LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 974. Casa Albă: Trupele nord-coreene din Ucraina sunt ţinte legitime / Preşedintele Finlandei: Intrarea Ucrainei în NATO este o chestiune de timp

  • Marea Britanie pregăteşte încă un grup de viitori piloţi ucraineni de F-16
  • Preşedintele Finlandei: Intrarea Ucrainei în NATO este o chestiune de timp
  • Acuzaţii de înaltă trădare la ucraineni. Comandant dat afară la două luni de la numire
Urmărește
832 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 974. Casa Albă: Trupele nord-coreene din Ucraina sunt ţinte legitime / Preşedintele Finlandei: Intrarea Ucrainei în NATO este o chestiune de timp

Consilierul pentru comunicaţii în domeniul securităţii naţionale al Casei Albe, John Kirby

UPDATE Cel puţin 7 ţări se opun aderării Ucrainei la NATO

UPDATE Acuzaţii de înaltă trădare la ucraineni. Comandant dat afară la două luni de la numire

UPDATE Preşedintele Finlandei: Intrarea Ucrainei în NATO este o chestiune de timp

Preşedintele finlandez Alexander Stubb a declarat, în cadrul unui interviu pentru Deutsche Welle, că este convins că Ucraina va deveni în mod inevitabil membră a NATO.

De asemenea, el a menţionat că, atunci când vine vorba de sprijinirea Ucrainei, Finlanda aude ceea ce solicită preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Mesajul său este că are nevoie de arme şi că nu are nevoie de limite în utilizarea acestor arme. Finlanda nu a pus nicio limită la armele pe care Ucraina le poate folosi venind din Finlanda”, a declarat preşedintele finlandez.

UPDATE Marea Britanie pregăteşte încă un grup de viitori piloţi ucraineni de F-16

Un alt grup de militari ucraineni a finalizat pregătirea elementară de zbor pentru avioanele de vânătoare F-16 în Marea Britanie, a informat Royal Air Force (RAF) britanică pe 22 octombrie, notează Kyiv Independent.

Instructorii britanici au pregătit până acum un total de 200 de piloţi ucraineni, potrivit subsecretarului de stat britanic pentru forţele armate, Luke Pollard.

Casa Albă afirmă că trupele nord-coreene din Ucraina sunt ţinte legitime

Casa Albă consideră că dacă trupele nord-coreene sunt atrase în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, acestea ar fi considerate ţinte legitime, la fel ca trupele ruse, afirmă John Kirby, consilierul pentru comunicaţii în domeniul securităţii naţionale al Casei Albe.

„Dacă ele [trupele nord-coreene] se vor desfăşura pentru a lupta împotriva Ucrainei, ele sunt un joc corect, sunt ţinte corecte, iar armata ucraineană se va apăra împotriva soldaţilor nord-coreeni în acelaşi mod în care se apără împotriva soldaţilor ruşi”, a adăugat el.

„Prin urmare, posibilitatea ca soldaţi nord-coreeni morţi şi răniţi să lupte împotriva Ucrainei este absolut reală în cazul în care vor fi desfăşuraţi”, a subliniat consilierul Casei Albe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici