Războiul din Ucraina, ziua 866. Atac rusesc asupra Kievului / Zelenski se va întâlni cu Mike Johnson la Washington în marja summitului NATO / Zi de doliu în Kiev în urma bilanţului atacului rusesc

  • Premierul Ungariei, Viktor Orban, a mers în China, la câteva zile după vizitele sale la Kiev şi Moscova.
  • Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, Mike Johnson, se va întâlni cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pe 10 iulie, în cadrul summitului NATO de la Washington.
  • Rusia a lansat un atac cu rachete asupra Ucrainei, fiind auzite explozii la Kiev şi în alte oraşe.
Urmărește
1769 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 866. Atac rusesc asupra Kievului / Zelenski se va întâlni cu Mike Johnson la Washington în marja summitului NATO / Zi de doliu în Kiev în urma bilanţului atacului rusesc

Războiul din Ucraina, ziua 866. Orban este în China pentru a discuta despre război, la câteva zile după vizitele la Kiev şi Moscova / Zelenski se va întâlni cu Mike Johnson la Washington în marja summitului NATO

UPDATE Casa Albă consideră că atacul rusesc asupra spitalului din Kiev trebuie investigat ca o crimă de război

Casa Albă a condamnat ultimul atac rusesc asupra Ucrainei, în special asupra spitalului de copii Okhmatdyt, care subliniază necesitatea de a investiga aceste acţiuni. 
 
"Atacul oribil de astăzi asupra Ucrainei, în special asupra unui spital de copii, dovedeşte un preţ teribil al agresiunii ruse pe care liderul rus Vladimir Putin este dispus să îl plătească în războiul său", a declarat Michael Carpenter, director senior pentru Europa în cadrul Consiliului Naţional de Securitate al SUA, în cadrul unui briefing, notează Ukrainska Pravda.
 
"Aceasta nu este, din păcate, prima dată când ruşii au atacat o maternitate, precum şi un spital de copii în timpul războiului", a adăugat Carpenter.
 

UPDATE Zelenski afirmă că Viktor Orban nu poate fi mediator în războiul din Ucraina. Ce entităţi consideră că pot negocia pacea

UPDATE Bilanţul atacurilor asupra Ucrainei creşte: 33 de morţi şi 140 de răniţi

33 de persoane au fost ucise: 22 în oraşul Kiev; 11 în regiunea Dnipropetrovsk, potrivit informaţiilor furnizate de Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina, scrie Ukrainska Pravda.

În total, 140 de persoane au fost rănite: 74 în oraşul Kiev; 2 în regiunea Kiev; 64 în regiunea Dnipropetrovsk.

UPDATE Două artiste din Rusia, condamnate la închisoare pentru că au realizat o piesă despre terorişti

UPDATE Atacul asupra oraşului Kiev. Primarul anunţă o zi de doliu

UPDATE Premierul indian Modi soseşte la Moscova, în prima sa vizită în Rusia de la începutul războiului

"Am aterizat la Moscova. Aştept cu nerăbdare să aprofundez în continuare parteneriatul strategic special şi privilegiat dintre naţiunile noastre", a scris prim-ministrul indian Narendra Modi pe X. Călătoria a coincis cu un atac masiv cu rachete ruseşti asupra Kievului şi a altor oraşe din Ucraina, care a ucis cel puţin 28 de civili şi a rănit alţi 112.

UPDATE Astăzi, la Varşovia, a fost semnat Acordul de cooperare în domeniul securităţii dintre Ucraina şi Polonia cu prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk

Acest document fără precedent prevede doborârea rachetelor şi dronelor ruseşti lansate în direcţia Poloniei în spaţiul aerian al Ucrainei. Trebuie să o implementăm. Vom coopera în ceea ce priveşte aeronavele de luptă - aeronave deja transferate de Polonia - şi vom lua în considerare posibilitatea unor transferuri suplimentare. Formarea şi pregătirea Legiunii Ucrainene, o nouă unitate militară voluntară, pe teritoriul Poloniei a fost consemnată în acordul nostru de securitate. Se va antrena în Polonia şi va fi echipat cu parteneri.
 
Vă mulţumim pentru această solidaritate cu ţara şi poporul nostru, pentru tot sprijinul şi ajutorul acordat!

UPDATE Atacuri asupra Ucrainei. Zelenski solicită o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU

UPDATE Maia Sandu condamnă bombardarea de către Rusia a unui spital pentru copii la Kiev

UPDATE Ucraina a interceptat 30 din cele 38 de rachete ruseşti în timpul atacului în serie, afirmă Forţele Aeriene

În total, forţele ruse au lansat o rachetă balistică Kinzhal, patru rachete balistice Iskander-M, o rachetă 3M22 Zirkon, 13 rachete de croazieră Kh-101, 14 rachete de croazieră Kalibr, două rachete de croazieră Kh-22 şi trei rachete aeriene ghidate Kh-59/69, potrivit declaraţiei.

UPDATE Oficialii occidentali condamnă atacul în masă al Rusiei asupra Ucrainei înaintea summitului NATO

Ambasadorii Germaniei, Austriei şi SUA au condamnat atacul în masă al Rusiei împotriva Ucrainei din dimineaţa zilei de 8 iulie, care a ucis aproape 30 de persoane şi a rănit aproximativ 90, în ajunul summitului NATO de la Washington.

UPDATE Zelenski: Lumea nu ar trebui să tacă în urma atacurilor ruseşti

UPDATE 

MAPN RUSIA - În această dimineaţă, ca răspuns la încercările regimului de la Kiev de a provoca pagube instalaţiilor energetice şi economice ruseşti, Forţele Armate ale Federaţiei Ruse au lansat o lovitură de grup cu arme de precizie cu rază lungă de acţiune asupra instalaţiilor din industria militară din Ucraina şi bazele aviatice ale Forţele armate ucrainene.

Obiectivele grevei au fost atinse. Ţintele desemnate sunt lovite.

Declaraţiile reprezentanţilor regimului de la Kiev despre o presupusă lovitură intenţionată cu rachete a Rusiei asupra ţintelor civile sunt absolut neadevărate.

Numeroase fotografii şi înregistrări video publicate de la Kiev confirmă clar faptul că a fost distrusă din cauza căderii unei rachete de apărare aeriană ucraineană lansată dintr-un sistem de rachete antiaeriene din oraş.

Menţionăm în special că isterii similare ale regimului de la Kiev se întâmplă de câţiva ani şi de fiecare dată în ajunul următoarei întâlniri (summit) a patronilor lor din NATO.

Scopul unor astfel de provocări este de a asigura o finanţare suplimentară pentru regimul de la Kiev şi continuarea războiului până la ultimul ucrainean.

UPDATE Xi Jinping a cerut comunităţii internaţionale să creeze condiţii pentru pace în Ucraina

Preşedintele chinez Xi Jinping a spus că doar reluarea dialogului direct între Rusia şi Ucraina poate opri conflictul actual. Potrivit acestuia, întreaga comunitate internaţională trebuie să lucreze pentru a crea condiţii în acest sens. Este în interesul ambelor părţi ale conflictului, a adăugat el, să se obţină o încetare a focului timpurie.

UPDATE Numărul persoanelor ucise la Kiev creşte. Sunt raportate victime într-un alt oraş ucrainean

UPDATE Atacuri ruseşti soldate cu 20 de morţi şi 50 de răniţi în Ucraina

UPDATE

Zelenski: Teroriştii ruşi au atacat din nou în masă Ucraina cu rachete. Diferite oraşe: Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk, Kramatorsk. Peste 40 de rachete de diferite tipuri. Au fost avariate clădiri de locuinţe, infrastructura şi un spital de copii.

Toate serviciile sunt implicate pentru a salva cât mai mulţi oameni.

Şi întreaga lume trebuie să-şi folosească toată determinarea pentru a pune capăt, în sfârşit, loviturilor ruseşti. Crimele sunt ceea ce aduce Putin. Numai împreună putem aduce adevărată pace şi securitate.

Spitalul de copii „Okhmatdyt” din Kiev. Unul dintre cele mai importante nu numai din Ucraina, ci şi din Europa în exclusivitate spitalul de COPII. „Okhmatdit” a salvat şi a redat sănătatea a mii de copii.

Acum, spitalul a fost avariat de un atac rusesc, oamenii sunt sub dărâmături, numărul exact de răniţi şi morţi este momentan necunoscut. Acum toată lumea ajută la sortarea resturilor: medici, oameni obişnuiţi.

Rusia nu poate să nu ştie unde zboară rachetele sale şi trebuie să răspundă pe deplin pentru toate crimele sale: împotriva oamenilor, împotriva copiilor, împotriva umanităţii în general. Este foarte important ca lumea să nu tacă acum despre asta şi ca toată lumea să vadă ce este Rusia şi ce face ea.

UPDATE Zelenski a sosit la Varşovia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi prim-ministrul polonez Donald Tusk vor discuta o serie de probleme, inclusiv rezultatele preconizate ale viitorului summit NATO, cooperarea bilaterală în domeniul apărării, parteneriatele comerciale şi umanitare, precum şi participarea planificată a Poloniei la lucrările de reconstrucţie, a declarat Biroul prezidenţial.

Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, şi prim-ministrul polonez, Donald Tusk, au semnat un acord de securitate pe 8 iulie la Varşovia.

UPDATE Atacul rusesc asupra Kievului: ceea ce se ştie până acum

Primarul Klitschko a anunţat sosirea la una dintre clădirile spitalului de copii. Probabil că vorbim despre spitalul Okhmatdyt.

Şrapnel a căzut în trei raioane ale Kievului, preliminar, este incendiu, transmite Administraţia Militară a Oraşului Kiev.

Cel puţin trei persoane au fost rănite în urma bombardamentelor de la Kiev.

O clădire de birouri a fost avariată în districtul Solomensky, o casă privată a fost avariată în districtul Darnitsky, iar o casă a luat foc în Desnyansky.

Pasagerii au fost evacuaţi din staţia de metrou Lukyanovskaya sosirea a fost lângă aceasta. Mai multe clădiri au fost avariate, iar etajele superioare ale clădirii înalte au fost distruse.

Rusia a lansat un atac cu rachete asupra Ucrainei, fiind auzite explozii la Kiev şi în alte oraşe

Rusia a lansat un atac aerian cu rachete asupra Ucrainei în dimineaţa zilei de 8 iulie, al doilea atac de acest fel în ultimele ore.

Canalele de monitorizare Telegram au raportat că rachetele au intrat în spaţiul aerian ucrainean în jurul orei 10:00, îndreptându-se în mai multe direcţii.

De asemenea, a fost detectată o decolare a aeronavei MiG-31K, capabilă să transporte rachete balistice Kinzhal.

Canalele Telegram au raportat explozii în Kropyvnytskyi din regiunea Kirovohrad şi în Dnipro şi Kryvyi Rih din regiunea Dnipropetrovsk.

Mai mult de 10 explozii au putut fi auzite în Kiev, potrivit reporterilor Kyiv Independent aflaţi la faţa locului. Apărarea antiaeriană a fost activă în suburbiile capitalei, a declarat primarul Vitali Klitschko.

Resturi de rachete au căzut în districtele Solomianskyi, Holosiivskyi şi Dniprovskyi ale oraşului, a raportat Klitschko. Un incendiu a izbucnit ca urmare a atacului, a declarat primarul, fără a preciza locaţia acestuia.

Orban este în China pentru a discuta despre războiul Ucraina-Rusia

Premierul Ungariei Viktor Orban a mers în China, la câteva zile după vizitele sale la Kiev şi Moscova.

Orban, a cărui ţară a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului UE la începutul lunii, a numit vizita la Beijing un al treilea pas în "misiunea sa de pace".

"China este o putere-cheie în crearea condiţiilor pentru pace în războiul Rusia-Ucraina. Acesta este motivul pentru care am venit să mă întâlnesc cu preşedintele Xi Jinping la Beijing, la doar două luni după vizita sa oficială la Budapesta", a declarat Orban pe platforma X.

China afirmă că este neutră în războiul din Ucraina, dar a aprofundat legăturile economice cu Rusia.

Beijingul a prezentat, de asemenea, un plan de pace împreună cu Brazilia ca alternativă la eforturile de pace ale Ucrainei, sperând să obţină sprijin internaţional pentru propunerea sa.

Vizita lui Orban la Moscova şi discuţiile cu preşedintele Vladimir Putin au stârnit furie în întreaga UE. Oficialii europeni au subliniat că premierul Ungariei nu are mandatul de a efectua "misiuni de pace" în numele UE şi că demersul lui Orban este un efort bilateral din partea Ungariei.

Budapesta a menţinut relaţii strânse cu Moscova pe parcursul întregului război, a obstrucţionat sancţiunile împotriva Rusiei şi a criticat ajutorul militar acordat Kievului, susţinând că acesta nu face decât să "prelungească" şi să "escaladeze" războiul.

După ce a discutat cu Putin şi cu Zelenski, Orban a declarat că poziţiile celor două ţări privind perspectivele de pace sunt "foarte îndepărtate".

Kievul susţine că Rusia a pierdut 552.190 de militari în Ucraina de la începutul războiului

Rusia a pierdut 552.190 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei, a raportat luni Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Acest număr include 1 200 de pierderi suferite de forţele ruse în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 8 171 de tancuri, 15 685 de vehicule blindate de luptă, 20 150 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 14 966 de sisteme de artilerie, 1 115 sisteme de rachete cu lansare multiplă, 880 de sisteme de apărare aeriană, 360 de avioane, 326 de elicoptere, 11 893 de drone, 28 de nave şi bărci şi un submarin.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor  se va întâlni cu Zelenski la Washington

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, Mike Johnson, se va întâlni cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pe 10 iulie, în cadrul summitului NATO de la Washington, a anunţat Reuters.

În calitate de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din octombrie 2023, Johnson a fost învinovăţit pentru întârzierea noilor livrări de ajutoare către Kiev din cauza refuzului său de a organiza un vot asupra proiectului de lege privind ajutorul extern care a alocat 61 de miliarde de dolari pentru sprijinirea Ucrainei.

La începutul acestei veri, Johnson a declarat că nu este de acord cu impunerea de restricţii Kievului privind utilizarea armelor furnizate de SUA şi a criticat "micromanagementul efortului de război din Ucraina" al administraţiei Biden.

Pe 1 iunie, SUA au acordat Ucrainei permisiunea de a utiliza arme furnizate de SUA, inclusiv rachete HIMARS, pentru a lovi ţinte din Rusia situate în apropierea graniţei cu regiunea Harkov, după ce Rusia a lansat o nouă ofensivă în regiune în luna mai.

Ucraina a declarat că interdicţia iniţială a Washingtonului de a lovi ţinte din Rusia a însemnat că Ucraina nu a putut ataca forţele ruse în timp ce acestea se adunau înainte de a trece graniţa în regiunea Harkov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici