontului din Ucraina.
The Kyiv Independent nu a putut verifica informaţiile.
Roman Busargin, guvernatorul regiunii Saratov, a confirmat, prin intermediul canalului său oficial Telegram, că atacul a afectat o întreprindere industrială din Engels, dar nu a precizat care a fost unitatea afectată.
Mai multe explozii au fost auzite în zonă, potrivit rapoartelor locale de pe canalele Telegram ruseşti.
Mikhail Isayev, şeful interimar al districtului Engels, a declarat că şcolile din oraş vor trece la învăţământul la distanţă din cauza ameninţării continue de noi atacuri cu drone.
Aeroporturile din oraşele Kazan, Kaluga, Saratov şi Tambov au suspendat zborurile în urma atacului ucrainean cu drone.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Databricks, compania de date şi AI în spatele căreia se află Ion Stoica şi Matei Zaharia, a obţinut o finanţare de peste 5 mld. dolari de la fonduri precum Blackstone, Apollo Global Management şi Blue Owl Capital. Acordul vine în paralel cu o rundă de finanţare de la investitori de 10 mld. dolari, care a ridicat valoarea companiei la 62 de mld. dolari
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Arhivele Naționale ale Marii Britanii desecretizează documente MI5: Mărturisirile celor mai cunoscuți agenți ai Uniunii Sovietice. Cine sunt cei 5 „agenți Cambridge”
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe