- Home
- Externe
- (12.10.2023, 16:00)
- Alexandru Gologan , Ana Cohut , Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 596. NATO continuă sprijinirea Kievului. Ruşii atacă infrastructurile civile
- Miniştrii NATO se întâlnesc pentru a discuta despre un nou pachet de ajutor pentru Kiev
- Rusia atacă o şcoală din Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk, ucigând 2 persoane
- Canada trimite un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, care include muniţii şi echipamente de iarnă
Urmărește
673 afișări
Volodimir Zelenski, Facebook
UPDATE 15:40 -A fost raportat un atac rusesc cu rachete Iskander la Mykolaiv
UPDATE 15:30 - Forţele ruse continuă încercările de a avansa spre Avdiyivka
Чергова спроба ворога контратакувати.
Колона техніки і смертників.
Telegram - https://t.co/KAN417akXx pic.twitter.com/8lHLOHv5nT— Анатолій Штефан (Штірліц) (@Shtirlitz53) October 12, 2023ULTIMELE ȘTIRI
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
UPDATE 15:00 Toţi cei 59 de morţi în atacul de la Hroza au fost identificaţi
Numărul total al persoanelor ucise în atacul rusesc de la Hroza a ajuns la 59, iar toate cadavrele au fost identificate, a anunţat ministrul de interne Ihor Klymenko.
Potrivit lui Klymenko, toate persoanele ucise în atacul din 5 octombrie au fost identificate, deşi anchetatorii au fost nevoiţi să apeleze la laboratoare mobile de ADN pentru a identifica 19 dintre ele din cauza naturii rănilor suferite.
Se pare că a fost nevoie de aproape o săptămână de muncă pentru a colecta suficiente probe şi a le potrivi cu rudele supravieţuitoare.
UPDATE 14:00 România a descoperit o nouă dronă pe teritoriul său
O altă dronă a căzut şi a explodat probabil pe teritoriul României în urma unui atac cu drone ruseşti efectuat în cursul nopţii împotriva porturilor ucrainene de la Dunăre, a anunţat Ministerul român al Apărării.
Un crater lăsat în urmă de explozia dronei a fost găsit în jurul orei 5 dimineaţa pe 12 octombrie, la aproximativ trei kilometri vest de oraşul Plauru, care se află chiar peste Dunăre de portul ucrainean Izmail, a precizat ministerul.
Forţele ruse au lansat un val de drone de tip Shahed împotriva regiunii Odesa în cursul nopţii, vizând infrastructura portuară din Izmail. Guvernatorul Oleh Kiper a raportat că atacul a rănit o persoană şi a provocat pagube în port şi în casele din districtul Izmail.
Ministerul român al Apărării a precizat că au fost luate măsuri adecvate pentru a securiza zona de impact, iar ancheta privind incidentul este în curs de desfăşurare.
"Ministerul Apărării condamnă cu fermitate atacurile desfăşurate de Federaţia Rusă împotriva facilităţilor de infrastructură civilă din porturile ucrainene de pe fluviul Dunărea", se arată în comunicatul de presă al ministerului.
UPDATE 13:00 Şapte ucraineni au fost ucişi în atacul Hamas asupra Israelului
Numărul cetăţenilor ucraineni ucişi în atacul Hamas asupra Israelului a crescut la şapte, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oleh Nikolenko.
Alţi nouă ucraineni au fost răniţi, iar alţi nouă sunt consideraţi dispăruţi, a adăugat el.
Nikolenko a precizat că ambasada ucraineană colaborează cu serviciile de securitate israeliene pentru a-i localiza pe cei dispăruţi.
Potrivit oficialului, peste 1.000 de cetăţeni ucraineni au cerut asistenţă din partea ambasadei pentru a părăsi Israelul din cauza zborurilor anulate. Nikolenko a precizat că serviciile diplomatice ucrainene pregătesc un prim zbor de evacuare către România pe 14 octombrie şi că lucrează pentru a asigura alte zboruri.
UPDATE 11:00 Şmîhal: Ucraina se va confrunta cu un deficit bugetar de 42 de miliarde de dolari în 2024
Ucraina va avea nevoie de un ajutor economic de aproximativ 42 de miliarde de dolari în 2024 pentru a compensa deficitul bugetar iminent, a declarat premierul Denis Şmîhal în discursul său la forumul Băncii Mondiale şi al Fondului Monetar Internaţional (FMI) de la Marrakesh, Maroc, la 11 octombrie. Şmîhal s-a alăturat evenimentului online.
Deficitul va reprezenta până la 21% din PIB-ul Ucrainei în anul următor, potrivit lui Şmîhal.
Va fi nevoie de sprijin din partea partenerilor internaţionali pentru a ajuta "guvernul ucrainean să îşi îndeplinească obligaţiile sociale de bază", a spus Şmîhal, inclusiv plata pensiilor şi salariilor şi ajutorarea celor ale căror proprietăţi au fost distruse de atacurile ruseşti.
Veniturile fiscale au fost direcţionate în mare parte către apărare şi efortul de război
UPDATE 10:00 Budanov: Utilizarea de către Hamas a dronelor este un semn clar al implicării ruseşti
Tacticile Hamas, care utilizează drone pe vehicule blindate, trebuie să fi fost rezultatul antrenamentelor ruseşti, a declarat Kyrylo Budanov, de la serviciile de informaţii militare ucrainene, într-un interviu pentru Ukrainska Pravada.
Deşi nu a constituit un indiciu clar al implicării directe a Rusiei în atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, tacticile au reflectat puternic cele folosite în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a spus el.
În plus, în săptămânile care au precedat atacurile au existat mai multe alte semne care oferă dovezi suplimentare ale legăturilor sporite ale Rusiei cu duşmanii Israelului din regiune.
UPDATE 09:00 Budanov: Rusia are puterea economică de a lupta până în 2025
Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene, Kyrylo Budanov, a declarat că Rusia are probabil capacitatea economică şi tehnică de a-şi continua războiul împotriva Ucrainei până în 2025 sau 2026, într-un interviu acordat Ukrainska Pravda.
El a suspectat că resursele umane ale Rusiei ar putea rezista chiar mai mult.
Nevoile de muniţie atât pentru Ucraina, cât şi pentru Rusia depăşesc în prezent cantitatea pe care aliaţii Ucrainei din Occident şi aliaţii Rusiei, Iranul şi Coreea de Nord, o pot reaproviziona în mod eficient, a adăugat el.
În ciuda populaţiei mult mai mici a Ucrainei, Budanov a subliniat că este important să nu subestimăm nici resursele umane ale Ucrainei.
UPDATE 08:00 Rusia a pierdut 284.890 de soldaţi în Ucraina de la începutul războiului
Statul Major General al forţelor armate ucrainene a raportat că Rusia a pierdut 284.890 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei sale la scară largă, la 24 februarie anul trecut.
Acest număr include 990 de pierderi suferite de forţele ruseşti doar în ultima zi.
Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 4.905 tancuri, 9.264 de vehicule blindate de luptă, 9.170 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 6.763 de sisteme de artilerie, 811 sisteme de rachete cu lansare multiplă, 545 de sisteme de apărare aeriană, 316 avioane, 316 elicoptere, 5.247 de drone şi 20 de ambarcaţiuni.
UPDATE 04:00 Ucraina a doborât 28 de drone lansate de Rusia
Trupele ucrainene au doborât 28 dintre cele 33 de drone de tip Shahed lansate de Rusia peste noapte, a informat biroul Forţelor Aeriene ucrainene.
UPDATE 03:00 Lituania va pregăti un nou pachet de ajutor pentru Ucraina
Ministerul lituanian al Apărării a anunţat un nou pachet de asistenţă de securitate pentru Ucraina, care va include două sisteme antiaeriene NASAMS şi muniţie de artilerie de 155 mm.
UPDATE 02:00 Rusia bombardează 9 localităţi din regiunea Sumy
UPDATE 00:30 Resturile de la o dronă au ucis două persoane şi au rănit alte două în regiunea Belgorod
La scurt timp după miezul nopţii, guvernatorul Vyacheslav Gladkov a raportat că apărarea antiaeriană rusă a doborât o dronă în drum spre oraşul Belgorod. Căderea resturilor a provocat izbucnirea unui incendiu într-o casă, ucigând doi oameni şi rănind alţi doi.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe