Live text  Războiul din Ucraina, ziua 1080. Kellogg sugerează că Ucraina ar trebui să organizeze alegeri / Zelenski: Trump nu are un plan oficial de a pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei / Copiii ucraineni luaţi cu forţa din familiile lor au fost aduşi acasă / Putin recunoaşte că situaţia e „foarte dificilă” în Kursk, dar e „indiferent” la coridorul umanitar

  • Preşedintele american Donald Trump nu are un plan oficial pentru a pune capăt războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat preşedintele Volodymyr Zelenski
  • Ucraina va „ajunge într-un punct” în care trebuie să organizeze alegeri pentru a-şi menţine sănătatea democraţiei, a declarat Keith Kellogg, trimisul special al preşedintelui american Donald Trump.
  • Vladimir Putin recunoaşte situaţia foarte dificilă din Kursk, în timp ce Ucraina forţează o nouă ofensivă.
  • Opt copii ucraineni sechestraţi de către autorităţile din peninsula Crimeea anexată şi controlată de Rusia şi plasaţi în orfelinate de stat s-au întors acasă joi.
Urmărește
987 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 1080. Kellogg sugerează că Ucraina ar trebui să organizeze alegeri / Zelenski: Trump nu are un plan oficial de a pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei / Copiii ucraineni luaţi cu forţa din familiile lor au fost aduşi acasă / Putin recunoaşte că situaţia e „foarte dificilă” în Kursk, dar e „indiferent” la coridorul umanitar

Putin recunoaşte că situaţia e „foarte dificilă” în Kursk, dar e „indiferent” la coridorul umanitar

Kellogg: Democraţiile „sănătoase” pot organiza alegeri în timp de război

Ucraina va „ajunge într-un punct” în care trebuie să organizeze alegeri pentru a-şi menţine sănătatea democraţiei, a declarat Keith Kellogg, trimisul special al preşedintelui american Donald Trump pentru Ucraina şi Rusia, pe 6 februarie. Kellogg a declarat anterior la 1 februarie că Ucraina ar trebui să urmărească organizarea de alegeri prezidenţiale şi parlamentare până la sfârşitul anului.
 
„Vor ajunge la un punct în care vor trebui să aibă alegeri, iar acesta este un semn al unei democraţii sănătoase”, a spus Kellogg în timpul unui interviu pentru Newsmax TV pe 6 februarie. „Asta nu înseamnă că Zelensky ar trebui să plece”, a clarificat el.
Kellogg a recunoscut că alegerile nu pot avea loc imediat, deoarece constituţia Ucrainei împiedică alegerile în timpul legii marţiale . Totuşi, el a afirmat că există capacitatea de a organiza un vot în timpul războiului iar acest lucru indică o democraţie care funcţionează bine.
 
„Un semn al unei democraţii sănătoase este dorinţa şi capacitatea de a avea alegeri chiar şi în timp de război”, a spus el.
 
Ambasadorul Ucrainei în SUA, Oksana Markarova, a declarat pe 4 februarie că Ucraina nu va organiza alegeri decât după încheierea războiului pe scară largă al Rusiei.
 
„Vom fi foarte fericiţi dacă vor avea loc alegeri în Ucraina, deoarece asta va însemna că am câştigat acest război”, a spus ea.

Zelenski: Trump nu are un plan oficial de a pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei

Preşedintele american Donald Trump nu are un plan oficial pentru a pune capăt războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat preşedintele Volodymyr Zelenski pe 6 februarie, a informat Interfax-Ucraina.
 
„Nu există încă un plan oficial. Ce este în anumite publicaţii... Sunt sigur că acesta nu este planul oficial al preşedintelui Trump”, a spus Zelenski.
 
Trimisul desemnat de Trump pentru Ucraina, Keith Kellogg, şi-a stabilit obiectivul de a rezolva războiul în 100 de zile .
 
Rapoartele sugerau că planul SUA va fi dezvăluit la Conferinţa de Securitate de la München din 14-16 februarie, dar Kellogg a negat acest lucru , declarând că Trump va introduce primul planul. El nu a oferit o cronologie.

Copiii ucraineni luaţi cu forţa din familiile lor au fost aduşi acasă

Putin recunoaşte că situaţia e „foarte dificilă” în Kursk, dar e „indiferent” la coridorul umanitar

Rusia a declarat că luptă împotriva unei noi ofensive ucrainene în Kursk, în timp ce Kievul a oferit un coridor umanitar pentru civilii din regiunea rusă pe care a invadat-o şi a ocupat-o parţial, iar preşedintele rus, Vladimir Putin, a recunoscut că situaţia din regiune este „foarte dificilă” în timpul întâlnirii cu guvernatorii regionali.

Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina a desfăşurat două batalioane mecanizate, tancuri şi vehicule blindate la aproximativ 10 kilometri (şase mile) de frontieră, la sud-est de oraşul Sudzha, controlat de ucraineni. Oficialii de la Kiev nu au comentat noua ofensivă, iar declaraţiile Rusiei privind amploarea luptelor nu au putut fi verificate.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi-a lăudat joi trupele pentru ofensiva de la Kursk şi a decorat mai multe unităţi militare cu distincţii de stat.

„Ocupantul poate şi trebuie să fie învins pe teritoriul său. Operaţiunea Kursk explică în mod clar sensul principiului „pace prin forţă””.

Administraţia lui Zelenski a acuzat Moscova de „indiferenţă” faţă de soarta propriilor cetăţeni. „Suntem gata să deschidem un coridor umanitar din regiunea Kursk până în adâncurile Rusiei, ca răspuns la o cerere oficială a Federaţiei Ruse. Aparent, ruşii nu doresc un astfel de coridor umanitar, deoarece nu am primit o cerere corespunzătoare din partea lor”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că Rusia face „tot” ce poate pentru civilii ruşi din Kursk; totuşi, Moscova a refuzat să comenteze public ideea unui coridor umanitar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici