LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 865. Rusia susţine că a distrus două lansatoare Patriot în regiunea Odesa după un atac cu rachete balistice Iskander / Cambodgia şi Japonia se oferă să ajute la deminarea Ucrainei

  • Ministerul rus al Apărării afirmă că rachetele balistice Iskander au distrus două lansatoare Patriot în Ucraina.
  • Publicaţia rusă Mediazona confirmă identitatea a peste 58.200 de soldaţi ruşi ucişi în Ucraina.
  • Japonia va colabora cu Cambodgia pentru a îndepărta minele terestre din Ucraina şi din alte ţări devastate de război.
Urmărește
3202 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 865. Rusia susţine că a distrus două lansatoare Patriot în regiunea Odesa după un atac cu rachete balistice Iskander / Cambodgia şi Japonia se oferă să ajute la deminarea Ucrainei

UPDATE Noii miniştri olandezi de externe şi ai apărării anunţă un ajutor suplimentar în timpul primei vizite în Ucraina

La 7 iulie, ministrul de externe al Ţărilor de Jos, Caspar Veldkamp, şi ministrul apărării, Ruben Brekelmans, s-au întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski în timpul primei lor vizite diplomatice în Ucraina, anunţând acordarea de ajutor suplimentar pentru investigaţiile privind drepturile omului şi pentru criminalistica persoanelor dispărute.

UPDATE Ministrul britanic al apărării anunţă un nou pachet de apărare pentru Ucraina în timpul deplasării la Odesa

La mai puţin de 48 de ore după ce noul ministru britanic al apărării, John Healey, şi-a preluat funcţia, acesta s-a întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski la Odesa şi a anunţat un nou pachet de ajutoare pentru apărare.

UPDATE Orban spune că Putin are aşteptări reduse privind încetarea focului înainte de discuţii de pace serioase

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a spus că nu are aşteptări pozitive de a promulga un acord de încetare a focului înainte de începerea unor discuţii de pace serioase.

UPDATE Delegaţia UE afirmă că nu există indicii privind utilizarea necorespunzătoare a fondurilor străine de către agenţia ucraineană pentru infrastructură

Delegaţia UE în Ucraina a declarat pentru Kyiv Independent, la 7 iulie, că nu există niciun indiciu că agenţia ucraineană pentru infrastructură ar fi utilizat în mod abuziv fonduri străine.

UPDATE SBU se află în spatele atacului cu drone asupra depozitelor de petrol din regiunea Krasnodar Krai din Rusia, afirmă o sursă

Atacuri cu drone au fost raportate în regiunea Krasnodar Krai din Rusia în noaptea de 6 iulie, provocând incendii mari la două depozite de petrol.

UPDATE Încă un avion rusesc de atac Su-25, doborât de ucraineni în Doneţk

UPDATE Raport: Numărul ruşilor ucişi în Ucraina, mai mare decât se raportează

UPDATE Drone ucrainene atacă un depozit mare de muniţii din regiunea Voronej, afirmă o sursă

O sursă din cadrul forţelor de ordine a declarat pentru Kyiv Independent că dronele ucrainene operate de Serviciul de Securitate al Ucrainei au atacat un depozit mare de muniţii din satul Sergeevka din regiunea Voronej.

Moscova va folosi baloane de baraj pentru a respinge atacurile dronelor ucrainene

Guvernul rus intenţionează să construiască o reţea de baloane de baraj pentru a respinge atacurile ucrainene cu drone cu rază lungă de acţiune, potrivit The Telegraph.

Forţele ucrainene efectuează în mod regulat atacuri cu drone şi acte de sabotaj pe teritoriul Rusiei, vizând baze militare, rafinării de petrol şi instalaţii industriale care alimentează eforturile de război ale Moscovei.

O firmă aerospaţială rusă, First Airship, a dezvoltat un prototip de balon şi a început să îl testeze, potrivit The Telegraph.

Kievul susţine că Rusia a pierdut 550.990 de soldaţi în Ucraina de la începutul războiului

Rusia a pierdut 550.990 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei, a raportat Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Acest număr include 1.150 de pierderi suferite de forţele ruse în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 8 155 de tancuri, 15 645 de vehicule blindate de luptă, 20 103 vehicule şi rezervoare de combustibil, 14 937 de sisteme de artilerie, 1 115 sisteme de rachete cu lansare multiplă, 879 de sisteme de apărare aeriană, 360 de avioane, 326 de elicoptere, 11862 de drone, 28 de nave şi bărci şi un submarin.

Ministerul rus al Apărării afirmă că rachetele Iskander au distrus două lansatoare Patriot în Ucraina

Rachetele balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru sisteme de rachete Patriot în regiunea Odesa din Ucraina, a anunţat duminică Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters.

Atacul a avut loc în zona portului Iujne, a precizat ministerul într-un comunicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram, adăugând că a fost distrusă şi o staţie radar.

Nu este clar când a avut loc atacul asupra lansatoarelor Patriot.

Reuters nu a putut verifica în mod independent raportul rusesc. Nu a existat niciun comentariu din partea Ucrainei.

Anterior, forţele aeriene ucrainene au declarat că Rusia a atacat Ucraina cu două rachete balistice Iskander, dar nu au furnizat detalii suplimentare.

Mediazona confirmă identitatea a peste 58.200 de soldaţi ruşi ucişi în Ucraina

Prin intermediul unei cercetări din surse deschise, Mediazona, o instituţie media independentă din Rusia, împreună cu BBC Rusia, a confirmat numele a 58.207 soldaţi ruşi care au fost ucişi de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie 2022.

Jurnaliştii notează că cifrele reale sunt probabil semnificativ mai mari, deoarece informaţiile lor verificate provin din surse publice, cum ar fi postări ale rudelor, rapoarte media regionale şi declaraţii ale autorităţilor locale.

Pierderile din armata rusă au crescut brusc în ultimele luni, înregistrând o medie de aproximativ 120 de morţi pe zi în 2023, iar acum ajungând la 200-250 pe zi, notează jurnaliştii.

 Pe 5 iulie publicaţiile ruse Meduza şi Mediazona au publicat un raport care indica faptul că aproximativ 120.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi de la începutul invaziei. Statul Major al Ucrainei estimează că pierderile de personal ale armatei ruse au depăşit 500.000 la sfârşitul lunii mai.

Aliaţii se tem că Biden nu îl pot învinge pe Trump şi îşi exprimă îngrijorarea cu privire la Ucraina

Diplomaţi şi lideri mondiali, care se pregătesc pentru summitul NATO de săptămâna viitoare, îşi exprimă în mod privat îngrijorările semnificative cu privire la vârsta şi sănătatea preşedintelui american Joe Biden şi la capacitatea acestuia de a obţine victoria în alegerile prezidenţiale din 2024.

În general, aceşti oficiali străini susţin realegerea lui Biden şi se tem că revenirea lui Donald Trump la putere ar putea dăuna alianţei NATO şi ar putea submina efortul de război din Ucraina. Ei au fost descurajaţi de recenta prestaţie a lui Biden la dezbateri şi se tem că acesta ar putea fi prea fragil pentru a-l învinge pe Trump şi a conduce o superputere globală, relatează Politico.

"Nu trebuie să fii un geniu ca să vezi că preşedintele este bătrân", a declarat un oficial dintr-o ţară europeană membră NATO. "Nu suntem siguri că, chiar dacă va câştiga, va putea supravieţui încă patru ani".

Aliaţii NATO sunt din ce în ce mai îngrijoraţi cu privire la cât timp mai poate Biden să menţină sprijinul american pentru apărarea Europei.

"Avem mai multe discuţii despre propria noastră apărare, deoarece se pare că Trump se întoarce", a declarat un oficial dintr-o ţară NATO după dezbatere.

Poziţia lui Biden cu privire la războiul Rusiei împotriva Ucrainei este bine cunoscută. El l-a descris pe preşedintele rus Vladimir Putin drept un criminal de război.

Cambodgia şi Japonia se oferă să ajute la deminarea Ucrainei

Japonia va colabora cu Cambodgia pentru a îndepărta minele terestre din Ucraina şi din alte ţări devastate de război, a declarat sâmbătă ministrul de externe Yoko Kamikawa în timpul unei vizite la Phnom Penh.

Milioane de mine terestre au fost amplasate în Cambodgia în timpul celor aproape trei decenii de conflict care s-a încheiat în 1998, zeci de mii de oameni fiind ucişi sau mutilaţi de-a lungul anilor.

Ţara din Asia de Sud-Est este considerată un lider mondial în combaterea minelor terestre şi colaborează cu Japonia pentru a elimina mine încă din 1998.

"Cambodgia este un partener esenţial în eforturile globale ale Japoniei de eliminare a minelor terestre", a declarat Kamikawa în cadrul unei conferinţe de presă.

"Sunt încrezător că Cambodgia va contribui foarte mult la creşterea gradului de conştientizare a inumanităţii minelor antipersonal, în calitate de ţară care a suferit din cauza lor".

Ministrul a declarat că Japonia va furniza Ucrainei o maşină de deminare săptămâna viitoare, iar în august va instrui agenţiile ucrainene din Cambodgia cu privire la modul de utilizare a echipamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici