Războiul din Ucraina ziua 941. Kievul interzice Telegram în guvern şi armată: "Rusia poate spiona atât mesajele, cât şi utilizatorii"

Consiliul ucrainean de securitate restricţionează utilizarea aplicaţiei Telegram pe dispozitivele guvernamentale şi militare, după ce agenţia de informaţii afirmă că Rusia poate spiona utilizatorii şi mesajele.

Urmărește
410 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina ziua 941. Kievul interzice Telegram în guvern şi armată: "Rusia poate spiona atât mesajele, cât şi utilizatorii"

Războiul din Ucraina ziua 941. Kievul interzice Telegram în guvern şi armată: "Rusia poate spiona atât mesajele, cât şi utilizatorii"

Ucraina a interzis utilizarea aplicaţiei de mesagerie Telegram pe dispozitivele oficiale utilizate de oficiali guvernamentali, personal militar şi lucrători importanţi, deoarece consideră că Rusia poate spiona atât mesajele, cât şi utilizatorii.

Consiliul pentru Securitate Naţională şi Apărare a anunţat restricţiile vineri, după ce Kyrylo Budanov, şeful agenţiei ucrainene de informaţii militare GUR, a prezentat consiliului dovezi ale capacităţii serviciilor speciale ruseşti de a spiona platforma, se arată într-o declaraţie.

Însă Andriy Kovalenko, şeful centrului Consiliului de securitate pentru combaterea dezinformării, a postat pe Telegram că restricţiile se aplică doar dispozitivelor oficiale, nu şi telefoanelor personale. Telegram este foarte utilizată în Ucraina şi Rusia şi a devenit o sursă critică de informaţii în timpul războiului, însă oficialii ucraineni din domeniul securităţii şi-au exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la utilizarea sa. După anunţarea deciziei, Telegram a emis o declaraţie în care afirmă că nu a divulgat niciodată datele nimănui sau conţinutul vreunui mesaj.

Evoluţii

  • Forţele ruse au lansat trei lovituri asupra oraşului Harkov, rănind 15 persoane, inclusiv trei copii, a declarat primarul. Ihor Terekhov a declarat că opt persoane au fost tratate în spital. Poliţia din al doilea oraş ca mărime din Ucraina, citată de radiodifuzorul public Suspilne, a declarat că loviturile au lovit trei districte diferite ale oraşului.
  • Mai la sud-est, în regiunea Kharkiv, o lovitură rusească a ucis două persoane şi a rănit alte două în satul Kivsharivka, a anunţat poliţia regională. În regiunea sudică Kherson, controlată parţial de forţele ruse, o femeie a murit în bombardamentele ruseşti asupra unei zone din afara principalului oraş controlat de ucraineni, cunoscut şi sub numele de Kherson.
  • Şefa Uniunii Europene a anunţat planurile Bruxelles-ului de a împrumuta Ucrainei 35 de miliarde de euro, susţinute de veniturile din activele ruseşti îngheţate şi a promis să ajute Ucraina „să se încălzească” înainte de o a treia iarnă de război cu Rusia. Ursula von der Leyen s-a aflat la Kiev în timp ce cresc temerile cu privire la modul în care reţeaua energetică a Ucrainei, afectată de război, va face faţă în această iarnă.
  • „Planul de victorie” al Ucrainei în războiul împotriva Rusiei depinde de luarea unor decizii rapide de către aliaţi în acest an, a declarat vineri preşedintele Zelenski în timpul vizitei lui von der Leyen. Zelenski a declarat în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Comisiei Europene că Ucraina intenţionează să utilizeze un împrumut propus de UE pentru apărare aeriană, energie şi achiziţii interne de arme.
  • SUA pregătesc un pachet de ajutor militar de 375 de milioane de dolari pentru Ucraina, întrerupând o tendinţă de luni de zile către pachete mai mici pentru Kiev pentru operaţiunile sale militare împotriva Rusiei, au declarat doi oficiali americani pentru Reuters. Pachetul, care urmează să fie anunţat săptămâna viitoare, include nave de patrulare, muniţie suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (Himars), muniţie de artilerie de 155 mm şi 105 mm, piese de schimb şi alte arme, au declarat oficialii, vorbind sub rezerva anonimatului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici