Războiul din Ucraina, ziua 882. Rusia a atacat cu drone portul Ismail, aflat la graniţa cu România / Sîrski: forţele ruse suferă pierderi de "trei ori" mai mari decât armata ucraineană

  • Forţele ruse au atacat cu drone principalul port ucrainean aflat la Dunăre, la graniţa cu România.
  • Autorităţile din Tulcea au emis un mesaj de tip Ro-alert pentru zona de nord a judeţului Tulcea prin care informa populaţia despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.
  • Rusia are mai multe echipamente decât Ucraina, dar suferă pierderi de 3 ori mai mari, spune Sîrski.
Urmărește
2661 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 882. Rusia a atacat cu drone portul Ismail, aflat la graniţa cu România / Sîrski: forţele ruse suferă pierderi de "trei ori" mai mari decât armata ucraineană

UPDATE China confirmă că nu va furniza arme Rusiei, spune Zelenski

„Există un semnal clar că China sprijină integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei. De asemenea, a fost confirmat ceea ce mi-a spus liderul chinez Xi Jinping - că China nu va furniza arme Rusiei”, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski.

UPDATE 8 miniştri ai finanţelor din UE: Rusia minte cu privire la puterea sa economică, sunt necesare mai multe sancţiuni

Miniştrii din Suedia, Danemarca, Finlanda, Ţările de Jos, Polonia şi statele baltice au declarat că există multe semne clare că economia Rusiei este mult mai slabă şi că începutul unei „re-sovietizări” a economiei ar putea fi confundat cu un „impuls”.

UPDATE Rusia ar fi fortificat Podul Kerch în Crimeea

Rusia consolidează podul Kerch din Crimeea, a raportat Krym Realii la 24 iulie, citând martori.

UPDATE Cehia pregăteşte o nouă iniţiativă privind muniţia pentru a aproviziona Ucraina în 2025

Praga se pregăteşte să lanseze o nouă iniţiativă cehă pentru achiziţionarea de muniţie de artilerie pentru Ucraina în 2025, a declarat ministrul ceh al apărării, Jana Cernochova, într-un interviu acordat ziarului Deník N la 24 iulie.

UPDATE Atacul rusesc cu bombă aeriană asupra oraşului Harkov loveşte o zonă rezidenţială, rănind cel puţin 3 persoane

Trupele ruse au atacat oraşul Harkov cu o bombă aeriană ghidată pe 24 iulie, rănind cel puţin trei bărbaţi, a declarat guvernatorul Oleh Syniehubov.

UPDATE Situaţia din Pokrovsk este „tensionată şi dificilă”, afirmă armata ucraineană

Moscova cheltuieşte resurse semnificative pentru a pătrunde în acest centru logistic cheie, a declarat un purtător de cuvânt al grupului de forţe Khortytsia pentru Kyiv Independent la începutul zilei de 24 iulie.

UPDATE 6 răniţi în Harkov după al cincilea atac al Rusiei într-o singură zi

Tot la 24 iulie, un atac cu rachete ruseşti împotriva oraşului Lozova a ucis o persoană, a rănit patru şi a avariat o instalaţie de infrastructură. Căutările pentru alte două persoane care ar putea fi prinse sub dărâmături sunt în curs, a declarat guvernatorul Oleh Syniehubov.

UPDATE Ungaria va bloca fondurile UE pentru apărarea Ucrainei până când Kievul nu va ridica interdicţia privind tranzitul Lukoil, afirmă Budapesta

Conducerea slovacă a ameninţat, de asemenea, cu repercusiuni nespecificate împotriva Ucrainei, reamintind rolul-cheie al Slovaciei ca furnizor de electricitate în contextul deficitului energetic al Ucrainei.

UPDATE Ucraina şi Rusia par „la unison” în ceea ce priveşte negocierile de pace, susţine Kremlinul, în timp ce Kievul rămâne sceptic

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, se află în China, unde subiectul privind modul în care se poate pune capăt războiului la scară largă al Rusiei a fost în capul agendei.

UPDATE Rheinmetall primeşte ordinul de a construi o fabrică de muniţii în Ucraina

„Intenţia este de a începe producţia de muniţii în Ucraina în termen de 24 de luni”, a declarat Rheinmetall într-o declaraţie.

UPDATE Ambasadorii UE susţin tranşa de 4,6 miliarde de dolari din cadrul Facilităţii pentru Ucraina

Comisia Europeană a aprobat debursarea la începutul acestei luni. După ce toţi membrii UE şi-au exprimat sprijinul, chestiunea va trece acum la Consiliul UE, prezidat în prezent de Ungaria.

Kuleba a discutat mai mult de trei ore cu ministrul de externe chinez

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a purtat mai mult de trei ore de discuţii cu omologul său chinez Wang Yi în Guangzhou, a declarat o sursă din delegaţia ucraineană pentru Reuters.

Aceasta este prima călătorie a lui Kuleba în China de la izbucnirea războiului. Kuleba şi Wang s-au întâlnit anterior în februarie, la Conferinţa de Securitate de la Munchen din Germania.

Discuţiile "au durat peste trei ore în total, mai mult decât era planificat. A fost o conversaţie foarte profundă şi concretă", a declarat sursa pentru Reuters.

China a anunţat că sprijină "toate eforturile care conduc la pace şi este dispusă să continue să joace un rol constructiv în încetarea focului şi reluarea negocierilor de pace".

China este preocupată de situaţia umanitară din Ucraina şi va continua să ofere asistenţă umanitară Ucrainei, a adăugat ministerul chinez de Externe.

Kuleba a afirmat într-un comunicat de Ministerul ucrainean de Externe că "agresiunea rusă nu este doar un obstacol în calea dezvoltării Ucrainei. De asemenea, împiedică stabilitatea internaţională, dezvoltarea relaţiilor de bună vecinătate şi, în special, dezvoltarea comerţului dintre China şi Europa".

Rusia are mai multe echipamente decât Ucraina, dar suferă pierderi de 3 ori mai mari, spune Sîrski

Moscova desfăşoară în prezent aproximativ 520.000 de trupe în Ucraina şi intenţionează să crească acest număr la 690.000 până la sfârşitul anului, a declarat comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, Oleksandr Sîrski, într-un interviu pentru The Guardian publicat la 24 iulie.

"Când vine vorba de echipament, există un raport de 1:2 sau 1:3 în favoarea lor", a declarat Syrskyi în interviu.

Comandantul militar de top al Ucrainei a explicat că acesta este motivul principal pentru eşecurile Kievului pe câmpul de luptă în ultimele luni.

Sîrski a ordonat retragerea din Avdiivka în februarie, în timp ce forţele ucrainene se străduiau să menţină oraşul-cheie de pe linia frontului din regiunea Doneţk.

Mai recent, forţele ruse au capturat sate din regiunea Doneţk, în timp ce se îndreaptă spre Pokrovsk, şi au forţat trupele ucrainene să părăsească partea de est a Ceasiv Iar.

Moscova a obţinut aceste succese în mare parte datorită avantajului său în materie de echipamente grele.

Numărul tancurilor ruseşti a crescut de la 1.700 în 2022 la 3.500, în timp ce numărul sistemelor de artilerie s-a triplat, iar vehiculele blindate de transport persoane au trecut de la 4.500 la 8.900, scrie Guardian.

Succesele ruseşti sunt însă doar "tactice" şi vin cu costuri ridicate, a declarat comandantul Ucrainei, adăugând că Rusia suferă pierderi de "trei ori" mai mari decât forţele Kievului, şi chiar mai mari în unele zone.

Kievul susţine că Rusia a pierdut 570.120 de militari în Ucraina de la începutul războiului

Rusia a pierdut 570 120 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei, a raportat miercuri Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Acest număr include 1 140 de pierderi suferite de forţele ruse chiar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 8 302 tancuri, 16 013 vehicule blindate de luptă, 21 279 vehicule şi rezervoare de combustibil, 15 759 sisteme de artilerie, 1 125 sisteme de rachete cu lansare multiplă, 902 sisteme de apărare aeriană, 363 avioane, 326 elicoptere, 12 544 drone, 28 nave şi bărci şi un submarin.

Două aeronave F-16 ale Armatei Române au fost ridicate de la sol în contextul atacului de la graniţă

Două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au decolat din Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situaţiei aeriene, în urma noilor atacuri ruseşti în Ucraina, lângă graniţa României, transmite MApN.

Atac cu drone asupra portului Ismail

Ruşii au atacat oraşul Ismail din regiunea Odesa în cursul nopţii cu drone Shahed, avariind infrastructura portuară, o clădire rezidenţială şi rănind trei persoane.

"Rusia a atacat din nou districtul Ismail pe timp de noapte. Încălcând legile şi obiceiurile de război existente, Rusia a efectuat în mod intenţionat un atac pe scară largă cu drone kamikaze Shahed, deteriorând infrastructura portuară din oraşul Ismail", au scris autorităţile ucrainene.

Autorităţile din Tulcea au emis un mesaj de tip Ro-alert pentru zona de nord a judeţului Tulcea, în noaptea de marţi spre miercuri prin care informa populaţia despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina.

Mesajul Ro-Alert a fost emis de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în cursul nopţii, în jurul orei 02:20, pentru a informa populaţia despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina.

„Mesajul RO-alert a fost emis după ce structurile cu rol de apărare şi supraveghere a graniţelor României au observat, în jurul orei 02:10, mai multe obiecte (drone) care se apropiau de zona de nord a judeţului Tulcea. Menţionăm că rolul mesajului este unul de informare şi prevenire a populaţiei din zona în care acesta este transmis şi trebuie tratat ca atare! Trebuie să urmărească indicaţiile din mesaj şi nu trebuie să intre în panică”, transmite, miercuri dimineaţa, ISU Tulcea.

Forţele ruse au atacat oraşul Harkov, ucigând un civil

Rusia a lovit oraşul Harkov şi zonele înconjurătoare cu rachete S-300 în cursul nopţii, omorând o persoană, a raportat primarul oraşului Ihor Terekhov, în jurul orei locale 6 a.m.

Lovitura iniţială împotriva oraşului a vizat zona industrială din cadrul unuia dintre districtele din Harkov. A doua lovitură a afectat o zonă rezidenţială, provocând izbucnirea unui incendiu la o casă.

Guvernatorul local Oleh Syniehubov a declarat că doi bărbaţi au fost răniţi în atacul dronei asupra localităţii Malodanylivska, situată la aproximativ 15 kilometri nord de Harkov. 

Pe 21 iulie, purtătorul de cuvânt al grupului de forţe Khortytsia a declarat că Rusia a desfăşurat unităţi de asalt suplimentare în apropierea satului Hlyboke din regiunea Harkov pentru a pregăti noi operaţiuni ofensive. 

Satul Hlyboke este situat în partea de nord a regiunii Harkov, la aproximativ şapte kilometri sud de graniţa cu Rusia şi la 39 de kilometri nord de oraşul Harkov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici