LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 932. Marea Britanie a decis să permită Ucrainei să folosească rachete Storm Shadow în lovituri cu rază lungă de acţiune asupra Rusiei / Ucraina a doborât un avion rus Su-30 deasupra Mării Negre, susţin serviciile de informaţii militare ucrainene

  • Marea Britanie permite Ucrainei să folosească rachete Storm Shadow în lovituri cu rază lungă de acţiune asupra Rusiei
  • Piloţii Brigăzii 10 de asalt montan au doborât pentru prima dată un UAV experimental rusesc.
  • Festivalul canadian de film afirmă că documentarul „Ruşii în război” nu este „propagandă”
  • Ucraina a doborât un avion rus Su-30 deasupra Mării Negre, susţin serviciile de informaţii militare ucrainene.
Urmărește
20854 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 932. Marea Britanie a decis să permită Ucrainei să folosească rachete Storm Shadow în lovituri cu rază lungă de acţiune asupra Rusiei / Ucraina a doborât un avion rus Su-30 deasupra Mării Negre, susţin serviciile de informaţii militare ucrainene

Războiul din Ucraina, ziua 932. Marea Britanie a decis să permită Ucrainei să folosească rachete Storm Shadow în lovituri cu rază lungă de acţiune asupra Rusiei

UPDATE Peste 150 de mineri blocaţi în subteran la o mină din regiunea Doneţk din cauza atacurilor ruseşti

Grevele ruseşti au întrerupt alimentarea cu energie electrică a Dobropillia şi a localităţilor din apropiere, inclusiv a minelor de cărbune.

UPDATE Rusia loveşte în Marea Neagră o navă cargo cu grâu ucrainean pentru Egipt

„Stabilitatea internă şi viaţa a zeci de ţări din diferite părţi ale lumii depind de funcţionarea normală şi neîntreruptă a coridorului nostru alimentar de export”, a declarat Zelenski.

UPDATE 3 angajaţi ai Crucii Roşii ucişi, 2 răniţi în atacul rusesc asupra regiunii Doneţk

Forţele ruse au atacat comunitatea Kostiantynivka din regiunea Doneţk şi satul Borova din regiunea Harkov la 12 septembrie, omorând cinci persoane şi rănind cel puţin nouă, au raportat autorităţile locale.

UPDATE Rusia susţine că a recucerit 10 aşezări din regiunea Kursk, pe fondul contraatacului în curs

Preşedintele Volodimir Zelenski a confirmat la 12 septembrie că Rusia a lansat un contraatac în regiunea Kursk, afirmând că „totul decurge conform planului nostru”.

UPDATE Atacurile ruseşti asupra oblasturilor Harkov şi Doneţk ucid 5 persoane şi rănesc alte 9

Forţele ruse au atacat comunitatea Kostiantynivka din regiunea Doneţk şi satul Borova din regiunea Harkov la 12 septembrie, omorând cinci persoane şi rănind cel puţin nouă, au raportat autorităţile locale.

UPDATE O uzină rusească de producţie de tancuri ia foc la Omsk

Rusia foloseşte Omsktransmash pentru a produce echipamente militare, inclusiv tancuri şi lansatoare multiple de rachete Solntsepek capabile să utilizeze focoase termobarice.

UPDATE Potrivit unei surse, Zelenski a prezentat în detaliu lui Blinken şi Lammy necesitatea unor lovituri cu rază lungă de acţiune

Rămâne neclar dacă decizia privind atacurile cu rază lungă de acţiune va fi luată în timpul întâlnirii dintre prim-ministrul britanic Keir Starmer şi preşedintele american Joe Biden din această vineri sau mai târziu în septembrie, în timpul unei adunări a ONU la New York, a declarat sursa.

UPDATE Preşedintele Estoniei a sosit la Kiev

UPDATE Rusia împinge spre oraşul Kurakhove din regiunea Doneţk din mai multe direcţii

Trupele ruse împing spre oraşul Kurakhove din regiunea Doneţk din trei direcţii, dar înaintarea lor a încetinit, a declarat Nazar Voitenkov, purtător de cuvânt interimar al Brigăzii Mecanizate Separate 33 din Ucraina, pentru Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) la 12 septembrie.

UPDATE Canada va găzdui în octombrie o conferinţă privind eliberarea ucrainenilor capturaţi şi deportaţi

„Trebuie să găsim o soluţie pentru toate grupurile deţinute de Rusia: civili, prizonieri de război şi copii”, a declarat Andrii Yermak, care a avut o întâlnire online cu ministrul canadian de externe Melanie Joly.

UPDATE Pentagonul alocă 1,2 miliarde de dolari pentru a produce rachete AMRAAM pentru Ucraina

UPDATE Apărarea aeriană ucraineană a doborât peste noapte 44 de drone Shahed

UPDATE Atacurile ruseşti au întrerupt gazul şi apa în Pokrovsk, afirmă guvernatorul

Atacurile ruseşti au întrerupt furnizarea de gaz şi apă în oraşul Pokrovsk din regiunea Doneţk, a declarat guvernatorul Vadym Filashkin la 12 septembrie.

UPDATE SUA încearcă să reducă restricţiile privind utilizarea armelor de către Ucraina în Rusia - Politico

Casa Albă a finalizat un plan de relaxare a restricţiilor privind utilizarea de către Ucraina a armelor furnizate de SUA pentru lovituri pe teritoriul Rusiei, notează POLITICO.

Detaliile specifice ale planului sunt încă în curs de elaborare. Cu toate acestea, oficialii de la Washington, Londra şi Kiev au discutat recent despre extinderea zonelor din Rusia în care Ucraina ar putea folosi arme fabricate în SUA şi Marea Britanie pentru a lovi. 

UPDATE Ucraina a doborât un avion rus Su-30 deasupra Mării Negre, susţin serviciile de informaţii militare ucrainene

Soldaţii ucraineni au doborât un avion rus Su-30SM în timpul unei operaţiuni în Marea Neagră, au declarat serviciile de informaţii militare ale Ucrainei (HUR) pe 12 septembrie, scrie Kyiv Independent.

Su-30SM ar fi fost distrus de un sistem portabil de apărare antiaeriană şi aparţinea Regimentului 43 Separat de Aviaţie Navală al Forţelor Aerospaţiale Ruse, care se află la baza aeriană Saky din Crimeea ocupată.

Avionul de luptă are un preţ estimat de aproximativ 50 de milioane de dolari.

UPDATE Statul Major General: Rusia a pierdut 630.200 de soldaţi de la 24 februarie 2022

Rusia a pierdut 630.200 de soldaţi de la începutul invaziei sale la scară largă în Ucraina, la 24 februarie 2022, a raportat Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei la 12 septembrie.

Acest număr include 1.270 de pierderi suferite de forţele ruse în ultima zi.

UPDATE Ambasadorul Ucrainei: India ar trebui să joace un rol mai activ în încheierea războiului din Ucraina dacă doreşte să facă parte din Consiliul de Securitate al ONU

India ar trebui să joace un rol mai activ în încheierea războiului Rusiei în Ucraina dacă doreşte un loc permanent în Consiliul de Securitate al ONU, a declarat ambasadorul Ucrainei în India, Oleksandr Polishchuk, pentru Bloomberg.

Ucraina doreşte ca India să „modereze” discuţiile dintre cele două naţiuni aflate în război şi să folosească legăturile sale cu Rusia pentru a convinge Moscova să se alăture negocierilor de pace, a declarat Oleksandr Polishchuk.

UPDATE Piloţii Brigăzii 10 de asalt montan au doborât pentru prima dată un UAV experimental rusesc

Piloţii Brigăzii 10 de asalt montan au doborât pentru prima dată o dronă rusească Merlin-BP folosind o dronă FPV, relatează Ukrinform.

„Piloţii Batalionului 109 separat de asalt montan al Brigăzii 10 asalt montan „Edelweiss” au doborât, pentru prima dată în istoria brigăzii noastre, o dronă inamică „Merlin-BP”, folosind o dronă FPV”, informează Brigada 10 asalt montan.

UPDATE Festivalul canadian de film afirmă că documentarul „Ruşii în război” nu este „propagandă”

Într-o declaraţie publicată pe 11 septembrie, Festivalul Internaţional de Film de la Toronto (TIFF) a susţinut că documentarul controversat despre soldaţii ruşi intitulat „Ruşii în război” nu ar trebui „considerat propagandă rusă” şi a precizat că premiera sa nord-americană va avea loc conform programului, scrie Kyiv Independent.

TIFF a mai spus că festivalul „înţelege şi simte profund suferinţa poporului ucrainean ca urmare a unei invazii ruseşti ilegale”.

Marea Britanie permite Ucrainei să folosească rachete Storm Shadow în lovituri cu rază lungă de acţiune asupra Rusiei

Marea Britanie a decis deja, în privat, să permită Ucrainei să folosească rachetele Storm Shadow, furnizate de Marea Britanie, pentru lovituri cu rază lungă de acţiune în Rusia, a relatat The Guardian pe 11 septembrie, citând oficiali britanici anonimi.

Kievul susţine de mult timp că restricţiile privind utilizarea armelor cu rază lungă de acţiune îi înăbuşă efortul de război, în timp ce Washingtonul a susţinut că permiterea Ucrainei să lovească cu armele sale adânc în teritoriul rus ar putea duce la escaladarea situaţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici