LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 847. Putin ajunge în Coreea de Nord / Cinci drone Shahed, doborâte peste noapte în regiunea Lviv

  • Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ajuns la Phenian pentru un summit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.
  • Canada adoptă noi sancţiuni pentru Rusia în cazul morţii lui Navalnîi şi încălcarea drepturilor omului
  • Cinci drone Shahed au fost doborâte peste noapte în regiunea Lviv
  • NATO este îngrijorată de posibilul sprijin rusesc pentru programele nucleare şi de rachete ale Coreei de Nord
1078 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 847. Putin ajunge în Coreea de Nord / Cinci drone Shahed, doborâte peste noapte în regiunea Lviv

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

UPDATE O companie franceză din domeniul apărării a semnat trei contracte cu Ucraina

UPDATE Ucraina: O companie de transporturi anunţă reluarea legături cu Georgia cu ajutorul feriboturilor

UPDATE Soldaţii ruşi care au executat prizonieri de război ucraineni lângă Robotyne au fost identificaţi, potrivit serviciilor de informaţii militare

O înregistrare video realizată în a doua jumătate a lunii mai a surprins trupele ruseşti executând patru soldaţi ucraineni care se predau în apropiere de Robotyne, un sat de pe linia frontului din sudul regiunii Zaporojie.

UPDATE Un prizonier de război care ar fi fost decapitat de trupele ruseşti a fost identificat, potrivit Ucrainei

Rusia este acuzată de comiterea a numeroase crime de război în timpul invaziei la scară largă a Ucrainei, inclusiv de executarea soldaţilor ucraineni captivi.

UPDATE Summitul pentru pace din Ucraina nu reuşeşte să implice Sudul Global - îşi poate extinde Ucraina coaliţia?

Mai mult de jumătate dintre semnatari au venit din Europa. Dacă se iau în calcul şi alţi aliaţi occidentali cheie din afara Europei - SUA, Canada şi Australia - disparitatea este şi mai mare.

UPDATE Liderul francez de extremă-dreapta Bardella afirmă că susţine Ucraina, dar exclude trimiterea de trupe sau arme cu rază lungă de acţiune

"Poziţia mea nu s-a schimbat, şi anume aceea de a sprijini Ucraina prin furnizarea de echipamente de apărare, muniţii, sprijin logistic operaţional şi armament defensiv pentru a permite Ucrainei să se protejeze pentru a ţine frontul", a declarat liderul Raliului Naţional, Jordan Bardella, reporterilor la târgul de armament Eurosatory de la periferia Parisului.

UPDATE După o "lungă perioadă de linişte", Ucraina raportează intensificarea atacurilor ruseşti în apropiere de Toreţk, în regiunea Doneţk

Într-o postare pe Telegram, Statul Major General al forţelor armate ucrainene a declarat că "serviciile sale de informaţii, artileria, aviaţia, sistemele fără pilot" au lucrat toate pentru a respinge cinci atacuri lansate simultan.

UPDATE Rusia a mutat aproape toate forţele terestre din vecinătatea Finlandei în Ucraina, relatează presa

"În medie, 80% din echipamente şi soldaţi au fost transferaţi pentru războiul din Ucraina", a declarat pentru Yle o sursă de informaţii militare de rang înalt.

UPDATE O companie americană de armament va produce muniţii în Ucraina

Acordul încheiat de Northrop este primul acord de acest tip cunoscut între o companie americană de apărare şi un guvern ucrainean pentru producerea de armament în Ucraina.

UPDATE Rachete Patriot destinate Elveţiei vor ajunge în Ucraina, anunţă media elveţiană

Potrivit Blick, Berna are o comandă în valoare totală de 340 de milioane de dolari cu Washingtonul pentru varianta PAC-3 a rachetei.

UPDATE Kim Jong Un promite sprijin total pentru Rusia

UPDATE Doar 11% dintre ruşi spun că sancţiunile i-au afectat personal pe ei sau familia lor, arată un sondaj

Cifra a scăzut constant de la un maxim de aproximativ 30%, la scurt timp după începerea războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei în martie 2022.

UPDATE Danemarca anunţă un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, axat pe avioanele F-16 şi industria de apărare

La 18 iunie, Danemarca a anunţat cel de-al 19-lea pachet de asistenţă pentru Ucraina, care include ajutor financiar pentru industria de apărare ucraineană, echipamente pentru avioane de luptă F-16 şi donaţii din stocurile militare daneze.

UPDATE Atacurile ruseşti împotriva Ucrainei au provocat moartea unui om şi rănirea a 9 persoane în ultima zi

Rusia a lansat drone de tip Shahed spre oraşul Lviv din vestul ţării în noaptea de 19 iunie. În timp ce autorităţile au raportat că toate cele cinci drone au fost doborâte, resturile ar fi rănit doi bărbaţi în vârstă de 47 şi 70 de ani în satul Malekhiv de la periferia nordică a Lvivului.

UPDATE Statul Major General: Rusia a pierdut 529.750 de soldaţi în Ucraina din 24 februarie 2022

Acest număr include 1.130 de pierderi suferite de forţele ruse în ultima zi.

UPDATE Forţele Aeriene: Ucraina a doborât 19 din 21 de drone ruseşti peste noapte

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 19 din cele 21 de drone de atac de tip Shahed lansate de Rusia în noaptea de 19 iunie, a anunţat Forţele Aeriene ucrainene.

UPDATE NATO, îngrijorată de posibilul sprijin rusesc pentru programele nucleare şi de rachete ale Coreei de Nord

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă după o întâlnire la Washington cu Antony Blinken, că Alianţa este preocupată de asistenţa pe care Rusia ar putea să o ofere programelor nucleare şi de rachete ale Coreei de Nord, în urma vizitei liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, la Phenian, scrie Ukrainska Pravda.

Stoltenberg a declarat că războiul Rusiei din Ucraina este susţinut de China, Coreea de Nord şi Iran, care doresc ca aliaţii occidentali ai Ucrainei să eşueze.

"Suntem, bineînţeles, îngrijoraţi şi de potenţialul sprijin pe care Rusia îl oferă Coreei de Nord când vine vorba de susţinerea programelor lor de rachete şi nucleare", a declarat Stoltenberg, potrivit sursei citate.

UPDATE Cinci drone Shahed au fost doborâte peste noapte în regiunea Lviv

În regiunea Lviv, 5 din cele 5 UAV-uri inamice Shaheds au fost interceptate şi distruse în noaptea de 19 iunie.

Maxim Kozytskyi, şeful Administraţiei militare regionale din Lviv, a anunţat acest lucru, referindu-se la Comandamentul Aerian de Vest, relatează Ukrinform.

"Soldaţii apărării aeriene au distrus 5 din cele 5 Shaheds care atacau noaptea regiunea Lviv", a scris el.

UPDATE Canada adoptă noi sancţiuni pentru Rusia în cazul morţii lui Navalnîi şi încălcarea drepturilor omului

Canada a impus noi sancţiuni împotriva a 13 persoane din Rusia din cauza morţii liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi şi a "încălcărilor continue, grave şi sistematice ale drepturilor omului" de către Moscova, a anunţat guvernul canadian la 18 iunie, scrie Kyiv Independent.

Navalnîi, principalul opozant politic al lui Putin, a murit pe 16 februarie într-o colonie penală din nordul Rusiei, după ce a fost condamnat în mai multe cazuri penale fabricate în cadrul represiunii Kremlinului împotriva disidenţei.

Noile sancţiuni vizează oficiali de nivel înalt din cadrul agenţiei de investigaţii, serviciului penitenciar şi forţelor de poliţie din Rusia care au jucat un rol în abuzurile şi moartea lui Navalnîi.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ajuns la Phenian pentru un summit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Putin, care efectuează prima sa vizită în Coreea de Nord în ultimii 24 de ani, a lăudat ţara pentru că a susţinut războiul său împotriva Ucrainei într-un articol de opinie publicat în presa de stat nord-coreeană înainte de vizită.

În condiţiile în care stocurile militare ale Rusiei sunt reduse, iar capacitatea de producţie internă este în acelaşi timp împiedicată de sancţiunile occidentale, Coreea de Nord se prefigurează a fi principalul furnizor de arme al Rusiei.

Se pare că Moscova a primit pachete militare ample de la Phenian, inclusiv rachete balistice şi aproximativ 5 milioane de proiectile de artilerie.

Atât Kievul, cât şi Washingtonul au declarat anterior că Rusia a folosit rachete produse în Coreea de Nord pentru a ataca Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici