LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 969. Trupele ruse nu au reuşit să se impună peste canalul din Chasiv Yar / Schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina / Franţa sprijină deschiderea a două centre de reabilitare în Ucraina pentru copiii aduşi din Rusia

  • O dronă rusească Shahed intră pe teritoriul Belarusului.
  • Serviciile de informaţii din Estonia: Participarea soldaţilor nord-coreeni la războiul din Ucraina nu va schimba situaţia de pe front.
  • Franţa sprijină deschiderea a două centre de reabilitare în Ucraina pentru copiii aduşi din Rusia.
Urmărește
1547 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 969. Trupele ruse nu au reuşit să se impună peste canalul din Chasiv Yar / Schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina / Franţa sprijină deschiderea a două centre de reabilitare în Ucraina pentru copiii aduşi din Rusia

Războiul din Ucraina, ziua 969. Trupele ruse nu au reuşit să se impună peste canalul din Chasiv Yar / Schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina

Maior rus ucis în Luhansk

Serviciul de informaţii al apărării al Ucrainei a raportat că un criminal de război rus, maiorul Dmitri Pervukha, a fost ucis în centrul oraşului Luhansk ocupat temporar, anunţă Serviciul ucrainean de informaţii al Apărării.

Franţa sprijină deschiderea a două centre de reabilitare în Ucraina pentru copiii aduşi din Rusia

Două centre de reabilitare vor fi deschise în Ucraina cu sprijinul Franţei pentru copiii care au fost aduşi înapoi în Ucraina după ce au fost duşi în Rusia, anunţă ministrul francez de externe, Jean-Noël Barrot, în timpul unei conferinţe de presă la Kiev, scrie Ukrainska Pravda.

Cele două centre vor fi deschise la Dnipro şi la Harkov.

Fabrica rusească Kremniy a luat foc după un atac cu dronă

Mass-media şi canalele Telegram au postat videoclipuri cu un atac cu dronă asupra fabricii Kremniy din oraşul Bryansk din Rusia - o uzină utilizată în baza industrială de apărare, scrie Ukrainska Pravda.

Ucraina va primi de la Olanda drone de recunoaştere

Olanda va înmâna Ucrainei un lot de drone de recunoaştere DeltaQuad în valoare totală de peste 42 de milioane de euro, anunţă Ministerul Apărării din Olanda, citat de Ukrinform.

Aceste drone neînarmate sunt capabile să acopere distanţe semnificative şi să rămână în aer pentru o perioadă semnificativă de timp, obţinând informaţii în timp real despre câmpul de luptă. 

Serviciile de informaţii din Estonia: Participarea soldaţilor nord-coreeni la războiul din Ucraina nu va schimba situaţia de pe front

Serviciile de informaţii estoniene au comentat informaţiile potrivit cărora Coreea de Nord trimite militari în Rusia pentru a participa la războiul împotriva Ucrainei, menţionând că acest lucru indică problemele Moscovei cu menţinerea activităţii militare.

Informaţia a fost anunţată de comandantul Centrului de informaţii al forţelor de apărare estoniene, Ants Kiviselg, relatează ERR.

O dronă rusească Shahed intră pe teritoriul Belarusului

O dronă a intrat pe teritoriul Belarusului, în timpul unui atac cu drone ruseşti asupra Ucrainei în noaptea de 18-19 octombrie, relatează Ukrainska Pravda, citând Belaruski Hajun, un organ de presă independent de monitorizare militară din Belarus.

Rusia şi Ucraina au făcut schimb de 95 de prizonieri de război

Trupele ruse nu au reuşit să se impună peste canalul din Chasiv Yar

Forţele ruseşti nu au „reuşit să se impună” peste canalul Siverskyi Donets-Donbas în oraşul Chasiv Yar, a declarat Anastasia Bobovnikova, purtător de cuvânt al Grupului tactic operaţional Luhansk, potrivit Kyiv Independent.

Comentariile lui Bobovnikova au venit după ce site-ul de monitorizare cu sursă multiplă DeepState a raportat pe 17 octombrie că forţele ruse au avansat în Chasiv Yar.

„Nu confirm faptul că trupele ruse au reuşit să obţină un punct de sprijin în canal ... sau oriunde în direcţia Chasiv Yar”, a declarat Bobovnikova.

„Poziţia strategică generală a oraşului rămâne sub controlul Ucrainei”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici