Din partea armatei, au fost prezenţi comandantul Consiliului Suprem al forţelor armate, mareşalul Hussein Tantawi, preşedinte de facto al ţării, după demisia la 11 februarie a lui Hosni Mubarak, înlăturat de la putere sub presiunea protestelor din stradă, şi şeful Statului Major, Sami Anan.
„Scopul reuniunii a fost de a auzi punctul lor de vedere privind situaţia actuală, politică, economică şi socială”, potrivit Mena.
Discuţiile au vizat reforma Constituţiei, care urmează să modifice condiţiile ce trebuie îndeplinite de candidaţii la alegerile prezidenţiale şi să reducă numărul de mandate la două de câte patru ani fiecare, în locul numărului nelimitat de mandate de şase ani, aşa cum este prevăzut în prezent.
ElBaradei, fost director al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a fost unul dintre principalii susţinători politici ai manifestanţilor care au provocat demisia lui Mubarak.
Moussa, fost ministru al Afacerilor Externe al lui Mubarak înainte de a prelua conducerea Ligii Arabe, este o personalitate populară în Egipt şi şi-a exprimat deja intenţia de a candida la preşedinţie.
La reuniune au participat jurişti, înalţi magistraţi, intelectuali, precum şi miliardarul Naguib Sawiris, director al grupului Orascom Telecom.