- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Războiul dronelor în Ucraina: de la cele tactice Bayraktar, la cele mici de tipul FPV, care sunt acum vedetele. În primele două luni din 2024, Ucraina a produs aproximativ 200.000 de drone FPV
Războiul dronelor în Ucraina: de la cele tactice Bayraktar, la cele mici de tipul FPV, care sunt acum vedetele. În primele două luni ale anului 2024, complexul industrial ucrainean de apărare a produs aproximativ 200.000 de drone FPV, a declarat ministrul adjunct al industriilor strategice din Ucraina, Hanna Hvozdyar.
Războiul dronelor în Ucraina: de la cele tactice Bayraktar, la cele mici de tipul FPV, care sunt acum vedetele. În primele două luni din 2024, Ucraina a produs aproximativ 200.000 de drone FPV
Ucraina are ca ţintă să livreze armatei un milion de drone FPV (First Person View) anul acesta, pentru a suplini lipsurile în aprovizionarea cu muniţie de artilerie, în special cea pentru obuzierele grele de 155 mm.
Dronele FPV, care transmit video în timp real folosind o cameră instalată în partea din faţă a UAV-ului, au devenit printre cele mai populare deoarece sunt ieftine, uşor de transformat dintr-o dronă civilă în una militarizată şi au o rată de succes la ţintă destul de mare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
-
De la Mesopotamia la Calendarul Gregorian: Cum am ajuns să sărbătorim Anul Nou pe 1 ianuarie
-
BNR reuşeşte să păstreze cursul extrem de stabil şi afişează o cotaţie de 4,9741 lei/euro în ultima zi bancară din an
-
Generaţia europeană a României, la majorat: peste 3,6 milioane de copii s-au născut într-o Românie europeană, iar ei reprezintă astăzi aproape 20% din populaţia României.
În acelaşi timp, dronele tactice sau operativ-tactice, precum Bayraktar TB2, sunt mai puţin folosite în acţiuni de atac şi mai mult pentru supravegherea de la distanţă. Rusia şi-a adaptat sistemele de război electronic şi cele antiaeriene şi doboară cu uşurinţă dronele ucrainene. De fapt, conform unui expert militar ucrainean, aproximativ 40 la sută din drone sunt doborâte de sistemele de război electronic.
Dacă la dronele FPV mici şi ieftine îţi permiţi o astfel de rată de pierdere, nu acelaşi lucru este valabil la avioanele fără pilot de mari dimensiuni, mult mai scumpe.
Majoritatea ţărilor occidentale trimit Ucrainei diferite tipuri de drone, pentru a ajuta la oprirea agresiunii ruse, dar şi pentru a îmbunătăţi măsurile de protecţie la bruiaj în condiţii reale de luptă cu Rusia.
Ultima ţară pe această listă este Franţa, care a comandat 2.000 de drone kamikaze din care o parte vor ajunge în Ucraina, iar ministrul Apărării a recunoscut că prin livrarea dronelor vrea să ajute Kievul să se apere mai bine, dar şi să profite de experienţa pe care o va furniza utilizarea acestor UAV-uri în Ucraina, pentru a îmbunătăţi tehnologiile de protecţie împotriva războiului electronic şi bruiajului GPS folosit pe scară largă de forţele ruse.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO