- Home
- Externe
- (09.03.2022, 18:00)
- , Sorina Matei , Cezara Mîndrescu
LIVE UPDATE Războiul din Ucraina. Armistiţiu: 6 coridoare umanitare deschise pe toată durata zilei. Probleme financiare la Moscova: „risc de neplată iminent” pentru Rusia, care ameninţă Occidentul „neprietenos” cu lovituri în „zone sensibile”
- În ultimele 24 de ore, 27 de civili au murit la Harkov, a anunţat şeful departamentului de investigaţii al Poliţiei Naţionale a oraşului, Serghei Bolvinov.
- O criză umanitară se desfăşoară în acest oraş de 430.000 de locuitori ce a fost încercuit de trupele ruse, iar ziua de marţi nu a adus nicio uşurare: O încercare de a evacua civilii şi de a livra alimente, apă şi medicamente atât de necesare printr-un coridor sigur desemnat a eşuat, oficialii ucraineni afirmând că forţele ruseşti au tras asupra convoiului înainte ca acesta să ajungă în oraş.
- Trupele ucrainene au respins eforturile forţelor ruseşti de a intra în oraşul Kharkiv din estul ţării, a declarat guvernatorul regional Oleh Synehubov.
- Forţele ruseşti au încercat în repetate rânduri să cucerească capitala regională din sudul ţării, Mykolayiv, în atacuri care au fost respinse de trupele ucrainene, a declarat un consilier prezidenţial ucrainean
Urmărește
26942 afișări
Războiul din Ucraina. Criză umanitară în Mariopol: Oamenii topesc zăpada pentru apă. Ruşii au tras asupra convoiului cu alimente, apă şi medicamente
UPDATE 22:11 Zelenski a promulgat legea care permite tuturor locuitorilor Ucrainei să folosească arme în timpul legii marţiale.
UPDATE 22:07 În Harkov sunt raportate mai multe explozii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cseke Attila: Sporul de antenă trebuie eliminat
-
Suspect arestat după ce ar fi înjunghiat mortal două persoane într-un parc din Germania
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
UPDATE 21:31 Forţele Armate ale Ucrainei au atacat gruparea armatei ruse, care încerca să se deplaseze spre Fastov. Convoiul de aprovizionare a fost distrus, iar peste 70 de soldaţi ruşi capturati.
UPDATE 20:44 Se aud alarmele de raid aerian în Kiev.
UPDATE 20:16 A patra rundă de discuţii dintre Ucraina şi Rusia va avea loc în perioada 10-11 martie 2022. Informaţia a fost confirmată de un membru al comisiei constituţionale din Belarus, Yuri Voskresensky.
UPDATE 20:00 Raport operaţional al Forţelor Armate ale Ucrainei:
- În Est, apărătorii Ucrainei reţin inamicul în trei zone operaţionale simultan - Doneţk, Slobozhansky şi Tauride.
- În direcţia Nord-Vest, o parte a grupărilor din forţele de apărare acoperă graniţa de stat cu Republica Belarus. Operaţiunea de apărare continuă în zonele operaţionale Polessky şi Volyn.
- În zona aşezărilor Borodyanka şi Makarov, în timpul operaţiunilor ofensive ale unităţilor Forţelor Armate ale Ucrainei, inamicul a suferit pierderi semnificative.
- Ocupanţii ruşi sunt demoralizaţi, starea psihologică a militarilor Forţelor Armate RF se deteriorează rapid.
- În acelaşi timp, unităţile de război informaţional ale Forţelor Armate RF pregătesc acţiuni psihologice pentru a submina încrederea în reprezentanţii guvernului ucrainean de pe teren.
UPDATE 18:50 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus, miercuri, că un spital pentru copii din oraşul port Mariupol a fost distrus în întregime de bombardamentele ruseşti, scrie Sky News.
El a afirmat că sunt copii prinşi sub dărâmături. Din primele informaţii, există cel puţin 17 răniţi în urma atacului.
UPDATE 18:40 Rusia a lansat 710 rachete împotriva Ucrainei de la începutul invaziei, iar forţele ruse s-au apropiat de oraşele Harkov şi Mykolaiv, potrivit unui înalt oficial american al apărării. Nu au existat „mişcări semnificative” ale forţelor ruse către Kiev sau Cernihiv, deşi continuă să fie „multe lupte” în apropiere, a mai precizat oficialul, citat de CNN.
UPDATE 18:30 Regatul Unit sporeşte livrările de arme către Ucraina pentru a o ajuta să se apere împotriva unui atac rusesc, a declarat secretarul Apărării, Ben Wallace. Înainte de invazie, Marea Britanie a livrat 2.000 de rachete antitanc uşoare şi în prezent trimite încă 1.615 de rachete.
Wallace a spus că Regatul Unit va livra, de asemenea, un lot mic de rachete Javelin cu rază lungă de acţiune şi ia în considerare trimiterea de rachete sol-aer. El a spus că au fost trimise şi arme de calibru mic, veste antiglonţ şi medicamente.
Bilanţul deceselor din Mariupol
UPDATE 17:25 Cel puţin 1.200 de oameni au fost ucişi în Mariupol în 14 zile, spune Ucraina.
Viceprimarul oraşului a declarat că cel puţin 1.200 de ucraineni au fost ucişi în bombardamentele ruseşti, însă numărul real al morţilor este probabil să fie „de trei sau patru ori mai mare” decât această estimare recentă.
"Cifrele sunt cu adevărat îngrozitoare. Ieri, am confirmat 1.207 de victime... ucise de bombardamente", a declarat Serhiy Orlov pentru CNN.
„Chiar nu putem calcula câte persoane au decedat până acum. Estimăm că sunt de trei până la de patru ori mai mulţi”.
Orlov a spus că autorităţile din Mariupol plănuiesc să sape gropi comune pentru a curăţa cadavrele de pe străzi.
UPDATE 16:48 Forţele ruse au aruncat mai multe bombe asupra unei instituţii medicale, un spital de copii din Mariupol. Informaţiile despre numărul de pacienţi afectaţi sunt în curs de clarificare.
UPDATE 16:08 Centrala nucleară de la Cernobîl a fost deconectată de la reţeaua electrică a ţării de către forţele ruseşti, a declarat miercuri operatorul de stat ucrainean Ukrenergo, situaţie care ar putea pune în pericol răcirea combustibilului nuclear încă depozitat la sit, scrie Washigton Post.
"Din cauza acţiunilor militare ale ocupanţilor ruşi, centrala nucleară de la Cernobîl a fost complet deconectată de la reţeaua electrică. Centrala nucleară nu are nicio sursă de alimentare cu energie electrică", a declarat Ukrenergo într-un comunicat pe pagina sa oficială de Telegram.
Energia electrică este necesară pentru sistemele de răcire, ventilaţie şi stingere a incendiilor din uitatea care acum este oprită. Într-o declaraţie pe pagina sa de Facebook, Ukrenergo a mai spus că au fost pornite generatoare diesel de urgenţă, care vor putea lucra doar 48 de ore.
Totuşi, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a fost informată de autorităţile ucrainene că sistemele centralei nucleare nefuncţionale şi izolate de la Cernobîl nu sunt alimentate cu electricitate, însă nu consideră că în acest moment există riscul unor efecte grave, informează cotidianul Le Monde.
UPDATE 15:00 „Invazia laşă” rusă a Ucrainei este sortită eşecului, a afirmat Boris Johnson, miercuri, în Camera Comunelor, declarându-se convins de unitatea tuturor partidelor britanice în acest scop. Premierul a amintit de discursul video susţinut ieri în faţa Camerei de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi a reiterat că este convins că „mulţumită şi presiunii economice tot mai mari impuse Rusiei şi ajutorului militar al aliaţilor NATO de la Kiev, Vladimir Putin va eşua” Şi, a mai zis premierul britanic, „vom reuşi să restabilim o Ucraina suverană şi independentă”.
UPDATE 14:00 Rusia este interesată să organizeze noi runde de negocieri cu Ucraina cât mai curând posibil, depinde de disponibilitatea Kievului, a spus Peskov. Kremlinul consideră că lista ţărilor neprietenoase cu Rusia nu este o dogmă, se poate schimba. Posibilitatea ca Kievul să folosească aerodromurile militare din alte ţări este un scenariu nedorit şi potenţial periculos, a spus Peskov. Acesta a comentat propunerile de naţionalizare a companiilor care au părăsit Rusia şi a mai declarat că toate opţiunile de răspuns la sancţiuni şi evoluţii sunt în curs de elaborare la sediul guvernului.
UPDATE 12:30 Rusia acuză Statele Unite că ar colabora cu Ucraina în dezvoltarea armelor biologice, în laboratoarele de pe teritoriul său, şi susţine că deţine documente care să dovedească acest lucru.
„În ultimele zile, au fost confirmate temerile noastre de lungă durată, pe care le-am exprimat în mod repetat, cu privire la dezvoltarea de către Statele Unite a materialelor biologice militare pe teritoriul Ucrainei, sub supravegherea serviciilor speciale relevante ale SUA”, a declarat, la conferinţa de presă, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.
„Acest lucru a fost confirmat nu doar de materialele şi datele care au fost obţinute operaţional pe teritoriul Ucrainei, nu doar de către declaraţiile departamentelor relevante ale Ucrainei, dar a fost confirmat direct, la Washington, în timpul discursului Secretarul de stat adjunct al SUA, Victoria Nuland”, a spus Zakharova.
UPDATE 12:10 Ucraina va încerca miercuri să evacueze civilii prin şase "coridoare umanitare", inclusiv din oraşul-port Mariupol, aflat sub asediu în sudul ţării, a declarat vicepremierul Iryna Vereshchuk, citată de BBC.
UPDATE 12:00 Liderii Congresului SUA au ajuns la un acord pentru a oferi 13,6 miliarde de dolari sub formă de ajutor Ucrainei şi aliaţilor săi europeni, plus alte miliarde pentru a lupta împotriva pandemiei, ca parte a unui proiect de lege mai mare, de 1,5 trilioane de dolari, care vizează finanţarea agenţiilor federale pentru restul acestui an.
Pe front, există acordul dintre ruşi şi ucraineni de a respecta încetarea focului pe o serie de coridoare umanitare pentru evacuarea civililor. Acordul acoperă 6 rute şi va dura de la 9 la 21 locale, a anunţat de vicepremierul ucrainean Irina Verechtchouk.
Moscova a confirmat că va respecta un armistiţiu, de la 9 la 21, ora locală, pe 6 coridoare, care va permite evacuarea civililor. Coridoarele, conform rapoartelor Tass, sunt: Energodar-Zaporojie, Sumi-Poltava, Mariupol-Zaporojhia, Volnovakha-Pokrovsk, Izium-Lozova şi spre Kiev din localităţile Vorzel, Bucha, Borodianka, Irpen şi Gostomel.
BBC reia emisiunile de la Moscova
UPDATE 11:50 În timp ce se apără de bombele ruşilor, Zelenski este în contact cu toate marile cancelarii vestice.
„Am vorbit cu prietenul meu Justin Trudeau despre cooperarea în domeniul apărării dintre Ucraina şi Canada şi despre cum să crească presiunea sancţiunilor asupra Rusiei”, a scris pe Twitter preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, precizând că „s-au convenit alte măsuri diplomatice”. „Canada este de partea Ucrainei. O simţim în fiecare zi”, adaugă şeful de la Kiev.
UPDATE 11:20 China şi-a exprimat „opoziţie puternică” faţă de sancţiunile impuse Rusiei ca urmare a anunţului preşedintelui american Joe Biden de suspendare a exporturilor de gaze şi ţiţei de la Moscova. China consideră că SUA şi NATO au escaladat conflictul.
Sancţiunile „nu au nicio bază în Dreptul Internaţional”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe, Zhao Lijian. „Vor cauza doar dificultăţi serioase economiei şi mijloacelor de trai ale ţărilor în cauză” şi „vor agrava şi mai mult diviziunea şi ciocnirea”.
Şi preşedintele Chinei a făcut apel la „reţinere maximă”.
UPDATE 10:50 BBC reia emisiunile de la Moscova. Postul britanic a anunţat că a preluat emisiunile de la Moscova, suspendate de noua lege rusă care a incriminat informaţiile false despre forţele armate ale ţării. „După ce am luat în considerare consecinţele lipsei de informaţii, am decis să reluăm reportajele în limba engleză”, informează BBC. „Vom raporta poveştile cu independenţă şi imparţialitate, conform standardelor noastre riguroase”.
UPDATE 10:30 Rusia anunţă că nu va „rămâne datoare”, după ce a primit sancţiuni severe din partea Vestului. Sancţiunile vor lovi „zone sensibile”, avertizează Moscova.
Se deschid coridoare umanitare pe toată durata zilei.
Gazprom continuă să trimită gaze naturale în Europa
În Ucraina se redeschid coridoarele umanitare, în timp ce se trage asupra Kievului.
UPDATE 10:00 Compania rusească Gazprom trimite gaze naturale în Europa prin Ucraina, în conformitate cu solicitările clienţilor, debitele zilnice ajungând la 109,5 milioane de metri cubi, scrie Bloomberg, citând citează gigantul energetic rus.
UPDATE 9:45 Aproximativ 5.000 de civili au fost evacuaţi ieri graţie coridorului umanitar deschis din oraşul ucrainean Sumi, în nord-estul ţării, până în oraşul Poltava (la aproximativ 175 km sud de Sumy), a anunţat directorul adjunct al biroului preşedinţiei, Kirill Timoshenko, potrivit CNN.
Sirenele antiaeriene au răsunat în oraşele Harkov, din estul Ucrainei, şi Vinnitsia, în partea centrală a ţării. The Kyiv Independent susţine că locuitorilor li se cere să găsească adăpost în cea mai apropiată ascunzătoare.
UPDATE 9:30 Situaţia la zi de pe front a fost analizată atent pe specialiştii militari independenţi, iar un rezumat a apărut în mai multe medii de informaţie din Occident.
Cerul este controlat de ucraineni
UPDATE 9:00 Sirenele antiaeriene au sunat la Kiev şi în alte oraşe din Ucraina, informează BBC, în timp ce forţele armate ucrainene spun că menţin controlul asupra capitalei Kiev, în ciuda atacurilor din timpul nopţii ale forţelor ruse.
Luptele continuă în diferite zone ale ţării în cea de-a 14-a zi de război. Cea mai recentă actualizare făcută pe Facebook de către Statul Major şi preluată de Guardian vorbeşte despre lupte în nord şi nord-est cu „operaţiuni de luptă” în Poliski şi Volin, lupte în zonele Nizin, Ivanitsia, Trostianeţ şi, de asemenea, în oraşul Cernihiv.
În sud, potrivit armatei ucrainene, operaţiunile continuă pentru securizarea „aeroporturilor şi infrastructurilor esenţiale”. Trupele „în apărarea” Kievului „deţin poziţii ferme”.
UPDATE 08.30 Deocamdată, cucerirea Kievului de către forţele armate ruse, care se află la nord de capitala Ucrainei, a eşuat, informează Ministerul Britanic al Apărării. „Forţele ruse nu au reuşit să facă un punct de cotitură semnificativ la nord de Kiev, iar forţele ucrainene par să fi reuşit până acum să doboare avioanele inamice”.
Luptele în nord-vestul Kievului rămân în desfăşurare, forţele ruse nu reuşesc să facă progrese semnificative - explică ministerul -. Apărarea antiaeriană ucraineană pare să fi avut un succes considerabil împotriva avioanelor de luptă moderne ale Rusiei, împiedicându-le, deocamdată, să preia controlul aerian.
Ruşii spun că Ucraina ar fi declanşat război în Donbass!
UPDATE 8:00 Ministerul rus al Apărării susţine că deţine documente care dovedesc intenţia Ucrainei de a lansa o operaţiune militară în Donbass, în martie. „În timpul operaţiunii militare speciale (definiţia oficială a invaziei Ucrainei, n.d.), armata rusă a intrat în posesia documentelor clasificate ale comandamentului Gărzii Naţionale Ucrainene”.
„Aceste documente dovedesc că regimul de la Kiev pregătea în secret o operaţiune ofensivă în Donbass, în martie 2022”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.
Potrivit Moscovei, atacul „secret” a fost decis de comandantul Gărzii Naţionale Ucrainene, generalul Mykola Balan, pe 22 ianuarie 2021. Documentul deţinut de armata rusă era adresat comandanţilor diviziilor teritoriale nord (Kiev), sud (Odesa) şi vest ale Gărzii Naţionale Ucrainene, a precizat Konaşenkov.
UPDATE 7:00 Agenţia de rating Fitch a retrogradat Rusia, anunţând „risc de plată iminent”. Între timp, continuă retragerile din Rusia ale companiilor occidnetale.
UPDATE 6:00 Străinii care luptă în Ucraina vor primi cetăţenie
Străinii care călătoresc în Ucraina pentru a lupta împotriva invaziei ruseşti vor primi cetăţenia ucraineană, potrivit comentariilor făcute la televiziune de prim-vice-ministrul de interne Evhen Yenin, citat de site-ul de ştiri Ukrinform.
Yenin a declarat într-o intervenţie telefonică: "Dacă astfel de persoane din rândul cetăţenilor străini sunt interesate să obţină cetăţenia ucraineană, legislaţia noastră prevede o astfel de oportunitate".
Se crede că mii de persoane au călătorit pentru a lupta în Ucraina.
UPDATE 5:00 Germania se opune transferului de avioane militare spre Ucraina de pe teritoriul său
Germania se opune transferului de avioane de vânătoare spre Ucraina prin tranzitarea teritoriului său, iar Departamentul american al Apărării a părut să respingă o propunere în acest sens formulată de Polonia, argumentând că ar apărea riscuri privind o confruntare militară NATO-Rusia.
UPDATE 3:40 Bilanţ negru în Sumî
În oraşul Sumî asediat de ruşi, 22 de persoane, inclusiv trei copii, au fost ucise în urma bombardamentelor, a declarat Dmitri Jiviţki, şeful administraţiei militare regionale Sumî .
Avioanele ruseşti au bombardat clădiri rezidenţiale din Sumî.
Toţi cei 22 de oameni au fost ucişi de o singură bombă care a distrus complet 6 case şi a distrus alte câteva zeci. Potrivit lui Jivitski, 8 persoane au fost rănite, inclusiv o fetiţă de 5 ani.
UPDATE 2:20 "Nesustenabilă". Pentagonul respinge propunerea Poloniei de a-şi transfera avioane de luptă către SUA pentru a fi livrate Ucrainei
Pentagonul a respins propunerea Poloniei de a-şi transfera avioanele de vânătoare MiG-29 în Statele Unite pentru a fi livrate Ucrainei, considerând-o "nesustenabilă", a declarat marţi secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby.
Mariupol
Cadavrele zac pe străzile din Mariupol. Oamenii înfometaţi sparg magazinele în căutare de mâncare şi topesc zăpada pentru apă. Mii de oameni se înghesuie în subsoluri, tremurând la auzul obuzelor ruseşti care lovesc acest oraş-port strategic.
O criză umanitară se desfăşoară în acest oraş de 430.000 de locuitori ce a fost încercuit de trupele ruse, iar ziua de marţi nu a adus nicio uşurare: O încercare de a evacua civilii şi de a livra alimente, apă şi medicamente atât de necesare printr-un coridor sigur desemnat a eşuat, oficialii ucraineni afirmând că forţele ruseşti au tras asupra convoiului înainte ca acesta să ajungă în oraş.
După aproape două săptămâni de invazie, ruşii au avansat adânc de-a lungul coastei ucrainene în ceea ce ar putea stabili o punte terestră către Crimeea, pe care Moscova a confiscat-o de la Ucraina în 2014. Mariupol, care se află la Marea Azov, este înconjurat de soldaţi ruşi de câteva zile.
Mariupol, se află într-o "situaţie catastrofală", a declarat vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk
Situaţia actuală
- Trupele ucrainene au respins eforturile forţelor ruseşti de a intra în oraşul Kharkiv din estul ţării, a declarat guvernatorul regional Oleh Synehubov.
- Forţele ruseşti au încercat în repetate rânduri să cucerească capitala regională din sudul ţării, Mykolayiv, în atacuri care au fost respinse de trupele ucrainene, a declarat un consilier prezidenţial ucrainean
- Forţele ruseşti vor înceta să mai tragă miercuri, începând cu ora 10.00, ora Moscovei, pentru a oferi coridoare umanitare pentru ca oamenii să părăsească Kievul şi alte patru oraşe, a anunţat agenţia de presă Tass, care a citat un înalt oficial rus.
- În ultimele 24 de ore, 27 de civili au murit la Harkov, a anunţat şeful departamentului de investigaţii al Poliţiei Naţionale a oraşului, Serghei Bolvinov.
- Biden a recunoscut că interdicţia privind importurile de energie rusească, care beneficiază de sprijin bipartizan, va duce la creşterea preţurilor energiei.
- Marea Britanie a declarat că urmăreşte să elimine treptat importurile de petrol rusesc până la sfârşitul anului 2022. UE intenţionează să reducă dependenţa de gazul rusesc în acest an cu două treimi.
- McDonald's, Starbucks şi L'Oreal închid temporar toate punctele de vânzare din Rusia. Coca-Cola şi Pepsi au suspendat vânzările de sucuri în ţară.
Un purtător de cuvânt al ONU a declarat pentru BBC că numărul refugiaţilor care fug de războiul din Ucraina depăşeşte acum două milioane.
- Polonia a găzduit peste 1,2 milioane de refugiaţi
- Ungaria - 191.000 de oameni
- Slovacia - 141.000 de oameni
- Moldova - 83.000 de oameni
- România - 82.000 de oameni
- Rusia - 99 300 de persoane
- Belarus - 453 de persoane
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe