LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 907. Siguranţa „se deteriorează” la centrala nucleară Zaporojie / Jurnaliştii italieni care au filmat în regiunea Kursk revin în Italia / Armata ucraineană a distrus încă un pod în regiunea Kursk

  • Siguranţa la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, ocupată, se deteriorează după un atac cu dronă pe drumul din jurul acesteia.
  • Jurnaliştii italieni care au filmat un reportaj din regiunea Kursk din Rusia se vor întoarce în Italia
  • Ministerul ucrainean de Externe: informaţiile privind oprirea ajutorului militar din partea Germaniei sunt „manipulări”
  • Preşedintele din Belarus anunţă că o treime din armată a fost trimisă la graniţa cu Ucraina.
Urmărește
5531 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 907. Siguranţa „se deteriorează” la centrala nucleară Zaporojie / Jurnaliştii italieni care au filmat în regiunea Kursk revin în Italia / Armata ucraineană a distrus încă un pod în regiunea Kursk

Războiul din Ucraina, ziua 907. Siguranţa „se deteriorează” la centrala nucleară Zaporojie / Jurnaliştii italieni care au filmat în regiunea Kursk revin în Italia

UPDATE Zelenski: Ucraina continuă să provoace pierderi Rusiei în Kursk

UPDATE Atacurile ruseşti din regiunea Doneţk au ucis 4 persoane şi au rănit alte 4

Trupele ruse au atacat diferite aşezări din regiunea Doneţk, omorând patru persoane şi rănind alte patru pe 18 august, a raportat Biroul Procurorului regiunii Doneţk.

UPDATE Ucraina va relua penele de curent programate după o pauză de trei săptămâni, anunţă operatorul reţelei de stat

Penele de curent programate vor fi reluate în Ucraina la 19 august, pentru prima dată în ultimele trei săptămâni, a anunţat operatorul reţelei de stat Ukrenergo la 18 august.

UPDATE Rusia a folosit peste 40 de rachete, 750 de bombe ghidate împotriva Ucrainei în această săptămână, afirmă Zelenski

Rusia a lansat 40 de rachete, 750 de bombe aeriene ghidate şi 200 de drone de luptă împotriva oraşelor şi satelor ucrainene în ultima săptămână, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski pe 18 august.

UPDATE Rusia neagă discuţiile cu Ucraina despre încetarea focului

UPDATE ONU: Securitatea nucleară la Zaporojie se deteriorează

UPDATE Ministerul german de Finanţe dezminte rapoartele privind renunţarea la ajutorul pentru Ucraina, potrivit mass-media

Ministerul german de Finanţe a dezminţit informaţiile potrivit cărora Berlinul nu va acorda ajutor suplimentar Ucrainei, a relatat agenţia de presă Suspilne la 18 august.

UPDATE Preşedintele din Belarus anunţă că o treime din armată a fost trimisă la graniţa cu Ucraina

UPDATE Forţele ruse capturează un sat din regiunea Doneţk din Ucraina

Forţele ruse au preluat controlul asupra satului Svyrydonivka din regiunea Doneţk din estul Ucrainei, a raportat duminică agenţia de ştiri de stat TASS, citând Ministerul Apărării.

The Guardian nu a putut verifica independent raportul privind câmpul de luptă.

UPDATE Armata ucraineană a distrus încă un pod în regiunea Kursk

UPDATE O dronă ucraineană a provocat un incendiu la un depozit de petrol rusesc

Un atac cu dronă ucraineană a provocat un incendiu la un depozit de petrol rusesc, relatează Sky News.

Unităţile de apărare aeriană ale Rusiei au distrus cinci drone lansate de Ucraina în cursul nopţii, care vizau regiunile Kursk, Belgorod şi Rostov, a declarat ministrul rus al apărării.

UPDATE Ruşii au lansat al treilea atac cu rachete balistice asupra Kievului din această lună

UPDATE Washington Post: Kievul şi Moscova urmau să negocieze în secret o încetare parţială a focului

UPDATE Ministerul ucrainean de Externe: informaţiile privind oprirea ajutorului militar din partea Germaniei sunt „manipulări”

Ministerul ucrainean de Externe a declarat sâmbătă că informaţiile privind presupusa întrerupere a ajutorului militar acordat Ucrainei de către Germania sunt o „manipulare”, relatează Kyiv Independent.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a raportat mai devreme în aceeaşi zi că Ministerul de Finanţe al Germaniei nu intenţionează să aprobe un ajutor suplimentar pentru Ucraina ca parte a economiilor bugetare din acest an. Ziarul a citat documente şi e-mailuri obţinute, precum şi surse anonime.

„Rapoartele potrivit cărora Germania ar opri ajutorul militar acordat Ucrainei sunt incorecte”, a declarat Heorhy Tykhyi, un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, pentru Ukrinform. „Acesta este acelaşi tip de manipulare ca şi rapoartele anterioare despre (Germania) înjumătăţirea ajutorului pentru anul viitor”.

UPDATE Jurnaliştii italieni care au filmat un reportaj din regiunea Kursk din Rusia se vor întoarce în Italia

Doi jurnalişti italieni al căror reportaj despre zonele controlate de Ucraina din regiunea rusă Kursk a înfuriat autorităţile ruse se vor întoarce în Italia în urma ameninţărilor Rusiei, relatează RAI, citată de Ukrainska Pravda.

Rai a declarat că a decis să „ordone jurnalistei Stefania Battistini şi cameramanului Simone Traini să se întoarcă temporar în Italia, în parte pentru a le asigura siguranţa personală”.

Baza, un canal rusesc de Telegram cu surse din cadrul forţelor de ordine ruse, a raportat că Ministerul rus de Interne intenţionează să deschidă dosare penale împotriva celor doi jurnalişti Rai.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Siguranţa la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, ocupată, se deteriorează după un atac cu dronă pe drumul din jurul acesteia, a declarat sâmbătă Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), citată de Sky News.

Zaporojie este cea mai mare instalaţie nucleară din Europa şi a fost ocupată de soldaţii ruşi încă din primele zile ale invaziei ruseşti în Ucraina.

Sâmbătă dimineaţă, echipa Misiunii AIEA de sprijin şi asistenţă la Zaporojie (ISAMZ) a fost informată că un explozibil transportat de o dronă a detonat chiar în afara zonei protejate a centralei.

O vizită a echipei a constatat că nu au existat victime şi nu au fost avariate echipamente nucleare, însă drumul şi porţile din jur au fost afectate.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici