Reacţia Chinei după ce a fost menţionată de 14 ori în declaraţia NATO: "Este plină de retorică beligerantă"

Declaraţia summitului NATO de la Washington este plină de "retorică beligerantă", iar conţinutul legat de China conţine provocări şi minciuni, a declarat un purtător de cuvânt al misiunii chineze la Uniunea Europeană.

Urmărește
1397 afișări
Imaginea articolului Reacţia Chinei după ce a fost menţionată de 14 ori în declaraţia NATO: "Este plină de retorică beligerantă"

Reacţia Chinei după ce a fost menţionată de 14 ori în declaraţia NATO: "Este plină de retorică beligerantă"

Declaraţia a afirmat că China a devenit un sprijin decisiv al efortului de război al Rusiei în Ucraina, iar Beijingul continuă să ridice provocări sistemice la adresa Europei şi a securităţii.
 
"După cum ştim cu toţii, China nu este creatorul crizei din Ucraina", a declarat purtătorul de cuvânt, potrivit unei declaraţii publicate joi de Misiunea chineză pe lângă UE.
 
"Declaraţia summitului NATO de la Washington este plină de mentalitatea Războiului Rece şi de retorică beligerantă, iar conţinutul legat de China este plin de provocări, minciuni, incitare şi calomnii", a declarat purtătorul de cuvânt ca răspuns la întrebarea unui reporter.
 
Liderii ţărilor NATO au subliniat un angajament de aderare pentru Ucraina, au adoptat o poziţie mai fermă privind sprijinul Chinei pentru Rusia, iar declaraţia a consolidat limbajul NATO din trecut privind China.
 
La rândul său, China a criticat în mod repetat NATO şi a avertizat împotriva extinderii sale în regiunea Asia-Pacific.
 
Liderii Japoniei, Coreei de Sud, Noii Zeelande şi Australiei, prezenţi la Summitul NATO, au forjat legături mai strânse cu alianţa de securitate, pe fondul preocupărilor crescânde privind agresiunile Chinei în Marea Chinei de Sud.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici