LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 926. Întâlnire Zelenski-Scholz în Germania / Parlamentul ucrainean cere ridicarea restricţiilor privind armele cu rază lungă de acţiune / Politico: Dmitro Kuleba, înlăturat după un conflict cu un apropiat al lui Zelenski

  • Scholz şi Zelenski se vor întâlni în Germania vineri.
  • Preşedintele Parlamentului ucrainean îl îndeamnă pe Mike Johnson să ridice restricţiile privind armele cu rază lungă de acţiune.
  • Zelenski şi Macron discută despre pregătirea unui nou pachet de ajutor militar din partea Franţei
  • „Situaţia era catastrofală” - Azov din Ucraina spune că a eliberat trupele încercuite din Niu-York şi a recâştigat teren
  • Zelenski: Ucraina controlează acum peste 1 300 km² din regiunea Kursk.
Urmărește
3192 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 926. Întâlnire Zelenski-Scholz în Germania / Parlamentul ucrainean cere ridicarea restricţiilor privind armele cu rază lungă de acţiune / Politico: Dmitro Kuleba, înlăturat după un conflict cu un apropiat al lui Zelenski

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

UPDATE Lituania va aloca 11 milioane de dolari pentru a cumpăra drone-rachetă Palianytsia pentru Ucraina

Lituania va aloca 10 milioane de euro (11 milioane de dolari) pentru a cumpăra noi drone-rachetă Palianytsia de producţie ucraineană pentru Kiev, a declarat fostul ministru al industriilor strategice Alexander Kamyshin la 6 septembrie.

UPDATE Iranul a trimis rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în Rusia, relatează WSJ

Iranul a trimis rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în Rusia, a raportat Wall Street Journal la 6 septembrie, citând oficiali americani şi europeni anonimi.

UPDATE Vizita lui Zelenski la Ramstein asigură apărare aeriană şi arme pentru Ucraina

Ucraina a primit promisiuni de suplimentare a ajutorului militar din partea aliaţilor, inclusiv SUA, Regatul Unit, Germania şi Canada, în urma unei reuniuni a Grupului de contact pentru apărare al Ucrainei (UDCG) din 6 septembrie, la care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a participat.

UPDATE Rusia pregăteşte noi atacuri în masă asupra sistemului energetic al Ucrainei, afirmă premierul Shmyhal

„Dar înţelegem că inamicul nu ne va oferi luxul de a trăi în pace”, a declarat prim-ministrul Denys Shmyhal. „Avem deja informaţii că se pregătesc deja următoarele atacuri în masă cu rachete şi drone asupra sistemului nostru energetic”.

UPDATE Ombudsmanul apelează la ONU şi la Crucea Roşie în legătură cu presupusa execuţie a unui prizonier de război ucrainean de către Rusia, filmată

Imaginile ar arăta un soldat rus care îl întreabă pe un soldat ucrainean dacă doreşte „să spună ultimul cuvânt, să se roage înainte de a muri”, iar apoi îl împuşcă de trei ori cu o puşcă.

UPDATE Şeful NATO a cerut Chinei să nu mai sprijine războiul Rusiei împotriva Ucrainei

UPDATE Canada donează Ucrainei peste 80.000 de rachete mici, neînarmate, dar şi focoase

UPDATE SUA anunţă un pachet de ajutor pentru apărare în valoare de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina

Statele Unite au promis un nou pachet de arme, muniţii şi alte ajutoare de apărare pentru Ucraina în valoare de 250 de milioane de dolari, a anunţat Pentagonul la 6 septembrie.

UPDATE După prăbuşirea avionului F-16, Occidentul dezbate pregătirea accelerată a piloţilor ucraineni, relatează WSJ

Pregătirea piloţilor ucraineni pe avioanele F-16 s-a desfăşurat într-un ritm accelerat. Programul ucrainean de pregătire a piloţilor este în curs de desfăşurare, dar „accidentul arată ce se întâmplă atunci când încerci să grăbeşti lucrurile”, a declarat pentru WSJ un înalt oficial din domeniul apărării, fără a fi citat.

UPDATE UE oferă 44 de milioane de dolari pentru ajutor energetic înainte de iarnă

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat la 6 septembrie că UE oferă Ucrainei un pachet de ajutor umanitar în valoare de 44 de milioane de dolari (40 de milioane de euro) pentru a ajuta la lucrările de reparaţii energetice înainte de iarnă.
 

UPDATE Guvernul ucrainean aprobă demiterea guvernatorului regiunii Transcarpatia

UPDATE Germania şi Canada promit obuziere, tancuri, rachete şi multe altele pentru Ucraina

În marja reuniunii, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a anunţat că Berlon va livra Kievului încă 12 obuziere autopropulsate Panzerhaubitze 2000, în valoare totală de 150 de milioane de euro (165 de milioane de dolari).

UPDATE Se pare că trupele ruse ucid soldaţi ucraineni care se predau în apropiere de Pokrovsk, relatează CNN

Forţele ruse par să fi executat pe loc un grup de soldaţi ucraineni care s-au predat în apropiere de Pokrovsk la sfârşitul lunii august, a relatat CNN pe 6 septembrie, publicând un videoclip exclusiv.

UPDATE SUA trebuie să reconsidere restricţiile privind armele, afirmă senatorul Mark Kelly

Restricţiile impuse de Casa Albă cu privire la capacitatea Kievului de a lovi în interiorul Rusiei cu arme americane sunt din ce în ce mai des solicitate să fie atenuate şi ridicate.

„Pe baza condiţiilor din apropierea frontului şi a teritoriului pe care (Ucraina) îl pierde lent în prezent, cred că este oportun să reevaluăm acest lucru şi să luăm în considerare posibilitatea de a permite (Ucrainei) să folosească armele noastre mai adânc în Rusia”, a declarat senatorul Kelly pentru Kyiv Independent.

UPDATE Rezultatele alegerilor regionale din Rusia sunt „o concluzie previzibilă”

Astăzi a început votarea în cadrul alegerilor locale şi regionale din Rusia, care se vor desfăşura pe parcursul a trei zile, candidaţii susţinuţi de Kremlin urmând să fie aleşi.

UPDATE Rusia a schimbat placa: nu mai vorbeşte despre „operaţiune militară specială” în Ucraina

UPDATE Zelenski: Ucraina controlează acum peste 1 300 km² din regiunea Kursk

Într-o actualizare a situaţiei din regiunea Kursk, liderul ucrainean a declarat că Ucraina controlează acum mai mult de 1 300 km² acolo, scrie Sky News.

De asemenea, în cadrul discursului de la reuniunea grupului de contact pentru apărarea Ucrainei de la baza Raimstein din Germania, Zelenski a îndemnat aliaţii militari să ignore „liniile roşii” ale Moscovei şi să permită Kievului să utilizeze arme cu rază lungă de acţiune pentru lovituri pe teritoriul Rusiei.

UPDATE SUA vor anunţa un pachet de ajutor militar de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat pe 6 septembrie că Washingtonul va oferi Ucrainei un pachet suplimentar de ajutor militar în valoare de 250 de milioane de dolari, relatează Ukrainska Pravda.

„Sunt încântat să spun că preşedintele (Joe) Biden va anunţa astăzi un pachet suplimentar de asistenţă pentru securitate în valoare de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina”, a declarat Austin în timpul celei de-a 24-a reuniuni a grupului Ramstein din Germania.

Austin nu a dezvăluit conţinutul exact al noului pachet.

UPDATE Zelenski a ajuns la baza aeriană Ramstein din Germania

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a sosit la baza aeriană Ramstein din Germania pentru a participa la o întâlnire a grupului de contact pentru apărarea Ucrainei.

Zelenski, la o întâlnire care va reuni şefi ai departamentelor de apărare şi personal militar de rang înalt din întreaga lume, va chema partenerii să transfere mai multe sisteme de apărare aeriană şi alte arme promise anterior, precum şi să permită lovituri la distanţă lungă asupra teritoriul rusesc.

UPDATE „Situaţia era catastrofală” - Azov din Ucraina spune că a eliberat trupele încercuite din Niu-York şi a recâştigat teren

Brigada Azov a Forţelor Speciale 12 a ajutat la evitarea unei situaţii „catastrofale” în oraşul Niu-York din regiunea Doneţk, deblocând soldaţii ucraineni încercuiţi şi recâştigând o parte din aşezare, a declarat brigada pe 6 septembrie.

Niu-York se află chiar la sud de Toretsk, un oraş-cheie de pe linia frontului, care a devenit unul dintre punctele centrale ale ofensivei ruse în regiunea Doneţk.

UPDATE Ucraina a doborât drone lansate de Rusia peste noapte

Ucraina a doborât 27 din cele 44 de drone lansate de Rusia peste noapte, a declarat forţa aeriană a ţării.

Rusia a folosit, de asemenea, două rachete în atac, a adăugat forţele aeriene în declaraţia transmisă prin Telegram, notează Sky News.

UPDATE Avionul cu care SUA bagă frica în Putin: F-35A aterizează cu mare uşurinţă şi pe autostradă

UPDATE Politico: Dmitro Kuleba, înlăturat după un conflict cu un apropiat al lui Zelenski

UPDATE Zelenski şi Macron discută despre pregătirea unui nou pachet de ajutor militar din partea Franţei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a discutat cu preşedintele francez Emmanuel Macron despre pregătirea unui nou pachet de ajutor militar din partea Franţei, anunţă Biroul prezidenţial.

Zelenski a subliniat nevoile primare ale Ucrainei, în special în ceea ce priveşte apărarea aeriană, sistemele de război electronic, vehiculele blindate şi artileria.

UPDATE Marea Britanie va furniza Kievului rachete de apărare aeriană

Regatul Unit va furniza Ucrainei un nou pachet de ajutor militar constând în 650 de rachete multirol uşoare (LMM) în valoare de peste 213 dolari, a anunţat guvernul britanic pe 6 septembrie.

Anunţul are loc înaintea reuniunii Grupului de contact pentru apărare al Ucrainei (UDCG) la baza militară americană Ramstein din Germania. Secretarul britanic al apărării, John Healey, va prezenta oficial pachetul de ajutor în cadrul summitului.

UPDATE Preşedintele Parlamentului ucrainean îl îndeamnă pe Mike Johnson să ridice restricţiile privind armele cu rază lungă de acţiune

Ruslan Stefanchuk, preşedintele parlamentului ucrainean, s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, Mike Johnson, în Italia, la 5 septembrie, pentru a discuta despre ridicarea restricţiilor privind loviturile cu arme occidentale cu rază lungă de acţiune în interiorul teritoriului rus.

Casa Albă nu şi-a modificat poziţia, în ciuda faptului că unii politicieni americani susţin cererile Kievului.

Scholz şi Zelenski se vor întâlni în Germania vineri

Vineri, 6 septembrie, cancelarul german Olaf Scholz se va întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul vizitei sale în Germania, după cum a confirmat un purtător de cuvânt al guvernului german, scrie Kyiv Independent.

Întâlnirea va avea loc la Frankfurt am Main. Deocamdată, nu au fost furnizate detalii suplimentare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici