Războiul din Ucraina, ziua 648. Rusia a atacat Ucraina cu drone şi o rachetă de croazieră / Secretarul american al Apărării: Nu vom lăsa Hamas sau pe Putin să câştige

  • Rusia a lansat 12 drone şi o rachetă de croazieră asupra Ucrainei în cursul nopţii.
  • "Atât în Israel, cât şi în Ucraina, democraţiile se luptă cu duşmani nemiloşi care vor să le anihileze", a declarat secretarul american al Apărării.
Urmărește
1297 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 648. Rusia a atacat Ucraina cu drone şi o rachetă de croazieră / Secretarul american al Apărării: Nu vom lăsa Hamas sau pe Putin să câştige

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

UPDATE Forţele Aeriene: Rusia lansează un atac cu drone în sudului Ucrainei

Rusia a lansat un grup de drone de tip Shahed, de concepţie iraniană, împotriva Ucrainei în seara zilei de 3 decembrie, ceea ce a dus la un risc de atacuri cu drone în regiunile Kherson şi Mykolaiv, a raportat Forţele Aeriene ucrainene.

UPDATE Atacurile ruseşti din regiunea Doneţk au rănit două persoane şi au omorât o alta

Atacurile ruseşti din Avdiivka şi Kostiantynivka au ucis o persoană şi au rănit alte două, a anunţat Parchetul din regiunea Doneţk la 3 decembrie.

UPDATE Atacul rusesc din Kherson a ucis 2 persoane şi a rănit 7

Bilanţul atacului de artilerie rusesc asupra oraşului Kherson a crescut la două persoane, începând cu ora 17:30, pe 3 decembrie, potrivit lui Roman Mrochko, şeful administraţiei militare a oraşului.

UPDATE Atacul rusesc asupra unor clădiri rezidenţiale şi medicale din Kherson a ucis o persoană şi a rănit 4

Trupele ruse au lansat un atac cu artilerie grea asupra oraşului Kherson, lovind o clădire rezidenţială şi două instituţii medicale, au raportat autorităţile locale la 3 decembrie.

UPDATE Punctul de trecere pentru camioanele goale de la graniţa dintre Ucraina şi Polonia va fi deschis pe 4 decembrie

Punctul de trecere a frontierei Uhryniv-Dolhobychuv dintre Ucraina şi Polonia va fi deschis pe 4 decembrie pentru camioanele goale, a anunţat Garda de Stat de Frontieră pe 3 decembrie.

UPDATE Rusia a pierdut peste 7.200 de soldaţi şi 530 de unităţi de echipament militar în ultima săptămână

Începând cu 27 noiembrie, Rusia a pierdut 62 de tancuri, 117 transportoare blindate de trupe, 75 de sisteme de artilerie, şase sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS), cinci sisteme de apărare aeriană, 144 de vehicule şi 27 de unităţi ale unor echipamente speciale, potrivit primului ministru adjunct al apărării, Oleksandr Pavliuk.

UPDATE Activitatea infanteriei ruseşti creşte în sud-estul liniei frontului

Forţele ruse au redus numărul de atacuri aeriene împotriva Ucrainei, dar au intensificat activitatea infanteriei pe linia frontului din sud-estul ţării, a raportat generalul Oleksandr Tarnavskyi, comandantul Grupului Tavria,

El a declarat că 55 de încăierări între forţele ucrainene şi cele ruse au fost înregistrate pe linia frontului din sud-est în ultima zi.

Rusia a pierdut 440 de soldaţi şi nouă echipamente militare, în timp ce aproximativ 10 soldaţi ruşi s-au predat în zonă în ultimele 24 de ore.

Între timp, comandantul a declarat că activitatea avioanelor de luptă ruse este redusă în zonă.  Forţele ucrainene menţin liniile de apărare în zona Avdiivka şi Mariinka, în timp ce desfăşoară o ofensivă spre Melitopol.

Atacurile asupra Avdiivka, poarta de intrare în Doneţkul ocupat, au fost foarte costisitoare pentru Moscova.

Potrivit armatei ucrainene, forţele ruse au pierdut aproximativ 10.000 de soldaţi, peste 100 de tancuri, peste 250 de alte vehicule blindate şi şapte avioane Su-25 în timpul luptelor din apropierea oraşului de pe linia frontului.

UPDATE Kievul susţine că Rusia a pierdut 332.040 de soldaţi în Ucraina

Rusia a pierdut 332.040 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei sale pe scară largă, la 24 februarie 2022, a raportat Statul Major General al Forţelor Armate ucrainene.

Acest număr include 930 de pierderi suferite de forţele ruse în ultima zi.

Armata a mai spus că Rusia a pierdut 5.575 de tancuri, 10.396 de vehicule blindate de luptă, 10.432 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 7.949 de sisteme de artilerie, 913 sisteme de rachete cu lansare multiplă, 602 sisteme de apărare aeriană, 323 de avioane, 324 de elicoptere, 5.995 de drone, 22 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.

UPDATE Rusia atacă Ucraina cu 12 drone şi o rachetă de croazieră

Rusia a lansat 12 drone şi o rachetă de croazieră asupra Ucrainei în cursul nopţii, iar sistemele de apărare aeriană ucrainene au distrus 10 drone înainte ca acestea să-şi atingă ţintele, potirivit forţelor aeriene ucrainene.

Racheta de croazieră nu a fost distrusă, dar nu şi-a atins ţinta, precizează autorităţile ucrainene, fără a oferi mai multe detalii. Armata ucraineană nu a precizat ce s-a întâmplat cu cele două drone care nu au fost distruse.

Dronele Shahed, de fabricaţie iraniană, se îndreptau spre nord-vestul Ucrainei, conform forţelor aeriene. Majoritatea au fost doborâte în regiunea Mykolaiv din sudul Ucrainei.

Nu au existat rapoarte imediate privind pagube provocate de căderea resturilor sau de dronele care nu au fost distruse.

Secretarul american al Apărării: Nu vom lăsa Hamas sau pe Putin să câştige

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, i-a criticat pe cei care susţin "o retragere americană de la responsabilitate" în cadrul Forumului Naţional de Apărare Reagan, subliniind necesitatea unui leadership consistent al SUA pentru a contribui la o lume care să rămână cât mai sigură, liberă şi prosperă posibil.

"Atât în Israel, cât şi în Ucraina, democraţiile se luptă cu duşmani nemiloşi care vor să le anihileze", a declarat Austin. "Şi nu vom lăsa Hamas sau pe Putin să câştige. Şi nu îi vom lăsa pe duşmanii noştri să ne dezbine sau să ne slăbească. Aşa că, în timp ce creştem sprijinul în Israel, rămânem concentraţi asupra Ucrainei. Şi rămânem pe deplin capabili să ne proiectăm puterea, să ne respectăm angajamentele şi să direcţionăm resurse către mai multe teatre."

Austin a spus că în cele 21 de luni "de la cucerirea nereuşită a lui Putin, armata rusă a slăbit semnificativ, în mare parte datorită trupelor curajoase din Ucraina". Realizările, a spus el, sunt, de asemenea, rezultatul conducerii bipartizane a SUA şi al coaliţiei formate din aproximativ 50 de ţări.

De la invazia rusă din februarie 2022, SUA au livrat Ucrainei un ajutor de securitate în valoare de aproximativ 44 de miliarde de dolari. Austin a subliniat că "avem în continuare nevoie urgentă de sprijin bipartizan în Congres pentru a aproba suplimentul pentru a urgenta asistenţa de securitate pentru partenerii noştri din Ucraina, Israel şi din alte părţi".

Secretarul Apărării a declarat că "Putin crede, de asemenea, că poate rezista mai mult decât noi", deoarece preşedintele rus consideră că coaliţia occidentală din Ucraina se va diviza. "Dar, încă o dată, Putin se înşeală. Şi trebuie să continuăm să fim clari pentru poporul american cu privire la mizele din Ucraina. Ucraina contează profund pentru America şi pentru întreaga lume", a spus Austin.

"Dacă nu ne opunem astăzi agresiunii goale a Kremlinului, dacă nu descurajăm alţi potenţiali agresori, nu vom face decât să-i încurajăm - şi vom invita şi mai multă vărsare de sânge şi haos. Invazia Rusiei în Ucraina oferă o avanpremieră sumbră a unei lumi de tiranie şi agitaţie care ar trebui să ne facă pe toţi să ne cutremurăm."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici