LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 956. Ambasadorul Rusiei în SUA îşi încheie mandatul în mijlocul tensiunilor bilaterale / Atacuri ruseşti asupra comunităţilor din Sumî

  • Ambasadorul Rusiei în SUA îşi încheie mandatul în mijlocul tensiunilor bilaterale.
  • Atacuri ruseşti asupra comunităţilor din Sumî.
Urmărește
571 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 956. Ambasadorul Rusiei în SUA îşi încheie mandatul în mijlocul tensiunilor bilaterale / Atacuri ruseşti asupra comunităţilor din Sumî

Războiul din Ucraina, ziua 956. Ambasadorul Rusiei în SUA îşi încheie mandatul în mijlocul tensiunilor bilaterale / Atacuri ruseşti asupra comunităţilor din Sumî

Rusia a pierdut 660.470 de trupe în Ucraina de la 24 februarie 2022

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a raportat pe 6 octombrie că Rusia a suferit pierderi de 660.470 de trupe în Ucraina de la începutul invaziei sale, pe 24 februarie 2022. Această statistică include peste 1.250 de pierderi în rândul forţelor ruseşti în ultimele 24 de ore.
 
Raportul detaliază, de asemenea, pierderile semnificative ale Rusiei în echipamente militare, incluzând 8.919 tancuri, 17.679 de vehicule blindate de luptă, 26.006 vehicule şi rezervoare de combustibil, 19.092 de sisteme de artilerie, 1.216 sisteme de lansare multiplă de rachete, 970 de sisteme de apărare aeriană, 368 de avioane, 328 de elicoptere, 16.578 de drone, 28 de nave şi bărci, precum şi un submarin.

Ambasadorul Rusiei în SUA îşi încheie mandatul în mijlocul tensiunilor bilaterale

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoly Antonov, s-a întors la Moscova pe 5 octombrie, încheindu-şi astfel mandatul la Washington, conform rapoartelor mass-media de stat. 
 
Plecarea lui Antonov marchează sfârşitul unei misiuni desfăşurate într-o perioadă de relaţii tot mai ostile între cele două ţări, cele mai grave din ultimele decenii. Ministerul rus de Externe a confirmat această mişcare, agenţia de ştiri TASS menţionând întoarcerea lui Antonov. 
 
Diplomatul în vârstă de 69 de ani, cunoscut pentru poziţia sa dură, a fost ambasador la Washington din 2017, fiind perceput ca un negociator ferm, mai ales pe probleme militare şi strategice. Nu a fost făcută niciun anunţ cu privire la succesorul său. 
 
Sprijinul lui Antonov pentru politicile preşedintelui rus Vladimir Putin a fost constant, el descriind invazia în curs de desfăşurare ca o „operaţiune militară specială”. 
 
De-a lungul carierei sale, Antonov a fost, de asemenea, adjunct al ministrului apărării în timpul anexării Crimeei în 2014 şi a fost supus sancţiunilor europene după numirea sa la Washington. Deşi tensiunile sunt mari, Antonov a exprimat deschiderea de a colabora cu Washingtonul pe probleme de control al armelor.

Atacuri ruseşti asupra comunităţilor din Sumî

Pe 5 octombrie, forţele ruse au efectuat un atac asupra unui autobuz de pasageri în comunitatea Richky din districtul Sumî, Ucraina, folosind un dronă pentru a arunca un dispozitiv exploziv, scrie The Kyiv Independent. Explozia a provocat rănirea a trei civili şi a avariat autobuzul, conform raportului Administraţiei Militare a Oblastului Sumî.
 
În ultimele 24 de ore, Rusia a atacat 12 comunităţi din Oblastul Sumî în 61 de atacuri separate, inclusiv localităţile Mykolaiv, Khotin, Myropillia, şi altele. În întreaga regiune, au fost raportate cel puţin 108 explozii.
 
Atacurile s-au intensificat, în special asupra comunităţilor de la frontieră, fiind folosite mortiere, artilerie, bombe ghidate şi drone. Intensificarea acestor atacuri coincide cu incursiunea transfrontalieră a Ucrainei în Oblastul Kursk, începută în august, care, conform preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a contribuit la prevenirea ocupării Oblastului Sumî şi a oraşului său principal.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici