- Home
- Externe
- (06.05.2023, 19:54)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
LIVE-TEXT Războiul din Ucraina, ziua 437. Armata ucraineană a doborât o rachetă hipersonică rusă deasupra Kievului folosind sistemul de apărare antirachetă Patriot / Rusia ar fi atacat Bahmut cu fosfor şi bombe incendiare
- Raport OSCE: Deportarea de către Rusia a copiilor ucraineni „ar putea echivala” cu crime împotriva umanităţii
- Rusia ar fi atacat Bahmut cu fosfor şi arme incendiare
- În plin conflict hibrid între NATO şi Rusia, Marea Britanie va încorona primul monarh de sex masculin de la al Doilea Război Mondial încoace
- Rusia bruiază rachetele HIMARS
- Prigojin anunţă că va retrage trupele Wagner din Bahmut, dar presa ucraineană neagă informaţia
Urmărește
2514 afișări
UPDATE 23:00 Trafic blocat între Melitopol şi Crimeea din cauza evacuării
O coadă imensă de maşini şi camioane, unele aşteptând timp de cinci ore, a putut fi văzută la punctul de control Chonhar, între Melitopol şi Crimeea, a declarat primarul exilat al Melitopolului, Ivan Fedorov.
Potrivit acestuia, autorităţile ruse "au provocat o panică nebună şi cozi nu mai puţin nebuneşti atunci când au anunţat evacuarea unor aşezări din părţile ocupate de Rusia din regiunea Zaporojie la 1 mai.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crăciunul în România a evoluat de-a lungul secolelor, păstrând esența spiritualității și a tradițiilor. Ioan-Aurel Pop: „Suntem singura țară europeană care are peste 7.000 de colinde”
-
Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
4iG, compania prin care anturajul premierului ungar Viktor Orban controlează sectoare strategice din Ungaria şi regiune, face un salt mare în industria dronelor
Se aşteaptă ca Ucraina să lanseze o contraofensivă majoră în următoarele săptămâni. Contraofensiva este văzută ca un moment critic pentru a recuceri teritoriul ucrainean aflat sub controlul Rusiei.
UPDATE 21:00 Şase ucraineni, ucişi în timpul unui borbardament în Herson
Şase muncitori ucraineni care lucrau la deminare au fost ucişi sâmbătă după ce echipa lor a fost ţinta unui bombardament rusesc în regiunea Herson.
Atacul a rănit alte două persoane, inclusiv o femeie paramedic, a raportat Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă, relatează The Kyiv Independent.
UPDATE 19:30 45 de prizonieri de război se întorc în Ucraina
45 de prizonieri de război s-au întors în Ucraina, a declarat sâmbătă, pe Telegram, şeful biroului prezidenţial ucrainean, Andriy Yermak.
"O veste grozavă astăzi. Se întorc acasă 45 de oameni ai noştri. 42 de bărbaţi şi 3 femei, apărători ai Azovstal", a declarat Yermak, făcând referire la uzina siderurgică Azovstal, care a fost timp de săptămâni întregi ultima mare rezistenţă în oraşul ucrainean Mariupol după invazia pe scară largă a Rusiei.
UPDATE 16:00 Prigojin anunţă că va ceda poziţiile mercenarilor Wagner din Bahmut lui Kadîrov
Declaraţia lui Evgheni Prigojin vine după ce a scris o scrisoare în care a criticat Ministerul rus al Apărării, declarând că va retrage grupul Wagner din Bahmut după 10 mai pentru faptul că nu a primit destul armament.
"Îi sunt recunoscător lui Ramzan Kadîrov pentru că a fost de acord să preia poziţia noastră în Bahmut, cel mai probabil, având capacitatea de a obţine tot ce are nevoie şi toate resursele necesare. Sunt deja în contact cu reprezentanţii săi pentru a începe imediat transferul de poziţii, astfel încât pe 10 mai, la ora 00:00, exact în momentul în care estimăm că potenţialul nostru de luptă va fi complet epuizat, camarazii noştri de arme să ne ia locul şi să continue asaltul asupra oraşului Bahmut", a transmis Prigojin, potrivit seriviciului său de presă, citat de Ukrainska Pravda.
UPDATE 14:17 - Scriitor rus pro-război spitalizat după o explozie a unei maşini capcană
Scriitorul rus Zakhar Prilepin, cunoscut pentru opiniile sale pro-război, este internat în spital după ce maşina sa a explodat în regiunea Nijni Novgorod, în ceea ce pare a fi o tentativă de asasinat, a informat agenţia de presă rusă RBC pe 6 mai.
UPDATE 13:07 - Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk: trei răniţi în urma unui bombardament rusesc cu artilerie rusă la Nikopol
Forţele ruse au tras puternic în Nikopol cu mai multe lansatoare de rachete Grad, rănind trei civili, a informat pe 6 mai guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serhii Lysak.
UPDATE 12:53 - Unii oficiali occidentali au cerut Ucrainei să nu elibereze Crimeea
Unii oficiali occidentali au cerut Ucrainei să nu elibereze Crimeea ocupată de ruşi din cauza temerilor că Moscova va recurge la atacuri nucleare, a declarat reprezentantul permanent al preşedintelui ucrainean în Crimeea, Tamila Tasheva
UPDATE 11:43 - Ministerul Apărării din Regatul Unit: Sărbătorirea Zilei Victoriei de la Moscova ar putea avea loc la scară mai mică
Paradele de Ziua Victoriei, organizate în mod tradiţional pe 9 mai în toată Rusia, au fost anulate, dar o ceremonie la Moscova va avea loc probabil la o scară mai mică, a declarat Ministerul Apărării din Regatul Unit pe 6 mai.
UPDATE 11:08 -Forţele aeriene ucrainene recunosc că a doborât prima rachetă balistică rusă pe 4 mai
Forţele aeriene ucrainene au recunoscut pe 6 mai că au doborât o rachetă balistică rusă Kh-47 Kinzhal pentru prima dată de la începutul războiului. Forţele aeriene au declarat că un sistem de apărare aeriană Patriot a fost folosit pentru a distruge racheta balistică deasupra Oblastului Kiev pe care Rusia a lansat-o de pe MiG-31K pe teritoriul său, în jurul orei 2:30, pe 4 mai.
UPDATE 07:23 - Forţele ucrainene au doborât 10 drone în ultima zi
Forţele aeriene ucrainene au efectuat 10 lovituri în zonele de concentrare a trupelor şi echipamentelor ruseşti şi au interceptat 10 drone de diferite tipuri, a informat Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.
UPDATE 05:44 - Procuratura Generală înregistrează peste 84.500 de cazuri de crime de război, considerate crime de agresiune în Ucraina
Forţele ruse au comis 84.764 de crime de război şi crime de agresiune în Ucraina de la începutul războiului total al Rusiei, potrivit Parchetului General al Ucrainei, potrivit Kyiv Independent.
UPDATE 04:07 - Rusia atacă 6 comunităţi din regiunea Sumi
Forţele ruse au vizat comunităţile Znob-Novhorodske, Esman, Shalyhyne, Novoslobidske, Yunakivka şi Velyka Pysarivka, a declarat administraţia militară a regiunii Sumi pe 5 ma
UPDATE 02:11 - Explozii auzite pe fluviul Nipru
Explozii s-au auzit în jurul orei 12:50 a zilei de 6 mai, pe Nipru, a informat Suspilne, care a fost citat de The Kyiv Independent.
UPDATE 02:00 - NEXTA: Rusia ar fi atacat Bahmut cu fosfor şi bombe incendiare
Serviciul de presă al Forţelor de Operaţiuni Speciale ale Ucrainei (SOFU): „Inamicul a folosit fosfor şi muniţii incendiare în Bakhmut, încercând să ştergă oraşul de pe faţa pământului. Cu toate acestea, forţele apărării ucrainene continuă să apere oraşul cu curaj. Şi în aceste condiţii continuăm să distrugem inamicul”, scrie NEXTA pe Twitter.
Informaţia nu a fost confirmată de presa rusă, nici de alte publicaţii occidentale.
The press service of the Special Operations Forces of Ukraine (SOFU): "The enemy used phosphorus and incendiary munitions in Bakhmut, trying to wipe the city off the face of the earth. However, the soldiers of the SOFU and other units of the Defense Forces continue to defend the… pic.twitter.com/2IYlZbUTvH
— NEXTA (@nexta_tv) May 5, 2023
UPDATE 01:26 - Maia Sandu: „Suntem în siguranţă doar astăzi datorită Ucrainei”
Într-un interviu pentru Financial Times, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a spus că Rusia şi-ar fi trimis trupele în Moldova dacă invazia sa pe scară largă a Ucrainei ar fi decurs conform planului.
UPDATE 23:45 - Biroul preşedintelui: 36 de ţări s-au înscris în grupul central al Tribunalului Special de condamnare pentru crimele şi actele de agresiune ale Rusiei
Vicepreşedintele Biroului Prezidenţial al Ucrainei, Ihor Zhovkva, a declarat pe 5 mai că 36 de ţări s-au alăturat deja Grupului de bază privind Tribunalul Special pentru crima de agresiune rusă.
„Şi acest număr creşte literalmente în fiecare zi, în fiecare săptămână ", transmite Kyiv Independent.
UPDATE 00:00 - În curând, Marea Britanie îşi va încorona noul rege. După şapte decenii de pace sub domnia reginei Elizabeth a II-a, Charles al III-lea îşi începe domnia în vremuri primejdioase
Ultimul monarh de sex masculin pe care l-a avut Marea Britanie a fost George al VI-lea, tatăl reginei Elizabeth a II-a. A domnit între 1936 şi 1952, iar între 1939 şi 1945, a condus Imperiul Britanic prin cel de-al Doilea Război Mondial cu Germania Nazistă şi Italia Fascistă, purtat pe Frontul de vest şi în Campania din Africa de Nord
Elizabeth a II-a, aidoma reginei Victoria, a condus în cea mai îndelungată perioadă de pace europeană (1952-2022), perioadă în care nu s-au desfăşurat conflicte majore între state cu capacităţi militare crescute.
Charles al III-lea va fi încoronat ca primul monarh de sex masculin al Marii Britanii, chiar în timp ce NATO se află într-un conflict hibrid, desfăşurat în Ucraina, cu Federaţia Rusă, iar riscul ca acesta să rămână în istorie drept cel de-al Treilea Război Mondial este crescut.
UPDATE 22:51 - Raport OSCE: Deportarea de către Rusia a copiilor ucraineni „ar putea echivala” cu crime împotriva umanităţii
„Misiunea a concluzionat că au avut loc încălcări numeroase şi suprapuse ale drepturilor copiilor deportaţi în Federaţia Rusă”, a scris Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în raportul său publicat pe 4 mai.
Ştirea iniţială - CNN: Rusia bruiază sistemele de rachete HIMARS ale ucrainenilor
Rusia a zădărnicit mai des sistemele de rachete mobile fabricate în SUA ce au fost livrate în Ucraina în ultimele luni.
Ruşii ar fi folosit arme electronice pentru a bruia sistemul de ţintire ghidat prin GPS, făcând racetele să-şi rateze ţinta, au declarat pentru CNN mai multe persoane informate pe această temă.
Oficialii militari ucraineni, cu ajutorul SUA, au fost nevoiţi să vină cu o varietate de soluţii diferite, deoarece continuă să folosească sistemul de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), care a fost poate cea mai venerată şi de temută armă de luptă a Ucrainei de până acum.
Dar, în ultimele luni, sistemele au devenit din ce în ce mai puţin eficiente din cauza bruiajului rusesc, potrivit a cinci surse americane, britanice şi ucrainene care au oferit informaţii pentru CNN.
Bruiajul ar împiedica Ucraina să lovească baze militare din Rusia. Fiind bruiate, rachetele şi-ar rata ţintele şi ar putea ateriza în zone populate de civili.
„Este un joc constant de-a şoarele şi pisica”, a spus un oficial de la Pentagon.
Prigojin anunţă că va retrage trupele Wagner din Bahmut, dar presa ucraineană neagă informaţia
Armata Kievului suţine că Putin nu îi va permite grupării Wagner să se retragă de pe poziţiile ocupate în Bahmut.
Armata ucraineană este sceptică faţă de declaraţia liderului PMC Wagner, Evgheni Prigojin, potrivit căreia mercenarii se vor retrage din Bahmut pe 10 mai.„Wagner-ilor pur şi simplu nu li se va permite să părăsească oraşul, pentru că Prigojin nu decide nimic aici, toate acţiunile lui Wagner sunt comandate personal de dictatorul rus Vladimir Putin”, a declarat Serhi Cherevati, purtătorul de cuvânt al Grupului de Est al Forţelor Armate ale Ucrainei, într-un comentariu pentru Ukrainska Pravda.
Prigojin i-a înjurat pe comandanţii de la Moscova, inclusiv pe Serghei Şoigu, pentru că nu i-au livrat muniţie trupelor sale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: În comunism, Irina Margareta Nistor a devenit vocea libertății pentru mulți oameni. „A fost un pașaport la care nu speram să ajungem”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
„NATO nu se poate apăra de Rusia fără SUA”, avertizează liderii alianței. Ce urmează pentru viitorul Europei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe